نوشیدن حتی یک گیلاس نوشیدنی الکلی، خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد


نوشیدن حتی یک گیلاس نوشیدنی الکلی، خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد حتی نوشیدن یک گیلاس نوشیدنی الکلی می‌تواند موجب بی‌نظمی در ضربان قلب شود.

به گزارش جام نیوز، طبق گزارشی که در نشریه قلب اروپا (European Heart Journal) منتشر شده است، افرادی که روزانه کمتر از ۱۲ گرم اتانول، معادل یک گیلاس شراب ۱۲۰ میلی‌لیتری، یک قوطی آبجو ۳۳۰ میلی‌لیتری، یا ۴۰ میلی‌لیتر مشروب الکلی تقطیرشده، مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که هیچ الکلی مصرف نمی‌کنند، ۱۶ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار فیبریلاسیون دهلیزی شوند.

این نارسایی که با ضربان نامنظم و اغلب سریع قلب مشخص می‌شود‌، می‌تواند باعث سرگیجه و تپش قلب افراد شود و نیز آنان را مستعد سکته مغزی کند.

این مطالعه نشان می‌دهد که با نوشیدن الکل، خطر فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته افزایش می‌یابد. خطر بیشتر ۱۶ درصدی برای کسانی که یک نوشیدنی در روز می‌نوشند، برای کسانی که حداکثر دو نوشیدنی می‌نوشند به ۲۸ درصد و برای کسانی که بیش از ۴ نوشیدنی الکلی در روز می‌نوشند، به ۴۷ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ایندیپندنت، پروفسور رناته شنابل، مشاور بیماری‌های قلب و عروق و یکی از نویسندگان این مطالعه از مرکز دانشگاهی قلب و عروق هامبورگ-اپندورف، گفت: «پیام این است که در قیاس با سایر بیماری‌های قلبی عروقی، حتی مصرف اندک الکل نیز ​​منجر به افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی می‌شود. یکی از نکات بد درباره فیبریلاسیون دهلیزی این است که نشانه‌ای ندارد و می‌تواند به مشکلات دیگری مانند سکته مغزی منجر شود. در بسیاری از افراد، سکته مغزی اولین نشانه این نارسایی است.»

محققان در انجام این تحقیق سوابق پزشکی و میزان مصرف الکل ۱۰۸ هزار فرد ۲۴ تا ۹۷ ساله را از نروژ، فنلاند ، دانمارک و ایتالیا در عرض بیش از ۱۴ سال بررسی کرده‌اند.

106


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

همشهری 24 با «نوشتن برای دوربین» روی پیشخان آمد