سعال چیست؟
رکنا: سعال چیست؟ دارویی برای کاربرد،درمان سرفه های نو و کهنه،درمان آنفولانزا و درمان آسم است.
سعال چیست؟ دارویی برای کاربرد،درمان سرفه های نو و کهنه،درمان آنفولانزا و درمان آسم است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ر کنا ، دستور مصرف سعال اینگونه است که دو قاشق غذا خوری رازیانه در دو لیوان آب جوشانده تا یک لیوان باقی بماند و پس از صاف کردن، یک داروی جامع را درهان گذاشته و با آب رازیانه گرم شب موقع خواب میل شود. افراد دو تا هفت سال نصف و زیر دو سال یک چهارم بزرگسالان میل کنند. یعنی هم رازیانه و هم آب و هم جامع باید بر اساس سن تقسیم شود.
لازمه درمان صحیح بیماریهای مزمن ابتدائا تشخیص و تبیین صحیح عارضه تحمیل شده بر طبیعت متعادل بدن است.در روشهای درمانی مبتنی بر اصول و جهان بینی جدید که درمان را بیشتر بر محو نمودن علائم ثانویه در طی یک بازه زمانی کوتاه و فوری دارد معمولا در تفاوت بین عارضه های بیماری نیز گاها دچار خلط مبحث میشوند یا اینکه در افتراق و تمایز و تشریح و دسته بندی بیماری به حد افراط دچار شده و مثلا تخصص های گوناگون را در یک رشته باعث میشوند.البته این مساله نافی دستاوردهای علم فیزیولوژی نیست بلکه مساله اصلاح دیدگاه جهان بینی حاکم فعلی در محافل پزشکی و در مبحث درمان را دارد.درمان باید مبتنی بر روال و جریان طبیعی تکامل جهان و ارواح حاکمه بر سیستم کلی بدن انسان باشد.انسان بنا بر فرموده احادیث شیعه چندین روح داردکه طبق تبیین استاد مرتضی رضوی از علمای بزرگ شیعه ارواح شامل روح سلولی,روح گیاهی یا نباتی, روح حیوانی یا غریزه که در قرآن اماره و در نهایت روح انسانی یا همان فطرت است که در قرآن لوامه نامیده شده است میباشد.با این حساب درمان در انسان توجه به فعل و انفعالات شیمیایی و سلولی فیزیولوژی نیست پس کار پزشک فقط اصلاح سلول ها نیست و دارای بعد روانی روحی نیز هست.و با توجه به حدیث امام صادق که میفرمایند هر چیزی را نفسی است استفاده از هر ماده ای دارای بعد روحی و مادی خواهد بود که بر روح انسانی نیز اثر خواهد کرد.به طورمثال رژیم غذایی دارای ماده سودازای گوشت گاو و یا محصولات فست فودی چون سوسیس کالباس باعث طغیان روح حیوانی و افزایش تمایلات حرام میشود.
در کل غرض از طرح مطلب یادآوری بخش کوچکی از مشکل حاکم بر توسعه علوم و تاثیر آن در زندگی بشر است که خلا جهان بینی صحیح مینامم.یکی از آنها تشخیص و تمایز بین چند عارضه زکام,نزله,سعال است که طبیبان امروزی که البته بعضی حکیم و بعضی صرفا طبیب اند تمایزی برای آنها قائل نیستند.روشهای جدید در پیشگیری از عفونت (البته فعلا و در کوتاه مدت) در درمان زکام که به نام سرماخوردگی نیز معروف است اکثرا موفق هستند اما باید دقت داشت که زکام در صورت قوام به نزله تبدیل شده و سعال نیز ماسوای زکام است.در تبیین و تشخیص گاها که سرفه ها و سینوس های ایراد دار عارض میشود طبیبان عزیز تشخیص غلط و در درمان نیز عاجزند.نمونه آن مراجعه بیماران نزله ای و سینوزیت که با تجویز انتی بیوتیک گاها حتی بویایی خود را نیز از دست میدهند.در خود زکام نیز با عطف این نکته که آنتی بیوتیک خیلی زود منجر به بهبودی و قطع علائم میشود اما در دراز مدت قوه مدبره طبیعت بدن را ضعیف و درمان را ناقص و بیماری را در بدن خشک میکند.یعنی قطع شاخه ها و باقی ماندن ریشه ها.تجربه نشان داده بعد از قوام یافتن زکام و تبدیل آن به نزله روشهای درمانی مبتنی بر شیمی دارو از درمان عاجزند.لیکن با همه اینها سعال نیز مشکلی ماسوای برونشیت یا نزله و زکام است و سرفه هایی که در دیدگاه حکمی سعال نامیده میشود در طب جدید درمان ندارد.متاسفانه همین مشکل در تشخیص و افتراق بین آسم,حساسیت,تنگی نفس,ربو و...نیز وجود دارد.به طوری که برای ربو به جز فصد رگ دست موسوم رگ ربو راه درمان دیگری در طب وجود ندارد.
مطلب زیر برای بسیاری از کسانی که دچار سعال که عارضه ای مربوط به خون است قابل توجه است.هر چند اشاره ای جزئی است و نیاز به تشریح و تبیین خیلی بیشتری علی الخصوص در ایجاد سعال معدی در اثر تضعیف سر و سینوس ها بعد از نزله میباشد:
درمان سعال با گیاهان دارویی
سرفه یا سعال را در طب سنتی به یک سری عواملی که در ناحیه سر ایجاد میشود نسبت میدهند؛ درواقع ترشحاتی که از ناحیه سر وارد گلو شده و منجر به سرفههایی خشک میشود.
سرفههایی به دلیل ترشحاتی که از سر وارد حلق میشوند به وجود میآیند. سرفه یا سعال را در طب سنتی به یک سری عواملی که در ناحیه سر ایجاد میشود نسبت میدهند؛ درواقع ترشحاتی که از ناحیه سر وارد گلو شده و منجر به سرفههایی خشک میشود.
یک دسته از سرفهها منشا ریوی و دسته دیگر منشا معده دارند. اگر شما هم سرفههای خشک میکنید و سرفه امانتان را بریده، دکتر علیرضا عباسیان توصیههای جالبی برای شما دارد
. او میگوید در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که برخی غذاها موجب تقویت ناحیه سر و سینوسها میشوند؛ در مقابل غذاهای دیگری هم هستند که موجب تضعیف ناحیه سر و سینوس میشوند مثل خربزه، سیر، پیاز، ترب، تربچه و توتفرنگی که در عرف به آلرژیزا بودن معروف هستند اما در طب سنتی جزء ترکیباتی به حساب میآیند که منجر به تضعیف ناحیه سر میشوند.
سیاهدانه تا قبل از شروع سرفه
سیاهدانه بهتر است قبل از شیوع سرفه مصرف شود؛ مثلا فردی که میداند سابقه سرفههای خشک در زمستان را دارد، باید قبل از شروع سرفه مصرف سیاهدانه را شروع کند؛ بنابراین در شرایط حاد که بیماری شروع شده مصرف آن توصیه نمیشود. دمکرده بادرنجبویه هم مناسب است. برای خوردن سیاهدانه، آب جوش به آن اضافه کنید تا لعاب دهد.
بخار گشنیر استنشاق کنید
یکی از بهترین درمانها مصرف تخم گشنیز است. به این شکل که یک تا دو قاشق تخم گشنیز را بکوبید و در آبی که در حال جوشیدن است بریزید سپس بخار آن را استنشاق کنید. تخم گشنیز علاوهبر اینکه خوراکی است و در انواع ترشیها از آن استفاده میکنند، ترکیبی بسیار قوی دارد و بهراحتی فشار خون را پایین میآورد؛ بهخصوص در خانمهای باردار نباید از نصف قاشق مرباخوری و درنهایت یک قاشق در روز بیشتر مصرف شود.
تفاوت سرفه خشک و تر
در سرفه خشک فرد معمولا خلط ندارد و اگر هم داشته باشد میزان آن بسیار کم است. خلط در سرفه خشک رقیق، شفاف و بیرنگ است اما رنگ خلط سرفه تر تقریبا زرد است و گاهی رگههایی به رنگ خون دارد. در مقابل سرفههای مرطوب در بچههای کمسنوسال شایعتر است. بذاق دهان در این نوع سرفه بسیار غلیظ و چسبناک بوده و به رنگ سفید یا سبز است. آب بینی در سرفه خشک آبی رقیق است و بینی فرد در این دوران قرمز و پوستهپوسته میشود. در رابطه با سرفه تر هم آبریزش بینی چسبناک است که به رنگ سفید یا سبز است و اطراف بینی را نمیسوزاند. سرفههای خشک حادتر است و یک دفعه میزان آن شدید میشود و بعد از چند روز تکسرفههای آن باقی میماند.
چهار تخم از بهترین ترکیبات لعابدار
اگر سرفه خیلی خشک باشد، برای رفع آن مصرف ترکیبات لعابدار تسکیندهنده است. بهعنوان مثال صمغ عربی، بهدانه، تخم مرو یا گل ختمی بهخصوص از نوع سفید آن برای رفع سرفه بسیار مناسب است. تمام این موارد لعاب بسیار خوبی دارند و گلو را نرم میکنند. افرادی که در فصل زمستان سرفه خشک میکنند باید این چهار تخم را در آب جوش بریزند و روی شعله کم یا سماور بگذارند تا لعاب بیندازد.
درواقع چهار تخم معروف در میان مردم ترکیبی از همین موارد است. مخلوط این ترکیبات لعابدار را به راحتی میتوانید در عطاریها پیدا کنید. این را هم بدانید که استفاده از ترکیبات لعابدار یک درمان موقت است؛ یعنی ممکن است خشکی گلو برطرف شود اما عامل سرفه را درمان نمیکند. بهطور مثال اگر فردی مشکلات ریه یا معده داشته باشد، باید برای درمان اصلی این مشکلات اقدامات لازم را به عمل بیاورد.
آویشن بهشرط غلظت
آویشن اگر به تنهایی خورده شود برای سرفههای خلطدار یا تر مناسب است اما در رابطه با سرفههای خشک میتواند خشکی ناحیه گلو را بیشتر کند. دو نکته در رابطه با مصرف آویشن برای درمان سرفه وجود دارد؛ یکی اینکه آویشن به دلیل طعم و اسانسی که دارد ضدویروس است و از این جهت مناسب بوده و مورد بعد اینکه آویشن زمانی که در یک محلول غلیظ (با ترکیب شکر) مخلوط شده باشد مانند شربتهای آویشن موجود در بازار، تاثیر خشککنندگیاش کمتر میشود. درواقع برای درمان سرفه میتوان از آویشن به صورت شربت استفاده کرد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف بالای آن هم توصیه نمیشود.
دارچین و افزایش خشکی گلو
دارچین و زنجبیل ازجمله ترکیباتی هستند که بهتر است مردم از اوایل زمستان در داخل چای بریزند چون باعث میشود سیستم ایمنی بدن تقویت شود و به دلیل اسانسهایی که دارند ویروسها را از بین میبرند. منتها از زمانی که سرفههای خشک شروع میشود دیگر نباید دارچین مصرف شود چراکه با مصرف دارچین در این زمان گلو بیشتر خشک میشود و فرد را اذیت میکند.
میوه شیرین بخورید
سیبهای زردی که شیرینتر است برای سرفه بسیار مناسب است. مصرف میوههای دیگری مثل به و گلابی هم منجر به التیام سرفه میشود؛ البته باز هم تاثیر خوردن سیب شیرین یا یک لیوان آب سیب بسیار بیشتر است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.