نوای راغب در موسیقی انقلاب جاودانی است + فیلم


نوای راغب در موسیقی انقلاب جاودانی است + فیلم

اهالی موسیقی معتقدند: احمدعلی راغب، هنرمندی است که از او به عنوان پرکارترین آهنگساز در موسیقی این سرزمین نام برده می‌شود. او با بیش از 1400 آهنگ به عنوان مرد هزارآهنگ شناخته شده و دیگر تکرار نخواهد شد.

نوای راغب در موسیقی انقلاب جاودانی است + فیلم

به گزارش ایکنا، استاد احمدعلی راغب؛ هنرمند موسیقی و خالق آهنگ‌های بسیاری برای سرودهای انقلابی، شب گذشته درگذشت. در این زمینه گفت‌و‌گویی با دو هنرمند موسیقی درباره احمدعلی راغب انجام داده‌ایم.

مرد هزارآهنگ موسیقی

رضا مهدوی، کارشناس موسیقی ضمن تسلیت به خانواده استاد راغب اظهار کرد: این استاد موسیقی از آن دسته هنرمندانی بود که هیچگاه یاد و خاطره‌اش از هنر انقلاب بیرون نمی‌رود، او نوازنده تاری بود که آواهای محلی را به بهترین نحو می‌نواخت و در حوزه موسیقی انقلاب نیز توانست اتفاقات بسیار خوبی را رقم زند.

نوای راغب در موسیقی انقلاب جاودانی است + فیلم

وی افزود: به جرئت باید گفت او نقش بسیار مهمی در اعتلای موسیقی انقلاب داشت. نکته جالب اینکه استاد راغب در آهنگ‌هایش سعی می‌کرد، همیشه از اساتید موسیقی بهره برد. برای مثال حضور استاد میرزاده در کارهای او از جمله این اتفاقات بود. در ضمن باید به ویژگی حماسی کارهای استاد راغب هم اشاره کنم که به نظرم در هنر این سرزمین منحصربه‌فرد است.

مهدودی تاکید کرد: استاد راغب هنرمندی مؤلف بود که برای جوانان علاقه‌مند به موسیقی می‌تواند به عنوان یک الگو معرفی شود. جالب است بدانید آثار او به اندازه‌ای زیاد است که از او به عنوان مرد هزارآهنگ موسیقی هم نام می‌برند. راغب بیش از 1300 آهنگ در آرشیو صداوسیما دارد. وی نشان داد یک هنرمند تا چه حد با کارهایش قادر است در اعتلای انسجام و عزم ملی مؤثر باشد، اتفاقی که احمدعلی راغب به بهترین شکل آن را رقم زد.

پرکارترین آهنگساز ایران

پیروز ارجمند، آهنگساز با بیان اینکه استاد راغب پرکارترین آهنگساز ایران است، اظهار کرد: کارنامه حرفه‌ای مرحوم راغب دو بخش دارد. در قسمت اول کارهایی که به قبل از انقلاب معطوف می‌شود. وی موسیقی محلی را با سازهای ایرانی می‌نواخت. بعد از انقلاب نیز وی به سمت کارهای انقلابی سوق پیدا کرد. وی در مصاحبه‌ای گفته بود، نزدیک به 1400 آهنگ ساخته است. پس او را می‌توان به عنوان پرکارترین آهنگساز موسیقی ایران نام برد.

وی افزود: برخی از کارهایی که راغب در هنر این سرزمین انجام داده‌اند ماندگار شده‌اند. برای مثال سرودهای «خجسته باد» و «آمریکا آمریکا» از جمله این کارها هستند، البته با کمال تأسف او در سال‌های اخیر کم‌کار شده بود و اوج آهنگسازی او به همان دهه 60 خلاصه شده است.

نوای راغب در موسیقی انقلاب جاودانی است + فیلم

ارجمند درباره دلایل ماندگاری کارهای راغب چنین گفت: برای ماندگاری کارهای وی چند دلیل باید ذکر کرد. ابتدا اینکه در آن دوران آهنگ‌هایی می‌ساختند که مناسبت داشت، همچنین در آن دوران به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت خیلی امکان کار کردن نداشتند، برای همین موقعیت برای افراد شاغل بسیار مساعد بود. در ضمن صدا و سیما در آن مقطع آهنگ‌های اینچنینی را بسیار پخش می‌کرد. مجموع این اتفاقات سبب شد که کارهای استاد بهتر و بیشتر دیده شود.

وی در انتهای سخنانش تصریح کرد: نکته بعدی که باید به غنای کارهای استاد راغب بیفزایم، ریشه‌های بومی کارهای اوست که به نظرم باعث شده بود اتفاقات خوبی در عالم هنر رقم بخورد، البته همه این توضیحات فارغ از کیفیت خوب کارهایشان بود.

زندگینامه استاد راغب

مرحوم احمدعلی راغب آهنگساز و نوازنده سازهای تار، سه تار و عود و نواساز، سال ۱۳۲۳ در شهر بندرانزلی متولد شد. این هنرمند از دوران طفولیت فراگیری موسیقی را با سازدهنی شروع کرده و سپس جذب ‌ساز سنتور شد. وی در این دوره قطعات گیلانی را با اشعاری از سروده‌های خود به زبان گیلکی اجرا می‌کرد که باعث شهرتش در بندر انزلی شده بود. راغب در سال ۱۳۴۲ پس از اخذ دیپلم به عنوان معلم در آموزش و پرورش رشت مشغول خدمت شد و هم‌زمان وارد گروه ارکستر رادیو شد.

آثار

در سال ۱۳۵۸ که فعالیت واحد موسیقی صدا و سیما متوقف می‌شود، وی به همراه چند نوازنده دیگر و همکاری محمد گلریز مشغول ساخت و اجرای سرود در ارتباط با انقلاب شدند که برخی از آن‌ها بدین شرح است: «خجسته باد این پیروزی»، «مطهری»، «نواب صفوی»،«نغمه اتحاد»،«نغمه توحید»، «مارش حرکت»،«پاسداران»، «سرود بسیج»، «خدایا خدایا»،« باز آی»،«آمریکا آمریکا». از حیث تعداد آثار آهنگسازی شده در سازمان صدا و سیما، احمد علی راغب پیشتاز است و او در میان همکاران به نام «مرد هزار آهنگ» مشهور است.

به یاد شهدای انقلاب با شعر حمید سبزواری و خوانندگی مهرداد کاظمی و محمد گلریز، شکوفه اشک با شعر مهرداد اوستا و خوانندگی مرتضی محمدی، در آئینه براساس رباعیات خیام با صدای مرتضی محمدی، مینای دل با شعر مشفق کاشانی و خوانندگی مهرداد کاظمی، درد عشق براساس غزلیات حافظ و صدای بهرام گودرزی، کوراشیم، قلندر و پرچین بر اساس موسیقی نواحی گیلان و خوانندگی ناصر مسعودی، باغ تماشا با شعر ساعد باقری و صدای مهرداد کاظمی، مادر با شعر ساعد باقری و صدای مهرداد کاظمی، رقص گل‌ها با شعر ساعد باقری و صدای عباس بهادری، وصل جانان با شعر ساعد باقری و صدای حسن همایونفال، صدای عشق با صدای بهرام حصیری، اشک مهتاب با صدای عبدالحسین مختاباد، راز پرواز با صدای سینا سرلک نیز از جمله آثاری است که تاکنون در قالب آلبوم به آهنگسازی مرحوم راغب در اختیار مخاطبان قرار گرفته‌اند.

سوابق اجرایی

ریاست مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما، مدیریت تولید موسیقی مراکز و استان‌های سازمان صدا و سیما، عضو شورای عالی موسیقی سازمان صدا و سیما و عضویت در شورای عالی نظارت و ارزشیابی شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی از جمله فعالیت‌هایی است که این آهنگساز فقید در عرصه مدیریتی انجام داده است. زنده‌یاد راغب در سال ۱۳۸۲ به دلیل خلق ترانه‌ها و سرودهای ماندگار انقلاب موفق به دریافت مدرک درجه یک هنری معادل دکترا در رشته آهنگسازی شد. از این هنرمند در جریان برگزاری بیست‌و‌هشتمین جشنواره موسیقی فجر نیز قدردانی شد.

انتهای پیام

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران