100 قدرتمندترین زنان جهان در 2020 از دید مجله فوربس


از مبارزه با

از مبارزه با همه‌گیری کرونا گرفته تا مهندسی مجدد سیاست‌های آمریکا، این زنان بانفوذ – از جمله جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزلند، کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، و استیسی ایبرامز، حامی حق رای – در حال تاریخ‌سازی هستند. اگر می خواهید باز نان تاریخ ساز بیشتری آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید تا ۱۰۰ قدرتمندترین زنان جهان در ۲۰۲۰ از دید مجله فوربس را بشناسید.

100 قدرتمندترین زنان جهان در 2020 از دید مجله فوربس

در طول رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در اکتبر ۲۰۲۰، معاونان بایدن و ترامپ، یعنی سناتور کاملا هریس و مایک پنس، خود را برای مبارزه در یک نمایش معمول و منصفانه آماده کردند: آن‌ها در طول ۹۰ دقیقه یکدیگر را به چالش کشیدند، به ترتیب به سوال‌های مجری برنامه را پاسخ دادند، و صحبت‌های همدیگر را نیز قطع کردند – پنس دو برابر هریس این کار را انجام داد. تا جایی که هریس میکروفون را می‌گرفت و می‌گفت، “‌آقای معاون رئیس‌جمهور، من در حال صحبت هستم‌.‌”‌

این بازگشت پرقدرت باعث ایجاد هزاران پست و مطلب اینترنتی (و حتی طراحی تعدادی تی‌شرت) شد، ولی هم‌زمان به صف‌آرایی و فریادی اعتراضی برای زنان در سرتاسر آمریکا نیز تبدیل شد. یک ماه بعد از این مناظره، سناتور هریس به نخستین زن، نخستین سیاه‌پوست آمریکایی، و نخستین آسیایی آمریکایی تبدیل شد که به مقام معاون ریاست جمهوری آمریکا رسیده است – سه‌گانه‌ای غیرمنتظره از نخستین‌ها برای کاملا هریس، سناتور کالیفرنیا.

اوج گرفتن سریع وی در آسمان سیاسی ایالات متحده، نام کاملا هریس را برای نخستین بار وارد فهرست ۱۰۰ قدرتمندترین زن دنیا در مجله‌ی فوربس کرد؛ وی در نخستین حضور خود در این فهرست، پس از آنجلا مرکل، صدر اعظم آلمان (که برای دهمین سال پیاپی، رتبه‌ی یک را به خود اختصاص داده) و کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (که برای دومین بار پیاپی به رتبه‌ی دوم رسیده) جایگاه سوم را از آن خود کرده است.

زنانی که نام‌شان در هفدهمین فهرست سالانه‌ی قدرتمندترین زن جهان وجود دارد، از ۳۰ کشور مختلف هستند و طی چهار نسل مختلف نیز به دنیا آمده‌اند. ۱۰ مقام حکومتی، ۳۸ مدیر عامل، و ۵ شخصیت مشهور تلویزیونی در میان این زنان قرار دارند. ولی با این‌که این زنان از لحاظ سن، ملیت، و شرح وظایف با یکدیگر متفاوت هستند، از لحاظ روش‌هایی که در جایگاه خودشان جهت مقابله با چالش‌های منحصر به فرد ۲۰۲۰ استفاده کرده‌اند، با یکدیگر مشترک و متحد هستند. به ویژه، بسیاری از زنان قدرتمند در ۲۰۲۰ به خاطر واکنش‌های موثرشان به بحران کووید ۱۹ تحسین جهانی را برانگیخته‌اند: نخست‌وزیر نیوزلند، جاسیندا آردرن (رتبه‌ی ۳۲) با پیاده‌سازی دقیق دستور خانه‌نشینی و قرنطینه‌ی همگانی، بر موج اول و دوم ویروس کرونا در کشور خود غلبه کرد. تسای اینگ-ون (رتبه‌ی ۳۷) رئیس‌جمهور تایوان در ژانویه‌ی ۲۰۲۰ برنامه‌ی رهگیری تماس را با جدیت در کشور خود پیاده‌سازی کرد؛ در نتیجه، در این جزیره‌ی ۲۳ میلیون نفری فقط ۷ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان‌شان را از دست دادند.

به گفته‌ی ارنا سولبرگ (رتبه‌ی ۵۲)، نخست‌وزیر نروژ، در یک کنفرانس جهانی در نوامبر ۲۰۲۰، “‌کشورهای دموکراتیکی که در آن‌ها، حقوق بشر محترم شمرده می‌شود و زنان قادر هستند به جایگاه‌هایی بالایی در جامعه برسند، همان کشورهایی هستند که برای مدیریت بحران کووید ۱۹ به بهترین شکل مجهز شده‌اند.‌”‌

۱۷ زن جدیدی که امسال به تازگی وارد این فهرست قدرتمندترین زنان جهان در ۲۰۲۰ شده‌اند، نشان می‌دهند زنان از تمام جوانب در جوامعی که تحت تاثیر همه‌گیری جهانی دچار دگرگونی شده‌اند، دارای نقش‌‌های کلیدی هستند. کارول تومی (رتبه‌ی ۱۱) مدیر عامل جدید شرکت یونایتد پارسل سرویس و لیندا رندل (رتبه‌ی ۸۷) رئیس شرکت کلوراکس مسئول کمک به فراهم‌آوری خدمات ضروری جهت حفظ ارتباط و پاکیزگی مردم آمریکا هستند؛ هم‌چنین، کارن لینچ (رتبه‌ی ۳۸) معاون اجرایی بهداشت و مدیر درآمد شرکت سی‌وی‌اس رهبری برنامه‌ی گسترده‌ی آزمایش کووید را در این غول دارویی بر عهده دارد و در ۲۰۱۲، مسئول مدیریت پر مخاطره‌ی واکسیناسیون کرونا خواهد بود.

در سالی که پر از اعتراضات و ناآرامی‌های سیاسی در سراسر جهان بود، کم‌تر افرادی هم‌چون استیسی ایبرامز (رتبه‌ی ۱۰۰)، بنیانگذار جنبش مبارزه‌ی عادلانه (Fair Fight) و حامی حق رای، ماهرانه از قدرت‌شان استفاده کردند. این نماینده‌ی سابق ایالتی، با تلاش برای کمک به ثبت حق رای ۸۰۰،۰۰۰ نفر در ایالت جورجیای آمریکا، به یک نامزد ریاست جمهوری دموکرات کمک کرد پس از ۲۸ سال برای نخستین بار در این ایالت به پیروزی برسد. تلاش وی هنوز به پایان نرسیده است – به گفته‌ی خودش، “‌فقط ۱۷ دقیقه بابت این پیروزی برای خود جشن گرفت‌”‌ و سپس، تمرکزش را به دور دوم انتخابات مهم سنا در ایالت جورجیا در ژانویه‌ی ۲۰۲۱ معطوف کرد. ولی به خاطر همین کار مداوم، و به همراه تلاش‌های بسیاری دیگر از زنان، امروز رویای معاونت ریاست جمهوری برای زنان در آمریکا به حقیقت پیوسته است. کاملا هریس در نوامبر ۲۰۲۰ گفته بود: “‌شاید من نخستین زنی باشم که به معاونت ریاست جمهوری برسم، ولی آخرین زن نخواهم بود.‌”‌

قدرتمندترین زنان جهان در ۲۰۲۰

۱. آنجلا مرکل
۲. کریستین لاگارد
۳. کاملا هریس
۴. اورزولا فن در لاین
۵. ملیندا گیتس
۶. مری بارا
۷. نانسی پلوسی
۸. آنا پاتریسیا بوتین
۹. ابیگیل جانسون
۱۰. گیل بوردو
۱۱. کارول تومی
۱۲. اما والمسلی
۱۳. سوزان ووجیتسکی
۱۴. جولی سوییت
۱۵. سافرا کاتس
۱۶. روت پاروت
۱۷. جودیت مک‌کنا
۱۸. کریستالینا جورجیوا
۱۹. مارتینا مرز
۲۰. اپرا وینفری
۲۱. جسیکا تان
۲۲. شریل سندبرگ
۲۳. جین فریسر
۲۴. شاری ردستون
۲۵. نیک ویدیاواتی
۲۶. آماندا بلانک
۲۷. فب نواکوویچ
۲۸. ایمی هود
۲۹. شمارا ویکرامانایاک
۳۰. هو چینگ
۳۱. جسیکا اوهل
۳۲. جاسیندا آردرن
۳۳. آدنا فرویدمن
۳۴. جوی وات
۳۵. استیسی کانینگام
۳۶. آنی فیونوکان
۳۷. تسای اینگ-ون
۳۸. کارن لینچ
۳۹. شیخ هاسینا واجد
۴۰. مری کالاهان اردوس
۴۱. نیرمالا سیتهارامان
۴۲. لورن پاول جابز و خانواده
۴۳. مارین لیک
۴۴. کیتی واردن
۴۵. جینا راینهارت
۴۶. ملکه الیزابت دوم
۴۷. مینگژو دانگ
۴۸. روزالیند بروئر
۴۹. گوئین شاتول
۵۰. ویکی هولاب
۵۱. دانا والدن
۵۲. ارنا سولبرگ
۵۳. دونا لانگلی
۵۴. جنیفر سالک
۵۵. روشنی نادار مالوترا
۵۶. سیمونتا سوماروگا
۵۷. الویرا نابیولینا
۵۸. تریسیا گریفیت
۵۹. نیکولا استورجن
۶۰. مگی وی وو
۶۱. لین گود
۶۲. کلی ژانگ
۶۳. یوریکو کوییکه
۶۴. وانگ فنگ یینگ
۶۵. ملانی کریس
۶۶. پائولا سانتیلی
۶۷. مککنزی اسکات
۶۸. کیران مازومدار-شاو
۶۹. ریحانا
۷۰. ژو کونفی و خانواده
۷۱. سوفی ویلمز
۷۲. بیانسه نولز
۷۳. کاتلین کندی
۷۴. جودی فالکنر
۷۵. مته فردریکسن
۷۶. گولر سابانجی
۷۷. آندرا مارکز دی آلمیدا
۷۸. سری مولیانی ایندراواتی
۷۹. ایوا دوورنی
۸۰. سولینا چاو
۸۱. لام وی یینگ
۸۲. تیلور سوییفت
۸۳. زوزانا چاپوتووا
۸۴. مری میکر
۸۵. سانا مارین
۸۶. الیزا مانینگهام بولر
۸۷. لیندا رندل
۸۸. توری برچ
۸۹. رجاء عیسى القرق
۹۰. لی بو-جین
۹۱. دومینیک سنکور
۹۲. ریس ویترسپون
۹۳. آن ووجیتسکی
۹۴. ملودی هابسون
۹۵. کریستن گرین
۹۶. سهله ورک زوده
۹۷. آیلین لی
۹۸. رنوکا جاگتیانی
۹۹. رعنا نشار
۱۰۰. استیسی ایبرامز

ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی

منبع: forbes

۱۰۰ قدرتمندترین زنان جهان در ۲۰۲۰ از دید مجله فوربس



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فیلم/ مداحی عربی محمد الجنامی در محضر رهبر انقلاب