استاندار مرکزی: پیشگیری و مهار اعتیاد در جامعه نیازمند عزم جدی است


استاندار مرکزی: پیشگیری و مهار اعتیاد در جامعه نیازمند عزم جدی است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: پیشگیری از اعتیاد و مهار آسیب ناشی از مواد مخدر وظیفه یک دستگاه خاص نیست و همه مردم و مسئولان نسبت به این مهم مسئول هستندو باید در سایه عزم جدی برای ترمیم این آسیب اجتماعی گام بردارند.

سید «علی آقازاده» روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی، افزود: جامعه سالم با معیارها و ارزش ها همراهی دارد و اعتیاد که آسیب اجتماعی چند وجهی است سلامت اجتماعی را به خطر می‌اندازد و همه باید در برابر این تهدید خانمان‌سوز هوشیار باشند و بسیج شوند.

وی ادامه داد: سهم مواد مخدر در توسعه انواع جرایم و آسیب‌های اجتماعی از قبیل سرقت، قتل، طلاق و فحشا همچنان بسیار بالا است و در صورتی که تمامی دستگاه‌های اجرایی مسئول و اقشار مختلف جامعه دست در دست یکدیگر دهند و با پیشبرد اهداف و برنامه‌های سازمانی در این خصوص تلاش کنند، می‌توان گام مهمی در کنترل این بلای خانمان‌سوز برداشت.

استاندار مرکزی اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های مختلف، میزان کشف‌های مواد مخدر و دستگیرشدگان در این خصوص امسال نسبت به مدت مشابه قبل رشد قابل توجهی داشته اما بنابر گزارش‌های رسیده مصرف انواع مواد مخدر هم افزایش داشته است.

آقازاده نسبت به حمایت انجمن‌های ترک اعتیاد«NA» نیز تاکید کرد و گفت: این مراکز ضمن کمک به معتادان در ترک اعتیاد، یک پشتیبان و همراه واقعی برای پلیش مبارزه با مواد مخدر است و فرمانداران شهرستان‌های مختلف باید با اختصاص مکان مناسب به برگزاری نشست‌های تخصصی، این انجمن‌ها کمک کنند.

وی اضافه کرد: کمبود تجهیزات به خصوص خودرو یکی از مشکلات اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی است که این مهم از طریق اختصاص خودروهای کشف شده مواد مخدر جبران می‌شود.

افزایش ۱۵ درصدی گرایش به مواد مخدر در استان مرکزی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس آمارها امسال میزان گرایش افراد به مواد مخدر در این استان رشد ۱۵ درصدی دارد که باید دلایل این مهم مشخص شود.

«بهروز اکرمی» افزود: دستگاه‌های فرهنگی از قبیل تبلیغات اسلامی با شیوع ویروس کرونا تمامی برنامه‌های فرهنگی خود را تعطیل کرده‌اند در صورتی که با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان این برنامه‌ها را گسترش داد.

وی اظهار داشت: فعالیت‌های مرتبط با مواد مخدر سلیقه‌ای نیست بلکه قوانین ابلاغی است و تمامی دستگاه‌های اجرایی که عضو شورای مبارزه با مواد مخدر هستند باید در نشست‌ها حاضر و برای کنترل این بیماری برنامه ارایه کنند.

۶ تن انواع مواد مخدر در استان مرکزی کشف شد

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز گفت: ۶ تن انواع مواد مخدر امسال در نقاط مختلف این استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد رشد دارد.

سرهنگ «حسین شمسایی‌فر» افزود: ۱۳ باند قاچاق مواد مخدر امسال در استان مرکزی منهدم شده است و پنج‌هزار ۲۷۱ پرونده برای قاچاقچیان عمده و خرده فروشان مواد مخدر این استان امسال تشکیل شد.

وی اظهار داشت: در مجموع پنج‌هزار ۵۵۲ نفر در جریان توزیع و نگهداری مواد مخدر در استان مرکزی امسال دستگیر شدند که ۲ هزار و ۴۷۳ نفر آنان در اجرای طرح‌های پلیس مبارزه با مواد مخدر به چنگال قانون گرفتار آمدند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی بیان کرد: رویکرد اصلی این نهاد انتظامی مقابله با خرده فروشان مواد مخدر است و یک‌هزار و ۵۰۱ نفر از دستگیرشدگان مربوط به مواد مخدر این استان در سال جاری خرده فروش بوده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال سه درصد رشد داشته است.

سرهنگ شمسایی‌فر گفت: میزان کشف قرص‌های روان گردان پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳۶ درصد رشد داشته است.

وی در خصوص عملکرد سامانه ۱۱۰ پلیس در خصوص مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: یک‌هزار و ۵۱۶ مورد از تماس‌ها در این خصوص بوده و ۱۹۵ خبر منجر به تشکیل پرونده، ۱۷۸ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ۲۱۲ نفر نیز دستگیر شدند.

رئیس پلیس مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: ۷۶ طرح مقابله با کشت خشخاش و شاهدانه امسال در این استان انجام شد و یک هزار و ۷۶۶ کیلوگرم شاهدانه کشف و ۱۵۶ نفر نیز در این خصوص دستگیر شدند.

سرهنگ شمسایی فر بیان کرد: ۶۳ نفر از عناصر اصلی باندهای قاچاق مواد مخدر و ۸۵رمعتاد متجاهر نیز امسال دستگیر شدند.

استان مرکزی ۱۲ شهرستان و بیش از ۶۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.



زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس