تهدید زندگی کودکان سیستان و بلوچستان با خطر کم‌آبی و شکار توسط تمساح ها!


تهدید زندگی کودکان سیستان و بلوچستان با خطر کم‌آبی و شکار توسط تمساح ها!

شفقنا- مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان می‌گوید همه قربانیان تمساح‌ها کودکانی هستند که در فصل گرما مجبورند بخاطر آب به زیستگاه آنها نزدیک شوند. یک معلم بلوچ گفته است تمساح شاگردش را زیر آب خفه کرده است. روزنامه «انتخاب» به سراغ قربانیان تمساح در سیستان و بلوچستان رفته و در گزارشی مفصل سرنوشت قربانیان خردسال بلوچ را شرح داده […]

تهدید زندگی کودکان سیستان و بلوچستان با خطر کم‌آبی و شکار توسط تمساح ها!تهدید زندگی کودکان سیستان و بلوچستان با خطر کم‌آبی و شکار توسط تمساح ها!

شفقنا- مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان می‌گوید همه قربانیان تمساح‌ها کودکانی هستند که در فصل گرما مجبورند بخاطر آب به زیستگاه آنها نزدیک شوند. یک معلم بلوچ گفته است تمساح شاگردش را زیر آب خفه کرده است.

روزنامه «انتخاب» به سراغ قربانیان تمساح در سیستان و بلوچستان رفته و در گزارشی مفصل سرنوشت قربانیان خردسال بلوچ را شرح داده است؛ کودکانی که بحران آب آنها را به زیستگاه گاندوها (تمساح‌های پوزه‌کوتاه بومی) نزدیک‌تر کرده است.

حوا فقط ۱۰ سال داشت و به دلیل معضل آب در روستای مولا آباد کشتاری از شهرستان سرباز، برای همیشه دست راست‌اش ناقص شده است.

خود حوا داستان از دست دادن دست راستش را این‌گونه روایت می‌کند: «رفته بودم دم رودخونه لباس بشورم که تمساح دستمو گرفت تا بکشه توی آب، خواهرم منو با موهام از آب بیرون کشید، اما تمساح همین طوری از آب بیرون اومد و دنبال ما می‌کرد، از دستم کلی خون می‌ریخت، ولی از ترس تا دم خونه با خواهرم دویدیم.»

مادر حوا از کمبود آب منطقه با گلایه یاد می‌کند و می‌گوید: «اینجا پر تمساح هست، ولی چون آب نداریم مجبوریم لباسامونو توی این رودخونه بشوریم، ماهی یک بار تانکر آب می‌آد و آب می‌رسونه و اونم بیشتر وقتا خرابه، چاره‌ای نداریم، ولی دیگه اجازه نمی‌دهم حوا برای شستن چیزی نزدیک آب برود.»

معلم: گاندو شاگردم را آنقدر زیر آب نگه داشت تا خفه شود

نصیر بلوچ‌زاده، معلم بلوچ از شاگرد ۹ ساله خود علیرضا از روستای آزاتی، تعریف می‌کند که تمساح در زیر آب خفه‌اش کرده است. این معلم می‌گوید: «علیرضا اگه زنده بود، الان باید سر کلاس درس راهنمایی می‌نشست، وقتی گاندو خفه‌اش کرد، کلاس سوم دبستان بود.»

معلم روستا می‌گوید حالا بعد از گذشت چند سال و قربانی شدن چندین کودک در این سال‌ها به دلیل نبود آب کافی در منطقه، همچنان مشکلات تامین آب بر سر جای خود باقی است و اهالی فقط هفته‌ای یک بار از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنند و برای مابقی استفاده‌ی خود باید از رود آب بیاورند.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق