تکریم بانوان پیش نیاز تکریم خانواده
منبع خبر /
فرهنگی و هنری /
12-08-1399
گروه فرهنگی فضای این روزهای جوامع انسانی سراسر آلوده به زشتیها و سوءاستفاده از انسانیت است و در این میان بیحرمتی به زنان بهعنوان بخشی مهم و تأثیرگذار در جوامع بشری یکی از شایعترین رفتارهاست که جهان امروز متأسفانه به آن مبتلا شده است. در روزگارانی که بشر عصر جدید دم از تساوی حقوق زن و مرد میزند و آزادی بیان را فریاد میکند، رفتارهای...
فضای این روزهای جوامع انسانی سراسر آلوده به زشتیها و سوءاستفاده از انسانیت است و در این میان بیحرمتی به زنان بهعنوان بخشی مهم و تأثیرگذار در جوامع بشری یکی از شایعترین رفتارهاست که جهان امروز متأسفانه به آن مبتلا شده است.
در روزگارانی که بشر عصر جدید دم از تساوی حقوق زن و مرد میزند و آزادی بیان را فریاد میکند، رفتارهای صورت گرفته با زنان در این ساختار بهگونهای است که شاهد همه گونه بیحرمتی به انحای مختلف به آنان هستیم و این موضوع در جوامع به اصلاح پیشرو و مدرن بیشتر بروز و ظهور دارد.
در این میان نکتهای که حائز اهمیت است نگاه انسانی و براساس تساوی حقوق بشری اسلام است که اگر در این دوران به آن توجه شود بسیاری از چالشهای موجود در روابط انسانی بهویژه نگاه به زنان و تبعیض جنسیتی آنان را از بین میبرد.
متأسفانه غرب در طول قرون اخیر برای منافع خود از زنان بهعنوان ابزاری در جهت تأمین خواستهها و امیال خود استفاده کرده و با نگاهی جنسیتی و بدون توجه به توانمندی و داشتههای انسانی او که از جانب خداوند متعال به او ارزانی شده، تلاش کرده تا تنها به منافع زودگذر و دنیوی توجه نموده و زنان را از کارکرد و تواناییهای ذاتیشان دور نماید.
این درحالی است که اسلام عزیز از همان ابتدای پیدایش با تقبیح زندهبهگور کردن دختران و نیز توجه به حقوق برابر آنان با مردان در آیات بسیاری از قرآن کریم درخصوص حقوحقوق آنان صحبت به میان آورده و با استدلال و دلایل متقن زنان را از این حقوق آگاه نموده است. در این مسیر هم پیامبر خوبیها صلیالله علیه و آله با سیره و روش برخورد خود با اهلبیت خود، بهویژه حضرت خدیجه کبری سلامالله علیها و نیز حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها دخت گرامیشان نشان دادند که نگاه اسلام به زنان براساس همت و انسانیت و نیز شخصیت دادن به آنان است تا جامعه بهویژه خانواده بهعنوان مهمترین عنصر هر جامعهای از این موهبت الهی به بهترین شکل ممکن بهرهمند شود.
به نظر میرسد در عصر حاضر توجه به سیره و روش رسولالله صلیالله علیه و آله در نگاه به حوزه خانواده و زنان بیش از گذشته باید در جوامع امروزی مدنظر قرار گیرد و کشورهای مسلمان بهعنوان الگوی این موضوع باید در ارائه روشها و رفتارهای خود در جهان سرآمد باشند.
به همین منظور و برای شناخت بیشتر از سیره پیامبر خوبیها حضرت محمد صلیالله علیه و آله با آیتالله محسن مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتوگویی ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید؛ایشان در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به هفته وحدت و لزوم توجه به این موضوع مهم در جهان امروز بیان کرد: «در صدر اسلام هنگامیکه مسلمان «لاالهالاالله» را بیان کردند، به توحید حقیقی رسیدند و وحدت را در جامعه اسلام، پدیدار کردند. قرآن کریم نیز دراینباره میگوید:«وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» و همگی به رشته دین خدا چنگ زده و به راههای متفرق نروید. پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله نیز همواره مسلمانان را به وحدت فرامیخواند تا در سایه لاالهالاالله بمانند و متفرق نشوند.»
وی افزود: «خلق خوش پیامبر(ص) ستودنی بود و ایشان همواره مردم را به نیکویی دعوت میکرد. پیامبر صلیالله علیه و آله میفرمایند: «خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِنِسَائِکُمْ وَ بَنَاتِکُم» و معنای آن این است که بهترین شما کسانی هستند که بهترین برخورد را با همسران و دخترانشان دارند.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «نبی اکرم صلیالله علیه و آله با رویکرد تکریم و اهمیت خانواده، مردم را به خلق نیک با خانواده دعوت میکرد و آنان را به مهربانی با یکدیگر فرامیخواند. هنگامیکه از ایشان سؤال شد؛ چه چیز در دنیا نزد شما برتر است؟ پاسخ دادند: «حبب الی من دنیاکم ثلاث: الطیب،النساءوقرهعینی الصلاه» از دنیای شما سه چیز نزد من محبوب شده است: بوی خوش، زن و نور چشمم یعنی نماز و سپس به بیان این سه خصوصیت پرداخت.»
آیتالله مجتهد شبستری همچنین خاطرنشان کرد: «احترام به زنان در روزگار جاهلیت که دختران را زندهبهگور میکردند بسیار ستودنی بود. پیامبر صلیالله علیه و آله معتقد بود که زنان نیز در جامعه همانند مردان اهمیت دارند.»
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: «نبی اکرم صلیالله علیه و آله همواره بر محبت مردان به همسرانشان تأکید داشتند. ایشان رعایت حقوق زوجین را الزام میدانستند و در این زمینه توصیههای بسیار کردند. بنابراین با اتکا بر خلق ایشان همواره تلاش کنیم تا روز زن را که روز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیهاست، تنها یک روز ندانیم و تکریم به آنان را در سایر روزهای جامعه پررنگ کنیم.»
او تأکید کرد: «تکریم نسا، از دستورات اخلاقی اسلام است بنابراین ادای آن واجب و میبایست در تحقق آن کوشید.»
آیتالله مجتهد شبستری بیان کرد: «در روزگاری که اسلامستیزی گسترش یافته است، باید تلاش کنیم با الگوبرداری از رفتار پیامبر صلیالله علیه و آله عطوفت و خلقنیک را رواج دهیم. فضای رسانهای نیز میبایست در ترویج این امر بکوشد و همواره با تبیین ویژگیهای شایسته پیامبر صلیالله علیه و آله مردم را آگاه سازد.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان این گفتوگو عنوان کرد: « قرآن کریم در سوره مبارکه احزاب میفرماید: «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَهٌ حَسَنَهٌ لِمَن کانَ یَرجُو اللَّهَ وَالیَومَ الآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثیرا.» برای شما در زندگی رسول خدا صلیالله علیه و آله سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میکنند، به همین دلیل ما نیز باید در سراسر زندگی از سیره و روش پیامبر خوبیها برای زندگی بهتر در جامعه استفاده نماییم.»
آدرس مطلب http://paper.resalat-news.com/newspaper/page/9900/12/85360/0