بانوان توانمند کاندید انتخابات شوراهای شهر و روستا شوند
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ضمن دعوت از بانوان برای کاندید شدن در انتخابات شهر و روستا، گفت: اگر میخواهیم جامعه رو به رشد داشته باش...
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ضمن دعوت از بانوان برای کاندید شدن در انتخابات شهر و روستا، گفت: اگر میخواهیم جامعه رو به رشد داشته باشیم باید نگاه، مدیریت و توان زنان و توجه به بحث عدالت جنسیتی را مدنظر قرار دهیم.
حضور بیشتر بانوان در سمتهای مدیریتی و تحقق عدالت جنسیتی یکی از برنامههایی است که سالهاست در کشورهای مختلف از جمله ایران پیگیری میشود. کاندید شدن در انتخابات شوراهای شهر و روستا یکی از زمینههای حضور بانوان در سمتهای نظارتی و مدیریتی است که میتواند نقش مهمی در تحقق عدالت جنسیتی و البته نشان دادن توانمندی بانوان در سطح جامعه داشته باشد.
در همین خصوص معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ضمن دعوت از تمام بانوان توانمند برای کاندید شدن در انتخابات شوراهای شهر و روستا، در خصوص اهمیت شوراها، گفت: در سالهای گذشته شاهد حضور قابل توجه بانوان در انتخابات شوراهای شهر و روستا بودیم.
وی این حضور و اعتماد مردم به نمایندگی بانوان را بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: در برخی از سالها تعداد بانوان کاندید در شوراها رشد قابل توجهی داشت و مردم نیز به نمایندگان خانم کاندید شوراها اعتماد کرده و رأی قابل توجهی برای این بانوان به صندوقها ریخته شد، چراکه مردم دیدند که افراد مدیر و کاربلد میتوانند شرایط را بهبود بخشند.
ابتکار یکی از مسائل مهمی که باید کاندیدهای شوراهای شهر مدنظر قرار دهند را ارائه برنامه دانست و اظهار کرد: شناخت کافی از مشکلات، ظرفیتها، فرصتها و ... منطقه و ارائه برنامه براساس مشکلات و فرصتها موجب میشود زمینه خوبی برای تحول در شهرها و روستاها ایجاد شود و بانوان میتوانند با عضویت در شوراها این زمینههای تغییر و پیشرفت را ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: بسیار مهم است که وقتی بانوان وارد شوراها شدند بتوانند مشارکت مردم را جلب کنند. فعالیت شوراها به نحوی است که با مشارکت مردم قابلیت اجرا و تحقق اهداف را دارد. ارتباط با شهردارها، فرماندارها و سایر مسئولان شهری نیز از اهمیت قابل توجهی در تحقق برنامههای شوراها دارد. مرحله بعد فعالیت شوراها نیز رصد بودجه و نظارت بر هزینه کرد صحیح آن است که این مسئله هم بسیار مهم است.
ابتکار تصریح کرد: افراد دلسوز و پاکدست باید در شوراها حضور داشته و برای تحقق خواستههای مردم و بهبود کیفیت زندگی در شهرها و روستا، حفظ حقوق شهروندان، کمک به معیشت مردم، حفظ محیط زیست و طبیعت، تحقق عدالت اجتماعی و جنسی تلاش کنند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: در کنار این فعالیتها اگر میخواهیم یک جامعه متعالی داشته باشیم باید نگاه زنان، مدیریت زنان، توان زنان و توجه به بحث عدالت جنسیتی را مدنظر قرار دهیم.
وی توصیه کرد همه بانوانی که در خودشان ظرفیتی را برای حضور در شوراها میبینند و روحیه و تخصص لازم را در رشتههای متنوع مدیریت شهری و سایر رشتهها مثل محیط زیست، علوم اجتماعی، اقتصاد و ... دارند برای حضور در شوراهای شهر و روستا اقدام کنند و این مسئولیت را رها نکنند. افرادی که در کنار تخصص احساس تعهد نسبت به کشورشان، شهر و روستایشان دارند باید در این حرکت بزرگ مردمسالاری شرکت کنند.
فرصت نبود نظارت استصوابی در انتخابات شوراها
ابتکار تصریح کرد: در شوراها مدیریت محلی در دست مردم است. مراحل گزینشی و حذفی نیز به سختگیریهایی که در نظارت استصوابی مجلس وجود دارد و متأسفانه موجب میشود طیف مهمی از جریانهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی امکان حضور پیدا نکنند، در مورد شوراها رخ نمیدهد. حضور در شوراها هم میتواند زمینهساز نمایش توانمندی بانوان باشد.
وی به فعالیت دولت در ارتقای حضور بانوان در پستهای مدیریتی اشاره کرد و گفت: براساس دستور رئیس جمهور، مصوبه شورای عالی اداری و رویکرد دولت دوازدهم هدفگذاری ۳۰ درصدی برای مدیریت زنان انجام شد. در کنار این هدفگذاری آموزشها، دورههای مدیریتی و تخصصی برای زنان به طور گسترده در سطح وزارتخانهها و دولت انجام شد و زنانی که این توانمندی را داشتند که ارتقای شغلی پیدا کنند شناسایی شده و مراحل لازم از نظر شایستهسالاری را طی کردند تا بانوان بیشتری را در سطح مدیریت داشته باشیم. با این رویکرد خوب و توجهی که دولت به این موضوع داشت توانستیم از پنج درصد مدیران خانم در سال ۹۲ اکنون به بیش از ۲۵ درصد مدیر زن برسیم و این نشان میدهد که هم در استانها و هم در ستاد ظرفیت عظیمی را به کار گرفته و به عرصه آوردهایم به نحوی که اکنون حدود ۹۶ زن همتراز معاون وزیر در دولت، ۱۸ معاون استاندار، ۵۳ بخشدار و ... زن داریم.