7 غذای محلی استان خراسان
یکی از جاذبه های هر سفر بخش شکم گردی آن است؛ چشیدن غذاهای محلی و طعم های جدید و لذیذ می تواند بخش مهیج سفرتان شود. پیش از سفر به استان خراسان این مطلب را بخوانید تا امتحان غذاهای خوش عطر و طعمش را از دست ندهید.
یکی از جاذبههای هر سفر بخش شکمگردی آن است؛ چشیدن غذاهای محلی و طعمهای جدید و لذیذ میتواند بخش مهیج سفرتان شود. پیش از سفر به استان خراسان این مطلب را بخوانید تا امتحان غذاهای خوش عطر و طعمش را از دست ندهید.
1. خورش ریواس با نعنا و جعفری
تقریباً در تمام نقاط ایران که به ریواس دسترسی دارند این غذا پخت میشود. از آنجایی که فصل رویش ریواس در فصل بهار است این خورش نیز در این فصل بسیار پرطرفدار است. این غذا با ریواس، گوشت بدون استخوان، پیاز، شکر، نعنا و جعفری تازه تهیه میشود. طعم این خورش تقریبا ترش است و پخت آن همراه نعنا و جعفری عطری بینظیری به آن داده است.
2. کباب شیشلیک شاندیز
در ذائقه ما ایرانیها کباب، جایگاه ویژهای دارد. کباب شیشیلیک نیز در بین انواع کباب بسیار پرطرفدار و شیشیلیک شاندیز نیز بسیار لذیذ است و حتی شهرت جهانی پیدا کرده. این کباب از گوشت راسته گوساله یا گوسفند تهیه و معمولا همراه گوجه کبابی و برنج سرو میشود. روشهای مختلفی برای تهیه این کباب وجود دارد اما در مشهد و شاندیز گوشت را به همراه دنده به سیخ میکشند.
3. ساطری پلو
این غذای محلی خراسان از برنج، هویج، گوشت چرخ کرده قلقلی، کشمش و زعفران تهیه میشود. تمام این مواد به صورت لایه لایه روی برنج قرار میگیرد و مزه آن نیز چیزی شبیه به رشته پلو است.
4. آش شله مشهدی
اگر در محرم و صفر به مشهد سفر کرده باشید شاید این آش را چشیده باشید. زمان پخت شله مشهدی طولانی است و زیاد در خانه پخته نمیشود و بیشتر به عنوان نذری در مراسم مذهبی تهیه میشود. شله مشهدی از گوشت گوساله، انواع حبوبات مثل لوبیا رشتی، لوبیاچیتی، لوبیا سفید، ماش، عدس، بلغور گندم، برنج نیمه،ادویههایی مثل فلفل قرمز، فلفل سیاه، هل، ریشه جوز هندی، زنجبیل تشکیل شده. طعم و ظاهر این غذا شبیه به حلیم ولی بسیار پربارتر است.
5. یتیمچه
یتیمچه از غذاهایی است که در اکثر شهرها تهیه میشود. اما یتیمچه نیشابوری طعم متفاوتی دارد. این یتیمچه، از عدس، لوبیا، نخود، بادمجان، گوجه و نعنا داغ تهیه میشود و در بعضی موارد به آن کشک هم اضافه میکنند.
6. آش ماستی
آش ماست نیز جزو غذاهایی است که در مناطق مختلف ایران به روشهای مختلفی پخته میشود. در میان انواع مختلف این آش، آش ماست سبزوار بسیار معروف است. همانطور که از اسم آن معلوم است ماده اصلی این آش را ماست تشکیل میدهد و با سینه مرغ، برنج، لپه، سیر، پیاز، شوید خشک، نعنا، نمک، فلفل، زعفران و برگبو ترکیب میشود.
7. دیگچه مشهدی
یکی از دسرهای خوشمزه مشهدی دیگچه است. دیگچه مشهدی از برنج، شیر، شکر، هل، گلاب، کره و زعفران تهیه میشود و شبیه به شیربرنج است. این دسر معمولا در نذریهای ماههای محرم و صفر زیاد تهیه میشود.
طراح، کوهنورد، علاقمند به نویسندگی، عاشق طبیعت و حیوانات...
تهیه و تدوین: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
به اشتراک بگذارید: