تصاویر| داغ خشکی بر دل دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو، از زیباترین تالابهای استان فارس است؛ زیست بومی که در کنار چشم انداز زیبا، عاملی موثر بر تداوم حیات جانداران از انسان گرفته تا حیوان و گیاه بوده اما سالهاست داغ خشکی بر دلش نقشی سخت حک کرده است.
دریاچه مهارلو، از زیباترین تالابهای استان فارس است؛ زیست بومی که در کنار چشم انداز زیبا، عاملی موثر بر تداوم حیات جانداران از انسان گرفته تا حیوان و گیاه بوده اما سالهاست داغ خشکی بر دلش نقشی سخت حک کرده. این دریا چه به دلیل عمق کم، جزو تالاب ها به شمار می آید.
با توجه به اقلیم منطقه و ساختار زمین شناسی و سنگ شناسی ارتفاعات مشرف به دریاچه مهارلو و بارندگی های شدید موردی سیل آسا، فرسایشهای شدید آبی در این ارتفاعات کاملاً مشهود است. برخی مطالعات انجام شده روی این دریاچه نشان از ته نشینی گسترده مواد ناشی از فرسایشهای شدید آبخیزهای ارتفاعات اطراف آن است که سبب کاهش ژرفای تالاب بویژه در ناحیه غربی شده است.
دریاچه مهارلو که زمانی مقصد پرندگان بومی و مهاجر، حیوانات حیات وحش و طبیعت گردان شیراز و فارس و کشور بود، بعد از روزهای خوب زمستان و بهار گذشته، امسال چشمش به آب روشن نشد.
مهارلو، یکی از ۱۱ تالاب و دریاچه فارس به شمار میرود که خشکسالی و کم بارانی، حتی در سالی که نوید بارشهایی خوب داده شده بود، خط پیوسته بد اقبالیاش را قطع نکرده است.
دریاچه مهارلو در شمال شرق شیراز و غرب دریاچه بختگان، حدفاصل شهرستانهای شیراز و خرامه و سروستان قرار گرفته و در سالهای پر باران، بسترساز سرسبزی باغها و رونق کشاورزی و گردشگری بود.