بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

تعیین اینکه داروی ضدافسردگی شب یا صبح باید مصرف شود به نوع دارو، عوارض جانبی و چگونگی تاثیر آن بر کیفیت زندگی بستگی دارد. غالبا این تصمیم با عوارض جانبی همراه مصرف دارو و چگونگی تاثیر آن بر روند زندگی فرد ارتباط تنگاتنگی دارد. به عنوان مثال، در صورت تجویز فلوکستین توسط پزشک برخی از رایج ترین عوارض جانبی آن شامل بی خوابی، احساس تحریک، حالت تهوع و استفراغ است، بنابراین پزشک در جلوگیری از بروز عوارض جانبی و بهترین زمان مصرف دارو می تواند شما را بهتر راهنمایی کند.

به گزارش وری ول مایند، در ادامه زمان مناسب مصرف داروی ضدافسردگی بر اساس عوارض جانبی آنها توضیح داده می شود.

پیشنهادات زمان بندی مصرف داروی ضدافسردگی بر اساس اثر جانبی

عوارض جانبی هنگام مصرف دارو
صبح: بی خوابی
خواب آلودگی: زمان خواب
مسائل جنسی: صبح
حالت تهوع: زمان خواب
مشکلات ادراری: صبح
مصرف داروهای ضدافسردگی بعلت داشتن عوارض جانبی برخی اوقات بهتر است صبح مصرف شود، در ادامه چند نکته مورد بررسی قرار می گیرد.

بیخوابی

برخی از بازدارنده های بازجذب سروتونین (SSRIs)، گروهی از داروهای ضدافسردگی که بیشتر استفاده می شود می تواند خواب برخی افراد را مختل کند، بنابراین بهتر است صبح مصرف شود. به عنوان مثال، سازنده فلوکستین توصیه می کند این دارو را صبح بخورید زیرا باعث می شود برخی افراد به ویژه در ابتدای درمان انرژی بیشتری داشته باشند. پاکسیل به طور کلی صبح ها به منظور جلوگیری از بی خوابی در شب مصرف می شود. با این حال، اگر مشخص شود باعث خواب آلودگی در فرد مصرف کننده می شود این دارو در زمان خواب تجویز می شود. بوپروپیون به عنوان یک داروی ضدافسردگی دیگر توصیه می شود به منظور جلوگیری از بی خوابی شبانه صبح مصرف شود.

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

مشکلات ادراری

سرترالین در صورت تجویز در کودکان یا نوجوانان می تواند باعث تکرر و بی اختیاری ادرار شود. در این حالت مصرف قرص در صبح از عارضه شب ادراری یا تکرر ادرار جلوگیری می کند.

مسائل جنسی

اگر از داروهای ضدافسردگی خود عوارض جانبی جنسی (مانند کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ یا عدم توانایی در انزال) را تجربه کنید زمان مصرف داروی ضدافسردگی در این روند تغییر ایجاد می کند. تحقیقات نشان می دهد با در نظر گرفتن زمانی از روز که به احتمال زیاد فعالیت جنسی دارید می توانید بعد از رابطه جنسی دارو را مصرف کنید.

کی بهتر است شب داروهای ضدافسردگی مصرف شوند

اگر مصرف داروی ضدافسردگی به زمان خواب نزدیک شود برخی از عوارض جانبی قابل تحمل تر است. در ادامه تعدادی از تاثیراتی است که در این گروه قرار می گیرد توضیح داده می شود.

خواب آلودگی

برخلاف برخی از بازدارنده بازجذب سروتونین، داروهای ضدافسردگی خاص دیگری باعث خواب آلودگی می شوند، بنابراین در صورت مصرف آنها هنگام خواب بهتر تحمل می شوند. از جمله این داروها می توان به فلووکسامین، میرتازاپین و داروهای ضدافسردگی های سه حلقه ای از جمله موارد زیر اشاره کرد:
آمی‌تریپتیلین
دزپپرامین پاملور
نورتریپتیلین

بیشتر بخوانید:اختلافات میان همسران

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟ حالت تهوع

برخی داروهای ضدافسردگی (بیشتر بازدارنده بازجذب سروتونین) تهوع، استفراغ، اسهال و از دست دادن اشتها را تحریک می کنند. در حالی که این اغلب با سازگاری بدن با دارو برطرف می شود، اما رعایت یک برنامه شبانه دارویی نیز می تواند به شما در حل مشکلات گوارشی و داشتن خواب بهتر کمک می کند.

سایر استراتژی های بهینه دارویی

علاوه بر مشورت با پزشک در مورد بهترین زمان مصرف داروی ضدافسردگی بخاطر داشته باشید راهکارهای دیگری نیز برای تاثیر بر عملکرد دارو وجود دارد، از جمله:

صبور باشید

ضدافسردگی ها برای اثربخشی کامل از 6 تا 12 هفته زمان می برند. اگرچه بسیاری از افراد طی یک یا 2 هفته متوجه بهبودی خود می شوند. هنگام شروع مصرف داروی ضدافسردگی با پزشک خود برای پیگیری روند درمان در ارتباط باشید. می توانید راهی برای درمان بیماری خود پیدا کنید، اما آزمایش و خطا برای پیدا کردن بهترین روش طول می کشد.

بیشتر بخوانید:آیا اضطراب جدایی؛ امری طبیعیست؟

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟

بهترین زمان مصرف داروی ضد افسردگی چه وقتی است؟ ثابت قدم بمانید

داروی ضدافسردگی خود را طبق دستور هر روز سر یک ساعت مشخص مصرف کنید و بدون نظر وتایید پزشک مصرف آن را قطع نکنید.

با دکتر خود صحبت کنید

در وصرت بروز عوارض جانبی با مصرف داروی ضدافسردگی به یاد داشته باشید بسیاری از موارد نه همه آنها با گذشت زمان از بین می روند. اگر عوارض جانبی قابل تحمل نیست بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. یافتن راهکار مناسب ممکن است به راحتی تغییر دوز، تغییر داروی ضدافسردگی یا افزودن داروی دوم برای کاهش عوارض باشد.

در پایان

مصرف داروی ضدافسردگی باید بخشی از یک برنامه تجویز شده توسط پزشک باشد تا مزایای آن را به حداکثر و عوارض جانبی احتمالی را به حداقل برساند. بدون مشورت با پزشک هیچ تغییری در برنامه درمانی خود ایجاد نکنید. توصیه های ذکر شده در بالا کلی هستند و ممکن است در مورد شرایط منحصر به فردی نیز قابل استفاده باشند، اما پزشک توصیه های مناسبی در مورد اینکه آیا داروی ضدافسردگی باید در یک ساعت خاص از روز برای دریافت بهترین نتیجه مصرف شود به شما ارائه می دهد.
مترجم: الهه زارعی