به گزارش ایرنا، "عبدالمجید دیناروند" روز سهشنبه در جریان بازدید جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه ای استان همدان از نیروگاه شهید مفتح، افزود: در راستای اجرای سیاستهای صنعت برق کشور، به منظور صرفه جویی در تامین آب، دومین برج خشک نیروگاه برق شهید مفتح تا ۶ ماه آینده بهره برداری می شود.
وی اظهار داشت: با بهره برداری از سامانه خنک کننده خشک، سالانه نزدیک به ۷۵ درصد در مصرف آب این نیروگاه صرفهجویی میشود.
دیناروند عنوان کرد: نخستین واحد برج خشک این نیروگاه در شهریور سال ۱۳۹۴ همزمان با سفر هیات دولت به استان همدان به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه شهید مفتح ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق را دارد، افزود: این نیروگاه تمامی برق مصرفی استان همدان و بخشی از نیاز مشترکان استانهای همجوار را نیز تامین می کند.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان تاکید کرد: به منظور تولید یکپارچه برق و جلوگیری از خاموشی، به ناچار از سوخت مازوت برای تولید برق در این نیروگاه استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه از پساب تصفیه شده فاضلاب همدان برای عملیات خنکسازی در این نیروگاه استفاده میشود، تصریح کرد: این آب تصفیه شده شفاف، بدون بو و از نوع صنعتی محسوب میشود که برداشت از آب های زیر زمینی را به صفر رسانده است.
دیناروند ادامه داد: پس از انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب همدان به این نیروگاه، از مجموع ۲۷ حلقه چاه آب موجود، ۲۵ حلقه آن مسدود و ۲ حلقه چاه نیز با هدف استفاده کارکنان نیروگاه نگهداری می شود.
وی با اشاره به اینکه ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در این نیروگاه مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: این نیروگاه با توان مهندسان ایرانی راه اندازی و فعال شده و تمامی تجهیزات موردنیاز آن نیز در داخل کشور تهیه و تولید میشود.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان ادامه داد: این نیروگاه از نیروگاه های بخار آبی است که ۴۰ درصد بهرهوری دارد و کشور به سمت ساخت نیروگاه های سیکل ترکیبی با راندمان ۶۵ درصد حرکت میکند.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت دومین نیروگاه برق همدان نیز به زودی در ملایر آغاز می شود، اظهار داشت: نیروگاه برق ملایر ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید دارد و از لحاظ راهبردی پشتیبان نیروگاه شهید مفتح محسوب میشود و وجود آن برای ایجاد اشغال در استان بسیار ارزشند است.
نیروگاه یکهزار مگاواتی سیکل ترکیبی شهید مفتح در ۴۵ کیلومتری شهر همدان و در دشت کبودراهنگ قرار دارد.
این نیروگاه چهار واحد بخار ۲۵۰ مگاواتی دارد و سوخت اصلی آن گاز طبیعی است و در برخی مواقع از مازوت استفاده میشود.
این نیروگاه سال ۱۳۹۸ مقام نخست تولید برق نیروگاههای برقی کشور را به دست آورد.