بازیگران سریالهای ماه رمضان که اکنون درمیان ما نیستند | خاطرهسازان افطار تا سحر
خاطره بیشتر ایرانیها در ماه مبارک رمضان سپریکردن اوقات افطار تا سحر با سریالهای تلویزیونی است؛ به همین دلیل در میان آثار تلویزیونی، سریالهای ماه مبارک رمضان بیشتر از دیگر سریالها دیده میشوند و مردم با آنها خاطرات زیادی دارند. در ادامه بازیگرانی را معرفی میکنیم که در سریالهای رمضانی بازی کردند ولی اکنون در میان ما نیستند.
به گزارش شهرآرانیوز - خاطره بیشتر ایرانیها در ماه مبارک رمضان سپریکردن اوقات افطار تا سحر با سریالهای تلویزیونی است؛ به همین دلیل، در میان آثار تلویزیونی، سریالهای ماه مبارک رمضان بیشتر از دیگر سریالها دیده میشوند و مردم با آنها خاطرات زیادی دارند. در ادامه بازیگرانی را معرفی میکنیم که در سریالهای رمضانی بازی کردند ولی اکنون در میان ما نیستند.
پیرمردی با تکهپرانیهای خوشمزه
زندهیاد: احمد پورمخبر
آثار: بزنگاه و متهم گریخت
پورمخبر از آن نوع بازیگران بود که در میانسالی و در ۵۶ سالگی فعالیتش را در دنیای هنر شروع کرد و بعد از آن در آثار متفاوت نقشهای مکمل داشت، اما آنچه او را برای مخاطبان ویژه و شیرین میکرد، تکهپرانیهای بانمکش به شخصیتهای قصههایی بود که در آن بازی میکرد. این هنرمند که سال ۹۹ فوت شده در کارنامهاش دو سریال رمضانی «بزنگاه» و «متهم گریخت» را داشت که در هر دوی آنها نقش پیرمرد بانمک قصه را بازی کرده است.
پدری باصالبت
زندهیاد: چنگیز جلیلوند
اثر: عبور از پاییز
مسلما مردم وقتی نام چنگیز جلیلوند را میشنوند، اولین چیزی که به ذهنشان میآید، صـدای با صلابتش اسـت. این هنرمند سال ۹۹ در اثر کرونا فوت شد. جلیلوند در طول سالهای فعالیت هنریاش بیشتر از آن که بازی کند، در دوبله مشغول به فعالیت بود و به جای بازیگرانی همچون مارلون براندو، پل نیومن و ... صحبت کرده بود. او در میان آثار گزیدهای که در تلویزیون بازی کرده یک اثر ماه رمضانی هم دارد؛ سریال «عبور از پاییز» که در آن نقش فرخ کامیاب را بازی میکرد؛ پدری مستبد بود که همیشه حرف، حرف خودش بود.
زن عموی خانواده
زندهیاد: فاطمه طاهری
آثار: «نیمه پنهان ماه» و «بهاران در بهار»
اگـر قـرار باشد از بانوان میانسال مهربان تلویزیون نـام ببریم، حتما نام فاطمه طاهری در این فهرست قرار میگیرد. گرچه او در طول همه سالهای فعالیتش نقشهای محوری بازی نکرده بود، اما هرگز خم به ابرو نیاورد. یکی از ویژگیهای بارز این هنرمند، مهربانیاش بود که در نقشهایش هم این صفت او را مخاطبان میدیدند. طاهری در سریال «نیمه پنهان ماه» نقش زنعموی خانواده را بازی میکرد که مرتب ماجراهایی میان دو خانواده پیش میآمد. وی سال ۹۱ درگذشت.
یک زن خانه دار سنتی
زندهیاد: مهین شهابی
اثر: «نیمه پنهان ماه»
مگر میشود از بزرگترها درباره سریال «نیمه پنهان ماه» که رمضان ۷۳ پخش شد، پرسید و آنها یاد تکتک نقشهای این سریال نیفتند. یکی از این نقشهای به یادماندنی نقش خانجان بود. او نماد یک زن خانهدار سنتی بود که سعی میکرد ضمن حفظ حرمت همسر و شئون سنتی، حرف هایش را در لفافه بگوید و تاثیرش را بگذارد. خانجان یک زن دلسوز بود که بهانههای زیادی در زندگی اش برای دلسوزی وجود داشت. شهابی سال ۸۹ فوت شد.
یک عاشق ناکام و خسته
زندهیاد: فریبرز سمندرپور
اثر: «نیمه پنهان ماه»
این هنرمند در سکوتی عجیب و غریب سال ۸۸ فوت شد، اما بنا به توصیه و وصیت خودش، جزئیات آن از همه پنهان ماند و حتی در ایامی که کار میکرد بی هیاهو بود. سمندرپور ایفاگر شخصیت شریف در سریال «نیمه پنهان ماه» بود؛ پسر آقابزرگ که با وجود تاهل و پا گذاشتن در وادی میانسالی همچنان چشم و نظر به دخترعمویش داشت و یک عاشق ناکام بود. سریال هرچقدر جلو رفت و گرههای داستانش باز شد، مچ شریف را باز کرد.
یک تیمسار مقتدر
زندهیاد: جلال مقدم
اثر: «نیمه پنهان ماه»
جالب است بدانید این هنرمند برای مقاطعی از زندگی معلم بوده و حتی سعید راد، بازیگر از او به عنوان دبیر انشای خود برای مقطع اول دبیرستان شاپور تجریش یاد کرده است. او مدتی هم مشاور مهندس قطبی، رئیس وقت رادیو و تلویزیون بود. این هنرمند بسیار گزیدهکار بود و علاوه بر بازی، نگارش چند فیلم سینمایی هم در کارنامه دارد. از میان چهار سریالی که در تلویزیون بازی کرده، یکی از آنها با نام «نیمه پنهان ماه» در ماه رمضان پخش شد که نقش تیمسار را به عهده داشت. تیمساری که بسیار بداخاق بود. مقدم سال ۷۵ فوت شد.
مردی در لباس شخصیتهای منفی
زندهیاد: بهروز مسروری
اثر: «بهاران در بهار»
این هنرمند سال ۹۱ به دلیل ابتلا به سرطان ریه درگذشت. اگر نگاهی به کارنامه مسروری داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که در اکثر مواقع لباس شخصیتهای منفی را به تن میکرد و سعی داشت نقش را به گونهای بازی کند که در میان مخاطبان خوب جا بیفتد و برایشان قابل لمس باشد. درمجموع خیلی کم اتفاق افتاد که نقش مثبت بازی کند. او در ۱۴ سریالی که بازی کرده بود، یکی از آنها به نام «بهاران در بهار» در ماه رمضان پخش شد و در این سریال هم نقش شخصیت منفی قصه را به عهده داشت.
شهربانوی شهر کاشان
زنده یاد: ماه چهره خلیلی
اثر: «نردبام آسمان»
خلیلی از بازیگران پرکار نبود و بـازی در هفت مجموعه را در کارنامه دارد که یکی از آنها در ماه رمضان پخش شد. او بسیار آرام بـود و مخاطب بـا تماشای آثـار او متوجه آرامش روح او میشد. خلیلی در سریال «نردبام آسمان» نقش شهربانوی شهر کاشان را داشت. این شهربانو ویژگیهای خاصی داشت و ماه چهره هم سعی کرد نقش یک زن ایرانی را به درستی ایفا کند. این هنرمند سال گذشته در ۴۴ سالگی براثر سرطان درگذشت و نتوانست نقشهای متفاوتی را از آن خود کند.
همراه با خانواده
زنده یاد: حسین کسبیان
اثر: «نیمه پنهان ماه»
بیشتر نقشهایی کـه از ایـن هنرمند بـه یـاد مـانـده، چهره یک پیرمرد مهربان و البته حلال مشکات است. به همین دلیل از او یک چهره مثبت در ذهن مردم باقی مانده است. این هنرمند در سریال «نیمه پنهان ماه» هم نقش شمس را بازی میکرد که مرتب در میان خانواده میانجیگری میکرد تا ماجراها را ختم به خیر کند. آخرین کار این هنرمند در تلویزیون «با من بمان» بود و بعد از پنج سال بیکاری در سال ۸۵ درگذشت.
دخالتهای زیبا در امور خانه
زنده یاد: پروین میکده
آثار: «بهاران در بهار»، «خانه به دوش»، «متهم گریخت»، «پشت کنکوریها» و «یادداشتهای کودکی»
اگر کارگردانی سریال یا فیلم سینمایی میساخت و به دنبال خانم مسن بود که یکی از نقشهای مکمل قصه را بازی کند، حتما در اکثر مواقع سراغ پروین میکده میرفت. میکده ویژگیهایی به نقشهای کوتاهش اضافه میکرد تا برای مردم شیرین باشد. در «خانه به دوش» او مستخدم خانه به نام زیبا بود، اما در همه امورات خانه اظهارنظر میکرد یا در «متهم گریخت» نقش خانم شرفی، زن همسایه را بازی کرده بود. او بازی در پنج اثر رمضانی را در کارنامه دارد و سال ۹۲ درگذشت.
مردی که از ادبیات میدانست
زندهیاد: انوشیروان ارجمند
آثار: «نردبام آسمان» و «پنجمین خورشید»
مردی متین و موقر بود. کافی بود با او همکام شویم، آن وقت بود که مخاطب در دلش میگفت که آقای ارجمند چقدر از ادبیات سر درمیآورد. حتی دانش او تا آنجا بود که موقع صحبتکردن، ادبی حرف میزد. انگار که روبهروی آدم یک کتاب قرار گرفته است. ارجمند سال ۹۳ د ر ۷۳ سالگی درگذشت و در کارنامه هنریاش دو سریال ماه رمضانی داشت که هر دو اثر همزمان از دو شبکه رمضان ۸۸ پخش میشد. البته او در سریال «پنجمین خورشید» نقش انوش را بازی میکرد و در سریال تاریخی «نردبام آسمان» در نقش سجزی ظاهر شده بود.
آرام و فکور
زندهیاد: پرویز پورحسینی
آثار: «هفت سنگ»، «بچه مهندس ۱»
یکی دیگر از بازیگرانی که سال گذشته با هجوم کرونا از دنیا رخت بربست، پرویز پورحسینی بود که طی سالهای فعالیتش در سینما، تئاتر و تلویزیون، بسیاری از هنرمندان از وی به عنوان استاد بازیگری یاد میکردند. او در سالهای اخیر بیشتر نقش پدر آرام و مهربان خانواده را بازی میکرد. این هنرمند از خاطره سازان رمضان است و رمضان ۹۳ سریال هفت سنگ با بازی او در نقش پدربزرگ پخش شد و رمضان ۹۷ هم فصل اول سریال «بچه مهندس» با نقش آفرینی وی به عنوان یکی از کارکنان پرورشگاه روی آنتن رفت.
مردی با گویشی متفاوت
زنده یاد: باقر صحرارودی
آثار: «چراغهای خاموش» و «مهمانی از بهشت»
او زاده فسا بود و از سال ۱۳۳۴ فعالیت هنری خود را آغاز کرد و از آن هنگام در حرفه هنری خود که بخش اعظم آن شامل کارهای تلویزیونی بود در مقام بازیگر، تهیه کننده، نویسنده و کارگردان به ایفای نقش پرداخت. یکی از ویژگیهای او تن صدایش بود که همین او را شاخص میکرد. این هنرمند در بیشتر موارد نقشهای مکمل را به عهده داشت و در دو اثر ماه رمضانی چراغهای خاموش و مهمانی از بهشت هم نقشهای مکمل بازی کرد. وی سال ۹۳ درگذشت.
آقای پدربزرگ
زنده یاد: نعمت ا... گرجی
اثر: «بهاران در بهار»
جزو بازیگرانی بود که غالبا نقش پدربزرگ را ایفا میکرد و بسیاری با همین نقشها او را به خاطر میآورنـد. ایـن بازیگر کهنهکار در سریالهای «همسران»، «این خانه دور است»، «کاشانه» و ... بازی کرده بود و در سینما هم نقشهایی که غالبا مکمل بودند را در فیلمهای «درخت گلابی»، «تهران روزگار نو»، «روسری آبی» و ... به یادگار گذاشت. از او نقشی هم در سریال رمضانی «بهاران در بهار» در ذهن مخاطبان تلویزیون باقی مانده است. زندهیاد گرجی فروردین ۷۹ بر اثر بیماری ریوی از این دنیا رفت.
منبع: جام جم