دومین مستند رخساره زمین برای معرفی ژئوتوریسم ایران رونمایی شد


دومین مستند رخساره زمین برای معرفی ژئوتوریسم ایران رونمایی شد

تهران- ایرنا- مستند «باداب سورت پلکان زمین» دومین قسمت از مجموعه «رخساره زمین» رونمایی شد تا ترویج گنجینه‌های پنهان ‌زمین گردشگری ایران سرعت بگیرد.

این مستند، پس از نمایش قسمت نخست مجموعه با محوریت جزیره هرمز در قالب سلسله‌ مستندهای «رخساره زمین» به معرفی چشمه باداب سورت یکی از جاذبه‌های منحصربه فرد زمین‌گردشگری ایران می‌پردازد، مستندهای این حوزه، با حمایت طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی نسبت به ظرفیت‌های پنهان فناورانه زمین شناختی ایران و ایجاد ظرفیت‌های تجاری و فناورانه در حوزه جاذبه‌های خارق‌العاده زمین‌گردشگری می‌پردازد.

این مستند امروز با حضور کامبیز مهدی‌زاده مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا صبوری مدیرکل معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، علیرضا شیروی مدیرکل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهرداد همایان تهیه کننده مستند، رونمایی شد و برای متخصصان، کارشناسان و پژوهشگران فناوری‌های زمین‌شناسی و معدن به نمایش درآمد.

به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کامبیز مهدی زاده مدیرطرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های معدن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تاکید بر اهمیت زمین‌ گردشگری و میراث زمین شناختی کشورمان در خلق ارزش افزوده و اشتغال در این حوزه عنوان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق می‌توانند شکوفاگر ظرفیت‌های ارزنده و نهفته کشورمان در حوزه زمین شناسی و معدن باشند. بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های بالقوه کشور در این حوزه مغفول مانده است و تا رسیدن به جایگاه مطلوب در بهره‌گیری نوآورانه و فناورانه از آن‌ها فاصله داریم. ، اما شناساندن و آگاهی‌بخشی این ظرفیت‌ها، حرکت شتابان فعالان فناور و هموار کردن این راه، شاهد شکوفایی این حوزه باشیم.

ایجاد زمینه برای حمایت از نوآوری‌های حوزه معدن

مهدی‌زاده، با اشاره به حرکت طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای رونق بخشیدن به حوزه فناوری‌های معدن گفت: در سال جاری، حدود ۵۰ طرح و ایده تازه از سراسر کشور دریافت کردیم که ۲۰ مورد آن در راستای حمایت از دانش بنیان ها انتخاب شد؛ دو مرکز فناوری و نوآوری « ایمینو» و «مرکز نوآوری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی» افتتاح شد؛ افتتاح مرکز نوآوری پارک فناوری سمنان نیز از دیگر اقدامات در این راستا بود و تهیه مستندهایی از هرمز و باداب سورت برای شناخت پدیده های زمین شناسی، معدنی و معرفی ژئوتوریسم ایران از دیگر اقدامات بوده است.

مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های معدن، با بیان این‌که سلسه مستندهای رخساره زمین با هدف معرفی ظرفیت‌های زمین گردشگری کشور و نقش آفرینی سرمایه گذاران و فعالان دانش بنیان و خلاق برای توسعه این ظرفیت‌ها، ادامه داد: این مستندها، با حضور متخصصان دانشگاهی و فناور حوزه فناوری‌های زمین شناسی و معدن، با نگاهی علمی و آکادمیک، به محورها و موضوعات زمین شناختی می‌پردازد تا با ترویج و معرفی این ظرفیت‌ها، به جایگاه و اثربخشی واقعی خود در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برسد.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، چشمه باداب سورت‌ را پدیده‌ای منحصر به فرد و کم‌نظیر در دنیا دانست و گفت: چشمه‌های پلکانی تراورتن ساز باداب سورت استان مازندران در روستای ارست، بخش چهاردانگه و ۹۵ کیلومتری جنوب شهر ساری واقع شده است. این پدیده پس از کوه دماوند دومین اثر ملی به ثبت رسیده در کشور است. این پدیده تنها یک اثر مشابه دارد که در پاموک کاله کشور ترکیه واقع شده است. در سال‌های گذشته، نسبت به این اثر ملی، کم توجهی شده بود اما اخیرا با واگذاری به بخش خصوصی اقدامات خوبی برای حفظ و نگهداری آن واقع شده است، اما کافی نیست.

وی از گام‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اهمیت‌بخشی به پدیده‌های خارق‌العاده زمین گردشگری و هدایت آن‌ها در مسیر ارزش‌آفرینی با تسهیل فرآیندها برای بخش خصوصی گفت و ادامه داد: با رویکرد تازه کشور به اقتصاد نوآور و دانش‌بنیان، زمان آن فرارسیده است تا ضمن توجهی دوباره به گنجینه‌های ارزشمند این چنینی در کشورمان، با راه‌کارهای نوآورانه ضمن حفظ و صیانت از آن‌ها، صنعت فناور و خلاق زمین‌گردشگری کشورمان را توسعه دهیم.

مهدی زاده، با اشاره به نقش کلیدی فرهنگسازی و ترویج در نمایان شدن ظرفیت های فناورانه و نهفته زمین شناختی کشور، ادامه داد: در یک اقتصاد نفتی نمی توانیم انتظار پیشرفت داشته باشیم و فناوری‌های زمین و معدن، فرصتی تازه فرارویمان قرار داده است تا با گذار از اقتصاد نفتی و خام‌فروش، سهم دانش‌بنیان‌ها را از توسعه و پیشرفت کشور گسترش دهیم.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به توانمندی حوزه زمین و معدن در خلق ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی گفت: کشور در سال ۹۴ بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار برای ترمیم چاه ها و خطوط نفتی هزینه کرد؛ اگر این هزینه وارد حوزه زمین گردشگری می شد می توانست اشتغال قابل توجه و ارزش افزوده ای بسیار بالاتر را نسبت به فروش نفت خام به ارمغان بیاورد.

وی، با بیان این‌که مسیر نجات اقتصادایران از تحریم ها از توسعه زمین گردشگری می‌گذرد، ادامه داد: صنعت گردشگری اولین و مهم ترین منبع درآمد ارزی در بیش از ۸۰کشور جهان و یکی از ۵ منبع اول درآمد ارزی در ۱۸۰ مقایسه درآمد جهانی صنعت گردشگری و صنعت نفت در سال ۲۰۱۸ کشور جهان بوده، که ناشی از اهمیت این حوزه است.

به گفته مهدی‌زاده، این با امتیاز ۳.۵ رتبه ۸۹ را در میان جذب کنندگان گردشگر جذب کرده که نشان می دهد تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم و باید نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در این حوزه را پررنگ‌تر از گذشته کنیم.

ضرورت توسعه فناوری‌های زمین گردشگری

وی از ضرورت توسعه فناوری‌های زمین گردشگری برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده گفت و ادامه داد: براساس آمار جهانی سال ۲۰۱۸ شورای جهانی سفر و گردشگری(WTTC)، ۴/۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی(GDP)کشورهای جهان مربوط به بخش سفر و گردشگری بوده است این صنعت بیش از ۳۱۹ میلیون شغل جدید ایجاد کرده که ۱۰درصد از کل افزایش اشتغال جهان را شامل می‌شود. میزان رشد۳.۹درصدی بخش گردشگری برای هشتمین سال پیاپی از رشد تولید ناخالص داخلی یعنی ۳.۲درصد در جهان پیشی گرفته است.

مهدی‌زاده، با اشاره به لزوم توجه به فرصت‌های سرمایه گذاری در دنیا گفت:‌ در قرن گذشته جمعیت آفریقا به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسیده و سال ۲۰۵۰ به ۲ میلیارد نفر خواهد رسید. اگر به فکر چند سال بعد باشیم، می‌توانیم در کشورهای دیگر که پتانسیل رشد در حوزه معدن دارند از جمله آفریقا بازارهایی را ترسیم کنیم.

مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری‌های معدن با بیان اینکه دوری از خام فروشی باید در عمل اتفاق بیفتد، اظهار کرد: اکونومیست بر اساس آمار سال ۲۰۱۳ مشخص کرد که چین ۱۴ درصد بیشتر از آمریکا صادرات و ۳۱ درصد کمتر از این کشور واردات داشته است که نشان می دهد چین به سمت فناوری و نوآوری حرکت و از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان حمایت کرده است. آمار و ارقام جهانی نشان داد دنیا به سمت نوآوری و فناوری رفته حرکت می‌کند و باید فرصتی ایجاد کنیم تا افراد متخصص در این حوزه وارد شوند و نوآوری را رونق دهند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس