دلار نباید مرجع تمام کنشها و تبادلات باشد
خوانساری با تاکید بر استفاده از ارزی غیر از دلار در بین کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حتی اتحادیه اروپا گفت: باید حداقل در منطقه برای تهاتر و مبادله کالا دلار ارز مرجع نباشد و از ارز رقیب دیگری برای مبادلات استفاده شود.
گروه بازرگانی بازارنیوز: مسعود خوانساری امروز در همایش دپیلماسی اقتصادی ایران و اورسیا گفت: پیشرفت علم و تکنولوژی در قرن این اخیر با قرنهای گذشته و حتی دهههای گذشته قابل قیاس نیست بطوری که هر روز رشد تکنولوژی و علم برابر با چند سال در چند قرن گذشته است و در سه تا چهار دهه اخیر پیشرفت در علم و تکنولوژی با دهها قرن اخیر برابری میکند، به همین دلیل حجم تجارت در دنیا افزایش یافته است و روز به روز بزرگتر شده و در نتیجه درآمد مردم بیشتر شده و رفاه بیشتری برای مردم ایجاد شده است و عملا باعث افزایش مسافرتها شده است و اگرچه همه کشورها دارای مرز فیزیکی هستند، ولی مرزی بین ۸ میلیارد جمعیت دنیا وجود ندارد و امروز اگر یک اتفاقی در دورترین نقطهای از دنیا نسبت به ما رخ دهد در لحظه از آن خبردار میشویم و این پیشرفت تکنولوژی است که باعث این امر شده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود به همین دلیل بحث اقتصاد و جهانی شدن اقتصاد طوری به هم تنیده شده که همه کشورها به هم وابسته شده اند، اظهار داشت: این موضوع فواید بسیار خوبی از جهت امنیتی و اقتصادی داشته است.
وی با اشاره به اتحادیه اروپا اظهار داشت: این اتحادیه شاید یکی از قدیمیترین اتحادیهها است، اعضای اتحادیه قرنها با هم اختلافات زیاد و جنگهای داخلی داشتند، ولی اتحادیه توانست بین آنها تفاهم و دوستی ایجاد کند و اقتصاد اروپا را تبدیل به یک اقتصاد بزرگ و مقتدر کرد و این حاصل اتحاد است و امروز میبینیم که اگر انگلیس میخواهد از این اتحادیه خارج شود بیش از سه سال است در رابطه با آن مذاکره انجام میشود، ولی خروج آن از اتحادیه به سادگی نیست، زیرا به قدری اقتصاد آنها به هم تنیده شده است که جدا شدن از این اتحادیه کار آسانی نیست و جدایی آن هم با شرط و شروط همراه است که قطعا مباحث اقتصادی در آن وجود دارد.
وی به چالش بین چین و آمریکا اشاره کرد و بیان داشت: شاید روز به روز این چالش بیشتر میشود، ولی باز هم به دلیل پیچیدگی و تنیدگی اقتصاد دو کشور بعید است که این دو را از هم جدا کرد و شاید تنها راه بحث مذاکره و گفتگو و دادن امتیاز به یکدیگر باشد و همین اتحادیهها و پیوستهای اقتصادی باعث ایجاد امنیت بیشتر در دنیا میشود.
خوانساری بیان داشت: بحث جهانی شدن اقتصاد اگرچه ممکن است برخی از کشورها در این پیمانها نفع بیشتری ببرند و برخی نیز نفع کمتری حاصل کنند، اما در هر حال مزیت آن برای آحاد ملتها خواهد بود، زیرا در یک بازار رقابتی مصرف کنندگان میتوانند کالای ارزانتر و با کیفیتتر بخرند و طبیعتا همه در یک رقابت رشد میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: اتحادیه اوراسیا هم یکی از پیمانهایی است که میتواند به کشورهایی که در آن حضور دارند این کمک را انجام دهد و از سالهای گذشته ما شاهد بوجود آمدن اتحادیهها و پیمانهایی بودیم و اتحادیههای تشکیل شده در آمریکای جنوبی و ... توانسته به اقتصاد کشورهای عضو کمک کند.
وی اظهار داشت: میزان تجارت بین اتحادیه شامل ۳۶۶ میلیارد دلار واردات و نزدیک ۵۴۹ میلیارد دلار صادرات است و بهتر است که کشورهای عضو این اتحادیه بتوانند حداکثر بهره برداری را از این پتانسیل داشته باشند و طبیعتا با ارتباطی که میتوانیم با هم داشته باشیم باعث تعالی و رشد یکدیگر شویم.
خوانساری بیان داشت: بحث اساسی در زمینه رشد تجارت موضوع حمل و نقل است بطوری که میتوانیم حمل و نقل همه کشورهای عضو اتحادیه را به یکدیگر وصل کنیم و ناوگان خوبی همه این کشورها دارند و آن را بهم متصل کنیم.
وی در مورد تعرفهها اظهار داشت: هر کدام از کشورهای عضو دارای مزیتها و پتانسیلهایی هستند بنابراین اگر بتوانیم تعرفهها را به حد صفر و به حداقل کاهش دهیم و آن هم باعث رشد و شکوفایی صنعت و کشاوری کشورها میشود.
خوانساری گفت: هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به صنایعی دست یافته اند که با تبادل آنها موجب تقویت فنی و تکنولوژی کشورها خواهیم شد ضمن اینکه در آموزش نیز بسیار میتوانیم به یکدیگر کمک کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در بحث استانداردها و قرنطینهها میتوان با یک استاندارد مشخص به تقویت و توسعه تجارت کمک کرد.
وی با اشاره به یکنواخت کردن و استفاده از یک ارز به جای دلار در بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اظهار داشت: اگر همه کشورها از جمله اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا از انحصار دلار خارج شوند بسیار به نفع همه کشورها است.
خوانساری بیان داشت: باید از بحث مرجع بودن دلار خارج شویم و دلار دیگر مرجع تمام کنشها و تبادلات نباشد و یا اینکه حداقل رقیبی برای آن در منطقه داشته باشیم در داخل منطقه برای تهاتر و مبادله کالاها از یک ارز دیگری غیر دلار استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: اوراسیا با ویژگی منحصر به فرد در ایجاد یک پل بین آسیا و اروپا و تکمیل زنجیرههای اقتصادی نظیر رویکرد یک راه و کمربند میتواند به مدل موافق از همگرایی منطقه به بین الدولی تبدیل شود و نه تنها رفاه و آسایش بلکه صلح را گسترش خواهد داد.