تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون و نگرانی گرگانیها از توزیع گوشت غیربهداشتی در مراکز عرضه
حالا که این روزها تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون در هر ماه و به مدت دو تا سه روز رسانهای شده است، سؤالات زیادی در اذهان عمومی ایجاد میکند که در چند روز تعطیلی کشتارگاه چگونه گوشت مورد نیاز در قصابیها و مراکز عرضه تأمین میشود؟
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، چند سالی از افتتاح و بهرهبرداری کشتارگاه صنعتی اینچهبرون میگذرد تنها کشتارگاه صنعتی دام در گلستان از همان ابتدای فعالیت با مشکلات فراوانی دست به گریبان بود، از نارضایتی قصابان بابت مسافت زیاد این کشتارگاه و عدم توجیهپذیری تهیه گوشت از کشتارگاه اینچهبرون تا این روزها که زمزمههایی مبنی از تأخیر در پرداخت حقوق کارگران کشتارگاه شنیده میشود، اتفاقی که گویا بار نخست نیست و هر ماه کارگران برای پرداخت حقوق با چنین مشکلاتی مواجه میشوند و به دلیل عدم رسیدگی به مشکلات آنها تقریبأ هر ماه دو تا سه روز کشتارگاه تعطیل میشود.
حالا که این روزها تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون در هر ماه و به مدت دو تا سه روز رسانهای شده است سؤالات زیادی در اذهان عمومی ایجاد میکند که در چند روز تعطیلی کشتارگاه چگونه گوشت مورد نیاز در قصابیها و مراکز عرضه تأمین میشود؟
در این میان زمزمههایی مبنی بر کشتار دام در شرایط غیربهداشتی و به صورت غیرمجاز در برخی دامداریها و زیر زمینهای منازل مسکونی واقع در روستاها شنیده میشود ادعایی که در صورت صحت آن، سلامت مردم را نشانه گرفته و این اتفاقی نیست که مسوولان به راحتی چشم خود را در مقابل این ماجرا ببندند.
* تأخیر در پرداخت حقوق کارگران یکی از دلایل تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون/ روزهای تعطیلی کشتارگاه گوشتهای غیربهداشتی در برخی مراکز عرضه توزیع میشود
اگر چه مالک کشتارگاه صنعتی اینچهبرون حاضر به پاسخگویی در خصوص مشکلات کشتارگاه نشد اما رئیس اتحادیه قصابان گلستان با بیان اینکه کشتارگاه اصلی برای تأمین گوشت گرگان و حومه کشتارگاه اینچهبرون است در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: باید روزانه کشتار دام در اختیار قصابان قرار بگیرد منتها هر ماه دو تا سه روز به دلایلی همچون تأخیر در پرداخت حقوق کارگران شاهد تعطیلی کشتارگاه هستیم.
یوسف اسدی تصریح کرد: در این دو، سه روز تعطیلی گوشت مورد نیاز گرگان از کشتارگاههای گنبدکاووس و علیآبادکتول تأمین میشد.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از گوشتی که در روزهای تعطیل کشتارگاه در سطح گرگان توزیع میشود بهداشتی نبوده است، افزود: قصابان عمده در این چند روز تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون از کشتارگاه گنبدکاووس گوشت خود را تأمین میکردند ولی اکثر قصابیهای کوچک که شاید در روز هم دو کشتار دام نداشته باشند برایشان صرفه اقتصادی ندارد کشتار خود را از گنبدکاووس تهیه کنند بنابراین بسیاری از کشتارها در گرگان انجام میشود.
*تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون بهانهای برای جولان برخی سودجویان در خصوص کشتارهای غیرمجاز
رئیس اتحادیه قصابان گلستان ادامه داد: در چند بازدید از قصابیهای گرگان مشاهده کردم که مهر سلامت روی دام وجود ندارد در واقع در مقطعی که کشتارگاه اینچهبرون تعطیل میشود بهانهای است تا برخی سودجویان اقدام به کشتار غیرمجاز داشته باشند.
اسدی بیان کرد: متأسفانه به دلیل نظارت کم، اکثر روستاهای اطراف هر کدامشان یک کشتارگاه در دامداریها یا زیرزمینهایشان دارند.
*تأمین گوشت گرگان از کشتارگاههای سایر شهرستانها در زمان تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون
معاون سلامت سازمان دامپزشکی گلستان با اشاره به تعطیلی کشتارگاه اینچهبرون و چگونگی تأمین گوشت مورد نیاز در گرگان اظهار کرد: اگر مردم گزارشی مبنی بر اینکه دامی بدون مجوز و نظارت ذبح شده دارند باید به اداره کل دامپزشکی برای پیگیری موضوع اطلاع دهند.
محسن عبدالوند با بیان اینکه در سطح گلستان هشت کشتارگاه وجود دارد، افزود: بخش عمده گوشت مورد نیاز گرگان از کشتارگاه اینچهبرون تأمین و مابقی آن از استان مازندران با مجوز وارد میشود، دو روزی که کشتارگاه اینچهبرون تعطیل بود به الباقی کشتارگاههای استان الزام و اعلام کردیم تا در بحث کشتار گوسفند همکاری و تأمین را داشته باشند.
وی بیان کرد: اکیپهای دامپزشکی نظارت کامل بر سطح قصابیها را دارند، در کشتارگاه پنج دامپزشک حضور دارد و در سطح شهرستانها نیر نیروهای ناظر ما در مراکز عرضه گوشت نظارت دارند با این وجود ما نمیتوانیم تضمین کنیم هر قصاب یا واحد عرضهای کارش را به درستی انجام میدهد.
* شناسایی نقاط پرخطر گرگان در خصوص توزیع گوشتهای غیربهداشتی/ لزوم پادرمیانی مسوولان استانی در خصوص رفع مشکلات کشتارگاه اینچه برون
معاون سلامت سازمان دامپزشکی گلستان با اشاره به این موضوع که به دلیل تعداد نیروهای کم در ادارههای دامپزشکی شهرستانها به همان نسبت نیز نیروهای ناظر در مراکز عرضه تعداد دو تا سه نفر است، افزود: ما نقاط پرخطر شهرستان در خصوص عرضه گوشت غیربهداشتی شناسایی کردهایم و هر روز این مناطق بررسی و نظارت انجام میشود منتها با این تعداد نیرو و حجم کار قطعأ نظارتها کفایت نخواهد کرد و لازمه آن همکاری مردم با سازمان دامپزشکی است.
عبدالوند اضافه کرد: شهروندان در مراکز عرضه گوشت که حضور پیدا میکنند باید توجه داشته باشند لاشه دامی که در قصابی آویزان است مهر سلامت دامپزشکی را دارد یا خیر؟ در واقع این سادهترین کار برای شناسایی لاشههای مجاز میباشد اگر مردم مورد تخلفی را مشاهده کردند با شماره ۱۵۱۲ اطلاعرسانی کنند.
براساس این گزارش، در شرایطی که شیوع کرونا موجب افزایش دغدغهمندی مردم در خصوص ایمنی و سلامت آنها شده است، اخباری همچون تعطیلی کشتارگاه و توزیع کشتار دامی که در شرایط غیربهداشتی ذبح شده است نگرانی مردم را افزایش خواهد دید، انتظار به حق مردم نظارت بیشتر در حوزه سلامت است بنابراین اگر مشکلی در کشتارگاه اینچهبرون وجود دارد که به طور مکرر در هر ماه چند روزی به تعطیلی آن منجر میشود استاندار و مسوولان مرتبط باید با پادرمیانی برای رفع این مشکل تلاش کنند، سلامت مردم موضوع جدی است و جای هیچ گونه اغماض و چشمپوشی وجود ندارد.