جلوگیری از نیش پشه
چطور در کمپ و هنگام سفر خودمان را از نیش پشه در امان نگه داریم؟ پشه ها به عنوان بخشی از طبیعت وحشی اجتناب ناپذیرند. گاهی حضور پشه در هنگام کمپ می تواند خاطره یک سفر زیبا را کاملا دگرگون کند مثلا بروز آلرژی در برخی موارد در اثر نیش پشه؛ روش های مقابله با پشه و به حد اقل رساندن نیش زدگی درسفر به همین دلیل می تواند مهم باشد. نیش پشه های نر و ماده با...
چطور در کمپ و هنگام سفر خودمان را از نیش پشه در امان نگه داریم؟ پشه ها به عنوان بخشی از طبیعت وحشی اجتناب ناپذیرند. گاهی حضور پشه در هنگام کمپ می تواند خاطره یک سفر زیبا را کاملا دگرگون کند مثلا بروز آلرژی در برخی موارد در اثر نیش پشه؛ روشهای مقابله با پشه و به حد اقل رساندن نیش زدگی درسفر به همین دلیل میتواند مهم باشد. نیش پشههای نر و ماده با هم متفاوت است و هر کدام ممکن است اثرات مختلفی ایجاد کند. نیش پشه بیشتر روی کودکان، افرادی که از کمبود ویتامین رنج می برند، افراد بیمار و مسافرانی که بومی یک منطقه محسوب نمی شوند بیشتر اثرگذار است. چه کنیم تا نیش پشه در کمپ و سفر برایمان مشکل ایجاد نکند؟
مقابله با نیش پشه در سفر
گرم شدن هوا یکی از دلایلی است که پشهها هم بیشتر در محیط دیده میشوند و کافیست در فصل گرما تصمیم به کمپینگ هم بگیرید؛ قطعا در چند روزی که در کمپ هستید پشهها دست از سرتان برنخواهند داشت. در ادامه لیستی از حشراتی که در طبیعت و هنگام کمپینگ میتوانند سبب آزار و اذیتتان شوند را مرور میکنیم. پشهها تنها حشرات مزاحم نیستند بلکه نیش پشه میتواند عامل انتقال بسیاری از بیماریها باشد مانند تب زرد، مالاریا و.... البته اغلب شانس انتقال بیماری بسیار کم است اما آنچه که بعد از نیش پشه قطعا اتفاق خواهد افتاد خارش و سوزش پوست در موارد خفیف و در موارد سختتر احتمال بروز آلرژی ناشی از نیش پشه است. آلرژی پوستی نسبت به نیش پشه در فاصله زمانی 20 دقیقه تا 24 ساعت بعد از نیشزدگی مشاهده شده است. زمان فعالیت اغلب پشه ها از غروب خورشید تا سپیده دم است. پشه ها در آب تخم گذاری می کنند و بعد از چند هفته به بلوغ میرسند.
همه چیز درباره نیش پشه
پشه های نر دهانی کوچک دارند و از گیاهان تغذیه می کنند اما پشه های ماده دهانی بزرگتر دارند و از خون جانوران و انسان تغذیه می کنند. پشه های ماده برای اینکه طعمه از حضور آنها آگاه نشود قبل از نیش زدن، مکان نیش زدن را بی حس میکنند و سپس نیش را وارد پوست می کنند. به همین خاطر است که شما در هنگام گزش دردی احساس نمی کنید. پشه ها به چند طریق طعمه های خود را شناسایی می کنند.
اولین روش، روش سنسورهای شیمیایی است که از فاصله ای در حدود 40 متر از روی بوی بدن، طعمه خود را شناسایی می کند. روش دوم، روش بینایی است به خصوص اگر طعمه در حال حرکت باشد. روش سوم، روش حرارتی است و از حرارت بدن طعمه قادر به شناسایی آن هستند.
راههای مقابله با نیش پشه در طبیعت
اگر میخواهید ناهار یا شام خوشمزهای برای پشهها در طبیعت نباشید در ادامه چند راهکار را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. استفاده از فن برای دفع پشه
برخی حشرهها و البته پشهها هنگام وزش باد نمیتوانند خوب پرواز کنند؛ به همین دلیل استفاده از پنکه یا کولر میتواند برای دور کردن پشهها موثر باشد. همین طور پشهها به خاطر دوری از باد سعی میکنند در ارتفاع پایینتر پرواز کنند که در این صورت استفاده از پنکههایی که روی سطح زمین قرار میگیرند بسیار مفید خواهد بود.
2. لباس مناسب بپوشید
از شلوارهای ضخیم و سنگین مانند شلوار جین استفاده کنید. بسیاری از پشه های مناطق کویری قادرند از روی پوشش نازک نیش بزنند. استفاده از لباسهای آستین دار در هنگام شب توصیه می شود. شلوار خود را درون جوراب خود قرار دهید. از انجاییکه اغلب پشهها هنگام طلوع و غروب آفتاب شروع به پرواز و تامین غذای خود میکنند، پوشیدن لباس روشن سبب همرنگ شدن شما با نور آفتاب میشود و به همین دلیل پشهها قادر نیستند به خوبی شما را نشخیص دهند. استفاده از لباسهایی که دارای نخهای پرمترین هستند نیز باعث دفع پشهها میشوند.
3. استفاده از حشره کش دیت (البته چندان توصیه نمیشود)
در صورتی که حشره کش دارای دیت به همراه دارید مقداری از آن را بر روی لباس خود اسپری کنید. (به خاطر داشته باشید که حشره کش را بر روی پوست خود اسپری نکنید چون می تواند باعث حساسیت های پوستی گردد. حشره کشها دارای مواد شیمیایی از جمله "دیت" هستند. دیت باعث مرگ سریع سلولهای خاکستری مغز می شود و فراموشی زودرس را به همراه خواهد داشت. همچنین باعث تغییر در دی ان ای حیوانات از جمله موشها می شود و صدمات جبرا ناپذیری به طبیعت و شخص شما وارد می کند. دیت مهمترین عامل دفع و از بین بردن پشه است. بوی دیت باعث گمراه کردن پشه در فاصله نزدیک می شود و قادر به تشخیص بوی اسید لاکتیک و دی اکسید کربن خروجی از بدن نمی شود. استفاده از حشره کشهای حاوی دیت در مقدار خیلی جزئی کافیست و استفاده در حجم زیاد از آنها تغییری در دفع پشه ایجاد نمی کند.)
4. موز نخورید!
از خوردن موز در هنگام سفر خودداری کنید. جذب روغن موز در خون باعث نیشزدگی بیشتر نسبت به سایر افراد می گردد. پشه ها کلا خون حاوی قند بیشتر را ترجیح می دهند.
5. جای مناسب کمپ بزنید
از کمپ زدن در مناطق باتلاقی یا مناطقی که نزدیک به رودخانه ها یا ماندابها هستند خودداری کنید. کلا مناطق مرطوب، مکانهای مناسبی برای رشد پشه محسوب میشوند.
6. از نور زرد استفاده کنید
یکی از جذب کنندگان مهم پشه، نور سفید است. در صورتی که در هنگام شب از وسایلی با نور سفید استفاده می کنید آنها را با وسایل روشنایی دارای نور زرد جایگزین کنید. این روش روش بسیار کارایی در دفع پشه در مناطق کویری می باشد.
7. آتش روشن کنید
8. دفع پشه با الکل، لوسیون، عطر و...
استفاده از لوسیون، عطر، ادکلن، شامپوها و صابون های خوش بو می تواند باعث جذب بیشتر پشه ها نسبت به سایر افراد گردند. مالیدن مقداری الکل سفید بر روی پوست میتواند شما را در برابر نیش پشه بیمه کند.
به اشتراک بگذارید: