ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟


ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟

شیراز-ایرنا - ورزشگاه تازه تاسیس پارس و ورزشگاه 70 ساله حافظیه شیراز هر کدام مشکلاتی دارند، عمده ترین معضل این ورزشگاه‌های شهر گل و بلبل، زمین آنها است که بر سر دو راهی کاشت چمن طبیعی و یا مصنوعی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا کارشناسان فوتبال استان فارس می‌گویند: چگونه در کلانشهر شیراز که شهره خاص و عام از نظر آب و هوای چهار فصل است، نمی توان چمن مرغوب طبیعی کاشت اما در شهرهایی که آب و هوای گرم و یا معتدل دارند، همچون اهواز، اصفهان، تبریز، مشهد و اخیرا ورزشگاه گل گهر سیرجان چمن سبز و صاف طبیعی کاشته می شود؟

به گفته کارشناسان ورزش، عدم مدیریت بر این ۲ ورزشگاه که با هزینه زیادی چندین بار چمن آن کاشت و یا ترمیم شده است از علت های اصلی مشکلات زمین چمن آنها است.

همچنین این پرسش مطرح شده است که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که دارای آب و هوای گرم هستند، ابتدا از چمن مصنوعی استفاده کردند اما هم اینک چند سالی است که به کاشت چمن طبیعی روی آورده اند و برای همین است که قطر با داشتن ورزشگاه های زیبا همراه با چمن طبیعی میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال است؛ ضمن اینکه کنفدراسیون جهانی فوتبال( فیفا) اجازه نمی دهد مسابقات جهانی و یا قاره ای در زمین چمن مصنوعی برگزارشود.

در یک جمع بندی، چمن مصنوعی در مناطقی به کار می رود که امکانات لازم برای رشد چمن های طبیعی فراهم نیست و یا این که در نگهداری آن به نحو مطلوب استفاده نمی شود.

نکته جالب توجه اینکه، چمن مصنوعی ورزشگاه شهید دستغیب شیراز که تبدیل به موکت شده است نیز بارها با انتقاد مربیان لیگ های مختلف فوتبال همراه بوده است.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ چمن مصنوعی احتمال بروز آسیب مفصلی ورزشکاران را افزایش می دهد

چمن مصنوعی احتمال بروز آسیب مفصلی ورزشکاران را افزایش می دهد

رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران در این باره گفته است: هرچند به تدریج کیفیت چمن مصنوعی در ورزش فوتبال بالاتر رفته و کفش ها هم اصلاح شده‌اند اما باز هم میزان آسیب دیدگی به خصوص پیچ خوردن مفصل زانو و پارگی رباط صلیبی بازیکنان هنگام بازی در چمن مصنوعی در کشور ما بالاست.

محمد رازی با اشاره به اینکه ورزشکاران برای نحوه بازی روی چمن مصنوعی باید آموزش ببینند، افزود: همچنین لازم است کیفیت چمن های مصنوعی و همینطور کفش های ورزشکاران مورد بازبینی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: سطح زمین از عواملی است که می تواند در آسیب دیدگی افراد تاثیر زیادی داشته باشد؛ چمن طبیعی اگر استاندارد باشد نقش بسیار زیادی در پیشگیری از آسیب دیدگی ها دارد.
رازی ادامه داد: در چمن طبیعی میزان آسیب دیدگی به میزان زیادی کاهش می یابد، چه این آسیب دیدگی ها به صورت فعالیت بیش از حد و دردهای مزمن و چه به صورت پیچ خوردگی حاد و آسیب پارگی لیگامان صلیبی باشد.
وی گفت: از سال های قبل در آمریکا و اروپا چمن مصنوعی متداول شد که در ابتدای بازی روی این چمن، آمار آسیب دیدگی لیگامان کروشیت قدامی به علت پیچ خوردگی و چسبیدن کف پای ورزشکار به چمن مصنوعی، بالا بود.
به گفته رئیس انجمن ارتوپدی ایران، مهمترین عارضه ای که افراد ورزشکار در بازی های فوتبال، بستکبال و هندبال با آن مواجه می شوند، پارگی لیگامان یا رباط کروشیت قدامی است که این آسیب منجر به بی ثباتی مفصل زانو و پیچ خوردگی های مکرر و در نهایت پارگی منیسک ها و تخریب غضروف مفصلی می شود.

فینال جام حذفی در از ورزشگاه پارس شیراز به ثامن مشهد رفت

سی و یکم فروردین ماه ۹۶ بود که با حضور سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان ورزشگاه پارس شیراز با نمایی زیبا پس از ۲۲ سال افتتاح و موجی از خوشحالی در دل علاقه مندان به ورزش ایجاد کرد و جالب اینکه این ورزشگاه بر اساس قرعه میزبان فینال جام حذفی در سال ۹۸ شد.

مسوولان فدراسیون فوتبال چندین بار از ورزشگاه پارس دیدن کردند و مشکلات آن را به ویژه زمین چمن به گوش مسوولان اداره کل ورزش و جوانان رساندند اما مشکلات برطرف نشد و در نهایت میزبانی از شیراز گرفته شد و به ورزشگاه ثامن مشهد در سال ۹۸ رسید.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ جایگاه ویژه ورزشگاه پارس جولانگاه پرندگان

جایگاه ویژه ورزشگاه پارس جولانگاه پرندگان، شکاف در پیست تارتان

خبرنگارایرنا که برای بازدید از تمرین تیم قشقایی هفته گذشته به ورزشگاه پارس رفته بود اینگونه گزارش کرد: دفتر مدیریت این ورزشگاه بسته بود در حالی که باید مسوول این ورزشگاه حضور داشته باشد.

یکی از نگهبانان این ورزشگاه نیز با موتور در حال گشت زنی در بین سکوهای این ورزشگاه بود تا از نظر حفاظتی، شرایط را کنترل کند.

اما علاوه بر اینکه چمن طبیعی این ورزشگاه از بدو تاسیس دو بار بازسازی شده است باز هم با انتقاد مربیان تیم های لیگ یکی روبرو شده، ضمن اینکه پیست تارتان این ورزشگاه تازه تاییس در چندین نقطه با شکاف های عمیق روبرو شده است.

رختکن ها تبدیل به زباله دانی شده و در آنها جدا شده است

اما آن چیزی که خیلی به چشم می خورد وضعیت بسیار بد جایگاه ویژه این ورزشگاه بود که صندلی های مبله و موکت آن جولانگاه فضله های زیاد پرندگان بود که شکل بسیار زشتی را به این جایگاه داده بود و حتی پوشش محافظ روی مبلمان ها کشیده نشده بود.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ رختکن های ورزشگاه پارس تبدیل به زباله دانی شده و در آنها جدا شده است

انتقاد کارشناسان فوتبال از مصنوعی شدن چمن ورزشگاه حافظیه

پانزدهم مهرماه ۱۳۹۲ رییس دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان به ایرنا گفته بود: به منظور تنویر افکار عمومی و پاسخگویی به کسانی که ناآگاهانه، هزینه چمن را رقمی نامتعارف اعلام می کنند، قرارداد ساخت و خرید لوازم برای چمن ورزشگاه حافظیه شهر شیراز مبلغ هشت میلیارد و ۴۵ میلیون ریال است.

حمیدرضا نیشابوری اظهار داشت: ورزشگاه حافظیه شهر شیراز برای بازدید نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا آماده است و مسایلی که این کنفدراسیون روی آن تاکید دارد نیز بر طرف شده است.

وی اضافه کرد: از کل رقم ذکر شده مبلغ شش میلیارد و ۹۹۹ میلیون ریال مربوط به پیمانکار است و بر اساس قرارداد موظف است چمن ورزشگاه را در حد مطلوب تحویل دهد.

وی ادامه داد: اجرای عملیات خاکبرداری، ایجاد کانال زه کش، تهیه و اجرای لوله های زه کش، حفر چاه های جذبی، پر کردن لایه ها با مصالح دانه بندی، تهیه و اجرای لایه های مسلح و ایزوله کننده خاک (ژئو تکستایل و ژئو گرید)، تهیه خاک بستر کشاورزی، تهیه و اجرای لوله های سیستم گرمایش به طول ۲۸ کیلومتر، تهیه و اجرای سیستم آبیاری خودکار و هوشمند، تسطیح لیزری و اجرای چمن مرغوب هلندی و عملیات نگهداری است

نیشابوری گفت: متاسفانه چمن دچار آفت زدگی و از این رو مجددا واکاری شد و برای رشد و محکم شدن ریشه های چمن به دو ماه زمان نیاز است و بازی کردن روی اینگونه زمین ها که در حال واکاری است با مشکل مواجه خواهد شد.

حال کارشناسان و مربیان فوتبال این پرسش را مطرح کرده اند که چگونه قرار است چمن مصنوعی با هزینه زیاد در ورزشگاه حافظیه که زیرساخت های کاشت چمن طبیعی دارد، کاشته شود.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ بازسازی اساسی ورزشگاه حافظیه در سال 1391

پیشکسوت و مربی فوتبال فارس: ورزشگاه حافظیه نماد فوتبال فارس است

پیشکسوت و مربی فوتبال فارس و کشور با اشاره به اینکه ورزشگاه حافظیه نماد فوتبال و شناسنامه دو و میدانی فارس است به خبرنگار ایرنا گفت: این ورزشگاه از نظر تاریخی و جغرافیایی در بهترین منطقه و در جوار آرامگاه حافظ شیراز قرار دارد .

جمشید غدیری افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی شهر شیراز که به شهر گل و بلبل شهرت دارد بهتر است در زمین آن با استاندارهای جهانی همچون کاری که دیگر کشورها می کنند، چمن طبیعی کاشته شود.

وی اضافه کرد: چمن ورزشگاه شهید دستغیب که سالهاست چمن مصنوعی در آن ایجاد شده است باید بازسازی شود تا مشکلات تیم های حاضر در لیگ های فوتبال شیراز برطرف شود و سپس به طور اساسی و کارشناسی، چمن طبیعی در ورزشگاه حافظیه کاشته شود.

چمن مصنوعی کردن ورزشگاه حافظیه از کجا کلید خورد ؟

نوزدهم بهمن ماه ۹۹ سرمربی تیم فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز به خبرنگار ایرنا گفت: نمی‌خواهم مساوی برابر تیم استقلال خوزستان را توجیه کنم اما پیشنهاد می‌دهم ورزشگاه حافظیه را چمن مصنوعی با کیفیت و از نوع خوب خارجی کنید تا از یک زمین صاف در شیراز برخوردار شویم.

علی اصغر کلانتری افزود: هر مسوولی که ادعا دارد زمین چمن ورزشگاه پارس خوب است حاضرم به اتفاق یکدیگر از این زمین بازدید کنیم تا ببینیم کجای زمین صاف است؟

وی اضافه کرد: تا آنجا که اطلاع دارم حداقل ۱۵سال است که شیراز یک زمین صاف ندارد و داریم زجر می‌کشیم ضمن اینکه در زمین شهید دستغیب هم اجازه بازی به دلیل اینکه سالن ورزشگاه در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد، نمی‌دهند.

این پیشکسوت فوتبال فارس ادامه داد: زمین ورزشگاه حافظیه را چمن مصنوعی کنند و آنگاه به زمین چمن ورزشگاه پارس برسند تا بتواند میزبان رقابت‌های آسیایی باشد زیرا بازی در زمین ورزشگاه پارس سخت است و زمانی که توپ به زمین برخورد می‌کند ارتفاع آن از سر بازیکنان بالاتر می‌رود.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ ورزشگاه حافظیه ، مادر ورزش ها را عزادار نکنید

مادر ورزش ها را عزادار نکنید

پیشکسوت ورزش فارس هم با بیان اینکه با چمن مصنوعی کردن ورزشگاه پارس شیراز دو و میدانی که مادر ورزش هاست را عزادار نکنید به ایرنا گفت: اگر نگاهی به پیشنیه ورزش فارس بکنیم بیشترین موفقیت ها را رشته دو و میدانی فارس کسب کرده است .

منصور سپهری افزود : نباید هوای مرطوب چمن طبیعی ورزشگاه حافظیه و آن هم در بهترین منطقه شیراز را با بوی نامطلوب چمن مصنوعی عوض کرد.

وی گفت: چمن مصنوعی زمانی در نقاط خشک و کم آب در برخی از کشورهای مناطق حاره استفاده می شد اما هم اینک این کشورها هم با استفاده از دانش و تکنولوژی علمی زمین های فوتبال را چمن طبیعی کرده اند که می توان به کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد.

مربی فوتبال فارس: چمن مصنوعی موجب مصدومیت های جدی می شود

مربی فوتبال فارس هم با اشاره به اینکه چمن مصنوعی موجب مصدومیت های جدی ورزشکاران می شود، به ایرنا گفت: حتی چمن مصنوعی با کیفیت و استاندارد هم باعث پارگی رباط صلیبی و آسیب‌های سطحی و عمقی در اندام تحتانی و به ویژه در مفاصل زانو می شود.

محمد علی پور ادامه داد: ورزشگاه پیر حافظیه تاریخ ورزش فارس است و باید با مدیریت صحیح بهترین بذر چمن کاشته شود ضمن اینکه چمن طبیعی باید خوب نگهداری شود که این امر بسیار مهم است و از نظر کارشناسان کشاورزی هم باید استفاده کرد.

حافظیه نماد ورزش فارس، تخریب نکنید

اما منوچهر اسدی پویا کارشناس ورزشی‌نویس با این عنوان که برای بستن دهان منتقدین فوتبال ، حافظیه که نماد ورزش فارس است را تخریب نکنید ، گفته است : این روزها انتقاد از به زمین چمن ورزشگاه پارس از سوی اهالی فوتبال بسیار شنیده می شود و آن هم ورزشگاهی که قرار بود میزبان مسابقات بین المللی باشد .

وی گفت : هر چند هنوز این پرسش بی پاسخ مانده است که چرا در زمان عدم نتیجه گیری، زمین ناصاف است و مسوولان پذیرفته اند که مشکل را باید حل کرد اما طبق معمول گویی با خراب کردن گوشه ای دیگر می خواهند این مشکل حل شود.

این کارشناس ورزشی نویس نوشته است: شنیده می شود برای بستن دهان منتقدین فوتبال قرار است ورزشگاه حافظیه را چمن مصنوعی کنند ؟ حال اینکه این ورزشگاه که نماد ورزش فارس است تنها متعلق به فوتبال نیست .

اسدی پویا ادامه داد: با چمن مصنوعی کردن ورزشگاه حافظیه امکان برگزاری مسابقات دو و میدانی از بین می رود در حالی که افتخار آفرینی های اصلی ورزش فارس متعلق به ورزشکاران دو و میدانی است که بارها رکورد دار شده اند ضمن اینکه اگر قرار است این ورزشگاه چمن مصنوعی شود باید حتما از نظر کارشناسان و پیشکسوتان استفاده شود تا با یک خرد جمعی نسخه شفابخش برای این ورزشگاه پیچیده شود.

ورزشگاه‌های پارس و حافظیه شیراز بر سر دو راهی، چمن مصنوعی یا طبیعی؟ مدیرکل ورزش و جوانان فارس :یک ریال اعتبار برای نگهداری ورزشگاه پارس وجود ندارد

مدیرکل ورزش و جوانان فارس: یک ریال اعتبار برای نگهداری ورزشگاه پارس وجود ندارد

مدیرکل ورزش و جوانان فارس هم با بیان اینکه یک ریال اعتبار برای نگهداری ورزشگاه پارس شیراز وجود ندارد به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: به زودی ورزشگاه پارس تحویل یکی از هیات های ورزشی می شود.

عباس حاجی زاده ادامه داد: از فدراسیون فوتبال خواستیم تا مسابقات فوتبال دسته یک در ورزشگاه شهید دستغیب برگزار شود تا بتوانیم "خرابکاریهای پیمانکار قبلی" ورزشگاه پارس را درست کنیم اما قبول نکردند.

وی تاکید کرد : از زمانی که مسوولیت اداره کل ورزش و جوانان را بر عهده گرفته ام یک ریال هم به پیمانکار چمن پرداخت نکرده ایم و به او اعلام کردیم تا زمانی که چمن ورزشگاه مطلوب و عالی نشود پولی پرداخت نخواهد شد.

این مقام مسوول ادامه داد: ورزشگاه پارس با اینکه سه پست اداری در چارت دارد اما با کمبود نیروی انسانی مواجه است و طی هفته آتی، تحویل هیات اتومبیلرانی فارس می شود.

حاجی زاده در خصوص جایگاه ویژه ورزشگاه پارس هم گفت: باید روی آن سقف می گذاشتند که شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی که مجری این طرح بزرگ بوده است، این کار را نکرده است ضمن اینکه صورتجلسه تحویل این ورزشگاه را آوردند که امضا کنم اما این کار را نکردم تا مشکلات آن برطرف شود.

برای ورزشگاه حافظیه ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار گرفتیم

مدیرکل ورزش و جوانان با بیان اینکه برای بازسازی ورزشگاه حافظیه ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار گرفته ایم ، بیان داشت : اینکه بخواهیم چمن این ورزشگاه را چمن مصنوعی کنیم حتما نظر کارشناسان و پیشکسوتان را جویا خواهیم شد و آنگاه تصمیم خواهیم گرفت .

وی گفت: در صورتی که بخواهیم بعد از تایید کارشناسان، ورزشگاه حافظیه را چمن مصنوعی کنیم زیر ساخت ها و زه کشی زمین دست نخواهد خورد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم