تشریح شرایط رد پیشنهاد نمایندگان در خصوص طرح ها و لوایح


تشریح شرایط رد پیشنهاد نمایندگان در خصوص طرح ها و لوایح

رئیس مجلس با استناد به اصول قانون اساسی و مواد آئین نامه داخلی شرایط رد پیشنهاد نمایندگان درخصوص طرح‌ها و لوایح را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا به نقل از خانه ملت، سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، نایب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی در نشست علنی امروز -سه شنبه، ۲۵ آذرماه- مجلس شورای اسلامی با استناد به مواد ۲۱ و ۲۲ آئین نامه داخلی مجلس در تذکری، اظهار کرد: رئیس مجلس در چند مورد خاص می‌تواند مانع از ارائه پیشنهاد نمایندگان به طرح‌ها و لوایح شود. نخست اگر پیشنهاد خلاف اصل ۷۵ یا قانون اساسی باشد اما امروز چند پیشنهاد که مغایر اصل ۷۵ و اصول قانون اساسی نبود اما امکان ارائه در صحن پیدا نکرد.

وی افزود: در صورتی که پیشنهاد نمایندگان خلاف برنامه پنج‌ساله باشد رئیس جلسه باید آن را به رأی بگذارد و اعلام کند که این پیشنهاد ۲ سوم رأی نیاز دارد، بر همین اساس پیشنهاد بنده و آقای خدابخشی می‌توانست مطرح شود.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: این تذکر را وارد نمی‌دانم؛ زیرا پیشنهادات به طرح اصلاح ساختار بودجه شما و آقای خدابخشی قابل طرح نبود؛ زیرا با بندهای ۴ و ۹ ماده واحده این طرح مغایرت داشت.

وی افزود: بر اساس قانون، پیشنهادهایی که مغایر با اصل ۷۵ یا خلاف قانون اساسی باشند امکان طرح در مجلس را ندارد علاوه بر این موارد، بر اساس بند ۵ ماده ۱۴۹ آئین نامه در هر مرحله که پیشنهاد اصلاح، بازگشت به لایحه یا طرح یا مصوبه کمیسیون اصلی به تصویب مجلس برسد پیشنهاد الحاقی مرتبط و غیر مغایر با مصوبه به تشخیص رئیس جلسه به ترتیب کمیسیون‌های فرعی و نمایندگان مطرح و رأی‌گیری به عمل می‌آید.


منتخب امروز

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا