طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده
کلم پلو یکی از انواع غذاهای پلویی قدیمی و سنتی ایرانی است که خیلی ها نام این غذا را مانند لوبیا پلو با نام شهر شیراز می شناسند. این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود که معروف ترین انوع آن کلم پلو با مرغ و کلم پلو با گوشت قلقلی هستند.
کلم پلو یکی از انواع غذاهای پلویی قدیمی و سنتی ایرانی است که خیلی ها نام این غذا را مانند لوبیا پلو با نام شهر شیراز می شناسند. این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود که معروف ترین انوع آن کلم پلو با مرغ و کلم پلو با گوشت قلقلی هستند.
همان طور که از نام این غذا بر می آید، اصلی ترین ماده اولیه این غذا کلم می باشد. البته کلم در بیش تر غذاهای شیرازی یافت می شود. دیگر مواد اولیه کلم پلوی شیرازی، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز و سبزیجات معطر نظیر شوید و تره و ریحان می باشد این غذا بخاطر وجود کلم دارای خواص زیادی از جمله کاهش کلسترول و پیشگیری از دیابت بوده و برای بینایی بسیار مفید است. کلم پلو را با کلم برگ یا کلم قمری تهیه می کنند. امروز طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو با گوشت چرخ کرده
کلم برگ یا کلم قمری نیم کیلو برنج ۳ پیمانه گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم آرد نخود چی ۲ ق غذا خوری سبزی کلم پلو ( تره ، کمی ترخون و شوید و ریحان ) ۱۵۰ گرم آب غوره ۲ ق غذا خوری پیاز۱ عدد نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و ادویه کاری و زعفران به مقدار لازمطرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی
مرحله اول ( درست کردن گوشت قلقلی )
پیاز را رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی و فلفل و نمک مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم و بمدت ۱۰ دقیقه در فریرز قرار می دهیم و بعد در داخل تابه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم ( آماده سازی کلم )
کلم را خلالی خرد کنید و داخل تابه بریزید. مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بریزید خوب تفت دهید سپس آب غوره را اضافه می کنیم (سعی کنید آب غوره را زیاد اضافه کنید تا طعم ترشی بگیرید) سپس اجازه دهید تا آب کلم کشیده شود. سپس سبزی خرد شده را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم.
مرحله سوم ( دم گذاشتن برنج )
برنج را که از قبل با مقداری آب و نمک خیس کردیم روی حرارت قرار می دهیم و آبکش می کنیم سپس از مخلوط کلم با سبزی لا به لای مواد می ریزیم و برنج را دم می گذاریم و در آخر روش زعفران دم کرده می ریزیم و در ظرف سرو کشیده و با گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم.
منبع : https://ashmazi.com/