روز قدس فرهنگ صهیونیسم ستیزی را در سطح جهان گسترش داد


روز قدس فرهنگ صهیونیسم ستیزی را در سطح جهان گسترش داد

نامگذاری روز قدس برای آخرین جمعه ماه مبارک رمضان توسط امام خمینی(ره)، فرهنگ صهیونیسم ستیزی را در سطح جهان گسترش داد.

در روزهایی که کمتر از یک سال از عمر انقلاب اسلامی ایران گذشته بود، امام خمینی(ره) مسلمانان جهان را دعوت کردند تا در آخرین جمعه‌ی ماه مبارک رمضان به عنوان "روز قدس" با برگزاری راهپیمایی، همبستگی خود را در حمایت از "حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین" به نمایش بگذارند.

امام خمینی(ره) درباره روز قدس فرمودند: "روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است. روز قدس، جهانی است و روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است".

روز جهانی قدس، مناسبتی رسمی در جمهوری اسلامی ایران است که بیش از ۸۰ کشور اسلامی و غیر اسلامی در این روز راهپیمایی برگزار می‌کنند، در واقع روز قدس نماد وحدت و اراده امت اسلامی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و دیگر کشورهای اسلامی است. روز ایستادگی مستضعفان عالم، علیه مستکبران و روز فریاد مظلومیت ملتی است که با خون فرزندان خود پرده از چهره کریه رژیم غاصب صهیونیستی برمی دارند.

متاسفانه امسال به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا، راهپیمایی این روز عزیز برگزار نمی‌شود اما هرگز ذره ای از آرمانخواهی و عدالت طلبی ملت جمهوری اسلامی ایران نسبت به مستضعفین جهان علی الخصوص مردم مظلوم فلسطین کاسته نخواهد شد.

چرایی حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم فلسطین

به سراغ یکی از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه تبریز و استادیار و مدیرگروه حقوق دانشکده حقوق این دانشگاه می‌رویم و در خصوص چرایی حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم فلسطین می‌پرسیم.

غلامرضا حاجی نوری در این خصوص به خبرنگار ایسنا می‌گوید: اشتراک در مهم ترین اهداف موجب شد تا بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت رژیم صهیونیستی در تهران به فلسطینی ها تحویل داده شود و حرکتی عملی در مخالفت با دولت نامیدن رژیم غاصب صهیونیستی آغاز شود.

او ادامه می‌دهد: این آغاز راه بود چرا که هفت ماه بعداز پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) در حرکتی هوشمندانه، آخرین جمعه‌ی ماه رمضان را روز قدس اعلام فرمودند که موجب گسترش فرهنگ صهیونیسم ستیزی به‌ شکل جهانی گردید و این روز نقطه آغازی بر نگارش مقالات، کتابها و آثار هنری و برگزاری نشست ها، کنگره ها و اجتماعات متعدد مردمی در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و افشاگری جنایات وحشیانه‌ای شد که صهیونیسم جهانی به دور از چشم جهانیان سال ها مرتکب آن ها می‌شد.

او خاطرنشان می‌کند: حمایت از جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش بر تضعیف کشورهای منطقه به ویژه ایران عزیز و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی با شعار از نیل تا فرات موجب شد تا به‌دنبال دستیابی به فناوری های نوین، جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از مظلوم و جلوگیری از فزون طلبی های تمام نشدنی رژیم صهیونیستی، سلاح‌های نظامی حماس را نیز تأمین کند که این امر به‌نوعی منجر به خروج رژیم صهیونیستی از غزه در سال ۲۰۰۵ شد.

استادیار حقوق بین الملل دانشگاه تبریز می‌افزاید: از زمان پیروزی حماس در انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ که کمک‌های خارجی به این منطقه قطع شد، تهران حمایت های خود را از حماس توسعه داد که نهایتا شاهد شکست های پی در پی رژیم صهیونیستی در حملات به غزه و پا گرفتن حکومتی قوی در غزه و آرامش پایدار در جنوب لبنان شدیم.

او متذکر می‌شود: در شرایطی که از سال ۱۹۹۳ تمامی نخست‌وزیران رژیم صهیونیستی با اتخاذ سیاست های ابزاری و بدون توجه به وجود زرادخانه‌های هسته ای این رژیم به بزرگنمائی برنامه هسته ای و موشک های بالستیک می پردازند تا از این طریق حمایت همه جانبه آمریکا و اروپا را جلب کند و با بی توجه به کمترین تعهدات خود تا حد امکان از توافقنامه اسلو دو منتفع شوند، جمهوری اسلامی با بهره مندی از تمامی راه های ممکن و با نشان دادن چهره‌ی واقعی این رژیم در کودک کشی، شکنجه و آزار زندانیان فلسطینی و تخریب خانه ها و مزارع و محیط زیست فلسطینیان بسیج همگانی جهانیان را در مقابله با این رژیم فراهم ساخته است؛ تا جائی که به‌دنبال هر اعتراضی جنایات این رژیم محکوم و راه بر مشروعیت بخشی این رژیم دشوارتر می‌شود.

نفوذ آمریکا ورژیم صهیونیستی در منطقه با راه اندازی جنگ های نیابتی

حاجی نوری در رابطه با مهمترین ابزار جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با نفوذ آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه نیز می‌گوید: در پاسخ به این سوال لازم است ابتدا به تلاش چند ساله‌ی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با تفکرات امنیت ساز ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی و کشورهای هم پیمان آن بپردازیم که موفقیت در رسیدن به این هدف، پیروزی اقتصادی مهمی را برای جمهوری اسلامی ایران بدنبال دارد.

او اضافه می‌کند: در سوم مرداد سال ۱۳۹۱ و به‌دنبال توافق اولیه ۲۵ جولای سال ۲۰۱۱ وزرای نفت سوریه ، عراق و ایران موافقتنامه ای امضا کردند که برطبق آن خط لوله‌ی گازی ۵۶ اینچی به طول ۴۹۰۰ کیلومتر، گاز ایران را به مدیترانه و از آنجا به اروپا می رساند و سه کشور می توانستند با این تدبیر ،امنیتی پایدار و اقتصادی شکوفا ایجاد کرده و گاز فراوان سه کشور را به بازارهای اروپا برسانند؛ کاری که پایانی بر نفوذ مطلق و یکجانبه گرائی اقتصادی آمریکا و رژیم صهیونیستی در غرب آسیا بود.

او ادامه می‌دهد: به همین دلیل رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها با اتخاذ جنگی نیابتی و استفاده از تمامی امکانات به نابودی دولتهای سوریه و عراق کمر بسته و با استقرار داعش در این کشورها، وارد مرزهای جمهوری اسلامی ایران شوند و برای این منظور، به تعبیر ترامپ، هفت تریلیون دلار در هفت سال هزینه کردند اما تلاش های سردار شهید سلیمانی و حمایت مرجعیت عراق با آزاد کردن شهرهای سوریه و عراق ،یکی پس از دیگری و نهایتا شهر استراتژیکی بوکمال ،خلافت داعش را به پایان رسانده و راه ایران به سواحل مدیترانه باز و شکست سنگینی نصیب آمریکا و رژیم صهیونیستی گردید.

استادیار حقوق بین الملل دانشگاه تبریز می‌افزاید: البته در آغاز به دلیل نبود اطلاع رسانی و تلاش های امپراطوری خبری صهیونیستی چنین القاء می شد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش آفرینی و حمایت از حکومتی خود کامه در سوریه است غافل از اینکه نابودی کامل داعش نه تنها بدلیل نیاز اروپا به گاز طبیعی موجب رونق اقتصادی است، بلکه راه مهار هژمونی غرب بر منابع انرژی خاورمیانه نیز هموار می‌کند و با کمک میدانی ، تعادل بر میز مذاکره ایران با غرب حاکم می شود.

او اضافه می‌کند: نقش دولت بشار اسد در ایجاد کریدور اقتصادی امن برای جمهوری اسلامی ایران نکته بسیار مهمی بود و از این رو صهیونیسم جهانی این دولت را آماج حملات سنگین خبری قرار داد در حالی که پرونده‌ی جنایات رژیم های منطقه ای در نقض حقوق مسلم بشری بر کسی پوشیده نیست.

نقش سرنوشت ساز سردار شهید سلیمانی در عبور از بحران ها

او در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش شهید سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران در جلوگیری از نفوذ امریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه می‌گوید: بحران های منطقه ای از افغانستان و پاکستان تا عراق و یمن و سوریه همگی در صدد تضعیف جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند و جنگ های نیابتی، ایجاد نا امنی، بی خانمان کردن ملت های مناطق تحت اشغال و تروریسم در غرب آسیا، همواره عواملی برای نا امنی ایران بوده است.

‎حاجی نوری ادامه می‌دهد: در این میان سپاه قدس و در راس آن، فرماندهانی چون سردار شهید سلیمانی نقشی سرنوشت ساز در عبور از بحرانها ایفا کردند که به تناسب شرایط ، نقش این افراد ممکن است بهره برداری از قدرت نرم یا دیپلماسی و یا ایجاد و ساماندهی نیروهای مقاومت و یا اقدامات مستشاری باشد و علاوه بر این، تجربه هشت سال دفاع مقدس و حضور میدانی فرماندهان در قلب معرکه نبرد را نیز، از دیگر دلایل موفقیت سپاه قدس می‌توان برشمرد و اگر بخواهیم در یک جمله به لزوم بقای این سپاه بپردازیم، بایستی به موفقیت های همیشگی این نیرو در حل پیچیده ترین بحرانها اشاره کنیم.

تاثیر تحریم ها بر روی عملکرد جمهوری اسلامی ایران

او در بخش پایانی این گفت‌وگو در رابطه با تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران نیز می‌گوید: برخلاف نتایج تحریم های اقتصادی علیه لیبی و عراق ، تحریم های اعمال شده علیه ایران نه تنها قدرتهای استکباری را موفق به دستیابی به اهداف آنان نکرد، بلکه سبب توسعه‌ی شرکتهای دانش بنیان و خودکفایی در بسیاری از زمینه ها شد.

او اضافه می‌کند: از سوی دیگر تحریم های اقتصادی، بازارهایی را که توسط شرکت‌های معروف دنیا در داخل کشور و توسط واسطه های ایرانی در کشورهای مجاور ایجاد شده بود، نابود کرد و زمینه‌ی اعتراض هم‌پیمانان آمریکا به این یکجانبه گرائی فراهم کرد ‌واضطرار ناشی از فضای تحریم، نگاه ها را به توانایی های داخلی معطوف نمود که هم می تواند آینده‌ی اشتغال را تامین کند و هم توان و ظرفیت تولید داخلی را به رخ کشورهای دارای تکنولوژی بکشد و بستری مناسب برای گسترش تولیدات داخلی فراهم سازد.

انتهای پیام



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟