گزارشی از دو کتابخانهی فعال «با من بخوان» در منطقهی درمیان خراسان جنوبی
کتابخانههای «با (https://khanak.org/)...
کتابخانههای «با من بخوان» شهرستان درمیان واقع در استان خراسان جنوبی در دورهی کرونا به فعالیت خود ادامه میدهند. همهگیری بیماری کووید-۱۹ و تعطیلی مدرسهها اگرچه شیوهی فعالیتهای این کتابخانهها را تغییر داده است اما همچنان کودکان دوستدار کتاب از کتابهای باکیفیت این کتابخانهها بهرهمند میشوند.
در منطقهی درمیان خراسان جنوبی، دو کتابخانهی «با من بخوان» در روستای هندوالان و شهر طبس مسینا با پشتیبانی خانم دلیله هاشمی راهاندازی شدهاند و در حال فعالیت هستند. کتابداران این دو کتابخانه از مربیانی هستند که از سال ۱۳۹۳ به برنامهی «با من بخوان» پیوستهاند و پیگیرانه به اجرای برنامه در کلاسهای خود پرداختهاند. از سال ۱۳۹۷ با فرستادن بستههای کتاب و تجهیزات فضاسازی، این دو کتابخانه کار خود را در مهدکودک و پیشدبستانی یگانه در روستای هندوالان و دبستان باهنر روستای علیآباد آغاز کردند. در ادامه گزارش کوتاهی از فعالیتهای این کتابخانهها در دوران کرونا و انتقال کتابخانهی روستای علیآباد به شهر طبس مسینا و راهاندازی دوبارهی آن را میخوانید:
کتابخانهی طبس مسینا
کتابخانهی «با من بخوان» طبس مسینا در شهرستان درمیان در دی ماه ۱۳۹۹ در فضایی جدید کار خود را از سر گرفت. با آغاز همهگیری کرونا و تعطیلی مدرسهها این کتابخانه نیز که پیش از این در دبستان شهید باهنر روستای علیآباد قرار داشت، به ناچار تعطیل شد. خانم سمانه حاجیزاده، مربی پیشدبستانی مدرسه شهید باهنر با تعطیلی دبستان، کتابها را از مدرسه به محل زندگی خود در شهر طبس مسینا آورد تا با رعایت دستورالعملهای بهداشتی کتابها را به کودکان این شهر برساند. این کتابدار در هر بار مراجعه برای توزیع و امانتدهی کتابها در برخی از محلههای این شهر توضیحاتی دربارهی بستههای کتاب، کتابهای باکیفیت، بلندخوانی و فعالیتهای در پیوند با کتابها به خانوادهها میداد. با گذشت چند ماه از فعالیت وی و با استقبال خانوادهها از کتابها، گروه «با من بخوان» برآن شد تا اتاقی در محل زندگی ایشان را به کتابخانهی محلی کوچکی تبدیل کند. با همراهی این ترویجگر پس از تعمیر این اتاق در آذرماه امسال کار فضاسازی آن آغاز شد و سرانجام پس از ارسال و ساماندهی کتابها، کتابخانهی «با من بخوان» طبس مسینا از دی ماه ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد و میزبان کودکان دوستدار کتاب و کتابخوانی شد. این کتابخانه در حال حاضر ۶۰ عضو و حدود ۲۰۰ جلد کتاب باکیفیت دارد.
تصاویری از کتابخانه پیش و پس از فضاسازی و تجهیز
و فعالیتهای انجامشده با کودکان پس از راهاندازی
فعالیت پختن نان و کیک پس از خواندن کتاب مرغ سرخ پاکوتاه
کتابخانهی روستای هندوالان:
کتابخانهی روستای هندوالان نیز در دوران کرونا با رعایت پروتکلهای بهداشتی به کار ادامه میدهد و با توجه به تعطیل بودن مدرسهها و مراکز دیگر، مراجعهی اعضا در این دوران به کتابخانه افزایش یافته است.
این کتابخانه که از سال ۱۳۹۸ با فضاسازیِ دوباره رنگ و بویی دیگر گرفته است با وجود شرایط ناشی از همهگیری بیماری کووید-۱۹ چهار روز در هفته با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باز است و دو نفر از اعضای نوجوان کتابخانه، با راهنمایی خانم سمیه مولایی، کتابدار این کتابخانه و مدیر مهدکودک و پیشدبستانی یگانه در روستای هندوالان، مسئولیت ادارهی آن را بر عهده دارند.
به غیر از کودکان و نوجوانان روستا، کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان روستاهای مجاور نیز از این کتابخانه استفاده میکنند. این کتابخانه ۲۰۰ عضو (۱۵۰عضو از روستای هندوالان و ۵۰ عضو از روستاهای پیرامون) و بیش از ۲۰۰ جلد کتاب دارد. افزون بر این، روزهای پنجشنبه کتابدار با همراهی همسرش برای امانتدهی کتاب به کودکان به روستاهای پیرامون میروند.
تصویرهایی از فعالیت این کتابخانه