گروه سیاست فردا: نهاد اجماعساز اصلاحطلبان در شرایطی در حال شکلگیری و ساختارمندی است که اختلافات درونی اصلاحطلبان در اوج خود قرار دارد. اصلاحطلبان از یک سو نمیدانند با چه شیوهای (ائتلافی یا اصلاحطلبی) وارد انتخابات شوند و از سوی دیگر باتوجه به تعدد نامزدهایشان مسیر سختی برای رسیدن به اجماع در پیش رو دارند.
مصطفی هاشمیطبا درباره اینکه اصلاحطلبان میتوانند با تشکیل نهاد اجماعساز به اجماع برسند یا نه، به «فردا» گفت: «به نظر من اصلاحطلبان ولو با تشکیل نهاد اجماعساز نمیتوانند بر نامزدی واحد اجماع کنند. جدای از اختلافنظرها دلیلش این است که شخصیتهای ممتازی که قابلیت ریاستجمهوری داشته باشند چندان دیده نمیشود».
او ادامه داد: «حالا وقتی میخواهند درباره متوسطها سخن بگویند، کار سخت میشود و فرقی نمیکند که این بشود یا آن زیرا متوسطها برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند اما اگر در میان اصلاحطلبان شخصیت ممتازی وجود داشت که میتوانست آراء عمومی را جذب خود کند، بحث فرق میکرد و اجماع راحت به دست میآمد که فعلا چنین شرایطی وجود ندارد».
او در پاسخ به این پرسش که آیا محمد خاتمی باعث ایجاد وحدت و اجماع خواهد شد یا نه، اظهار کرد: «آقای خاتمی نمیخواهد در این دوره محور اجماع اصلاحطلبان باشد و شاید دلیلش همانی باشد که گفتم».
هاشمیطبا در پایان درباره اینکه چهقدر احتمال دارد که اصلاحطلبان باز هم از یک نامزد غیراصلاحطلب مانند علی لاریجانی حمایت کنند، گفت: «به هر حال این احتمال هنوز وجود دارد. آقای لاریجانی در حال حاضر مورد اقبال اصلاحطلبان نیست زیرا او اصلاحطلب شناخته نمیشود اما ممکن است در شرایطی که شخصیت قابل قبولی پیدا نشود، اصلاحطلب از سر ناچاری بر او اجماع کنند. آنها باور دارند به یک نامزد رسیدن فارغ از کیفیتش رسیدن بهتر از نامزد ندادن است».