راههای درمان کبد چرب


راههای درمان کبد چرب

راههای درمان کبد چرب   مواد غذایی مناسب درمان کبد چرب کبد چرب یکی از بیماری های رو به افزایش است که به سبب عادت های بد غذایی، کاهش تحرک و ایجاد می شود. در واقع تجمع چربی و التهاب در کبد سبب چرب شدن کبد می شود.   نادیده گرفتن چربی موجود در شکم یا … نوشته راههای درمان کبد چرب اولین بار در داناکده پدیدار شد.

راههای درمان کبد چرب

راههای درمان کبد چرب

مواد غذایی مناسب درمان کبد چرب

کبد چرب یکی از بیماری های رو به افزایش است که به سبب عادت های بد غذایی، کاهش تحرک و ایجاد می شود. در واقع تجمع چربی و التهاب در کبد سبب چرب شدن کبد می شود.

نادیده گرفتن چربی موجود در شکم یا ران دشوار است. با این حال ، کبد چرب (کبد چرب ) چطور؟ قابل مشاهده و احساس نیست و اکثر مردم از وجود آن بی اطلاع هستند.

وجود مقدار مشخصی چربی در کبد امری طبیعی است. با این حال ، وقتی چربی بیش از ۵٪ – ۱۰٪ از وزن کبد را تشکیل می دهد ، این ممکن است به معنای وجود بیماری کبدی باشد که ناشی از نوشیدن الکل یا بیماری کبدی است که ناشی از نوشیدن الکل نیست.

علائم کبد چرب

که ممکن است ظاهر شود شامل موارد زیر است:

خستهکاهش وزن یا کاهش اشتهاضعفحالت تهوعگیجی ، اختلال در قضاوت ، مشکلات توانایی تمرکز

علائم دیگری ممکن است ظاهر شود ، از جمله:

درد در مرکز شکم یا در سمت راست بالا.هپاتومگالیبه طور کلی لکه های تیره و ناهموار / ناهمگن پوست ، به ویژه روی گردن و زیر بغل.

در بیماران مبتلا به بیماری کبد ناشی از مصرف نوشیدنی های الکلی ، علائم ممکن است پس از دوره های زیاد نوشیدن ، بدتر و بدتر شوند. بیماری کبد چرب غیر الکلی ممکن است متوقف یا معکوس شود ، یا ممکن است به نوبه خود بدتر شود.

برخی موارد کبد چرب (کبد چرب) می تواند منجر به عوارض جدی شود.

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می‌شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است درحالی‌که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء‌تغذیه می‌توانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و … در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به‌موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان ضروری است.

تاکنون درمان قطعی‌ِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری می‌تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان‌های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با لیموترش

لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به نام گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین نام دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.

آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با خاکشیر

خاکشیر یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان و پاکسازی کبد چرب است، برای این منظور بایستی خاکشیر را با ترنجبین مخلوط کنید. ترکیب خاکشیر با ترنجبین به خصوص در درمان سودا و بلغم تأثیر به سزایی دارد. هم چنین این ترکیب، بهترین نرم کننده مزاج های خشک (صفرا و سودا) می‌باشد. یعنی رطوبت دهنده به بدن هستند.

همچنین خاکشیر با آب پنیر (ماء الجبن)، دارویی ضد سودا و ضد صفرا است و مفتح قوی کبد به خصوص بازکننده مسیرهای کبدی به خصوص سودا می باشد.استفاده از انواع بذرهای ملین مانند خاکشیر، اسفرزه، بارهنگ، تخم ریحان، تخم شربتی، بالنگو، شیر خشت و ترنجبین نیز برای پاکسازی سموم کبدی مفید است.

ذکر این نکته ضروری است که به طورکلی استفاده از داروهای گیاهی بایستی با تجویز پزشک باشد و در مورد پاکسازی کبد با خاکشیر و ترنجبین به خصوص برای صفراوی مزاج‌ها بایستی با احتیاط مصرف شود، این ترکیب از دو ماده با طبیعت گرم و تر تشکیل شده و چون کبد را سریع پاکسازی می‌کند، در غلبه با گرمی یک بیرون ریزی ایجاد می‌کند که یک بیمار صفراوی نمی تواند این حالت را تحمل کند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با سیر

سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سم زدایی بهتر و موثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می کند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.

سیر به فعالسازی آنزیم هایی که کبد را از سموم پاک می کنند، کمک می کند. همچنین دارای دو ترکیب طبیعی به نام های آلیسین و سلنیوم است ،که به فرآیند پاکسازی کبد کمک می کنند و از کبد در برابر آسیب سموم محافظت می کنند علاوه بر آن ، سیر میزان کلسترول و تری گلیسرید را کاهش می دهد، که مانند بار سنگینی برای کبد هستند و مانع از عملکرد درست کبد می شوند.

برای ارتقا دادن سلامت کبد، از سیر تازه به جای سیر فرآینده شده، چرخ شده و یا پودر سیر استفاده کنید.هر روز، ۲ تا ۳ حبه سیر تازه بخورید و در پخت غذا نیز از آن استفاده کنید حتی می توانید بعد از مشورت با پزشک، از مکمل های سیر نیز استفاده کنید.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با زنجبیل

یکی دیگر از شیوه‌های کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام‌های داخلی گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افراد می‌توانند یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده و آن را پس از صرف وعده‌های غذایی میل کنند. به اعتقاد برخی از درمانگران نوشیدن دمنوش زنجبیل در کنترل بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب نیز موثر است. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل نیز به ویژه در وعده‌هایی که غذای چرب مصرف کرده‌اید، بسیار اهمیت دارد.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با شیرین بیان

بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی اغلب دارای نشانه‌های وجود میزان مضری از آنزیم‌های ترانس در کبد هستند (که با عنوان AST و ALT نیز شناخته می‌شوند). بر اساس پژوهشی که در ۲۰۱۲ در کلینیک دستگاه گوارش و کبد قزوین در بخش مرکزی ایران انجام شد، شیرین بیان کمک می‌کند این آنزیم‌ها به میزان نرمال برگردند.شرکت‌کنندگان این پژوهش به مدت ۲ ماه روزانه یک کپسول حاوی ۲ گرم عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان دریافت می‌کردند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با مصرف سبزیجات

مصرف سبزیجات جهت جلوگیری از ساخته شدن چربی توصیه شده است. به نظر می رسد کلم بروکلی مانع از ساخته شدن چربی در کبد موش می شود. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با مصرف ماهی

مصرف ماهی جهت کاهش تورم و تنظیم چربی مفید است. ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ساردین، تونا و قزل آلا منبع غنی از اسید های چرب امگا۳ می باشند.اسیدهای چرب امگا۳ سبب کاهش سطح چربی کبد و کاهش تورم می شوند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با گریپ فروت

گریپ‌فروت دارای مقادیر زیادی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها است که روند طبیعی پاکسازی کبد را بهبود می‌دهند. بنابراین به طور مرتب یک لیوان کوچک آب گریپ فروت تازه بنوشید. این آبمیوه به تقویت آنزیم‌های سم‌زدایی کبد کمک می‌کند و همین به نوبه‌ی خود سبب می‌شود که مواد سرطان‌زا و سایر سموم موجود در کبد خارج شوند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با زردچوبه

محققان دانشگاه «سنت لوئیس» از تاثیر زردچوبه بر کنترل بیماری کبد چرب در افراد چاقی که به این بیماری مبتلا هستند خبر داده اند. بر اساس این تحقیقات مشخص شده، افرادی که از زردچوبه به عنوان یک چاشنی در برنامه روزانه خود استفاده می کنند کبد مقاوم تری در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است. از این رو این محققان به مردم توصیه می کنند مصرف زردچوبه را به عنوان یک ادویه موثر و درمانگر در برنامه هفتگی و حتی روزانه خود بگنجانند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با عسل

عسل طبیعی غذایی سالم است. عسل غنی از گلوکز، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین هاست و این یکی از گزینه های مناسب برای کبد شما میباشد.

مزایای عسل و لیمو شامل محافظت از بدن دربرابر رادیکال های سمی و مضر آزاد است که منجر بیماری هایی نظیر: یبوست، آکنه یا جوش یا بسیاری از مشکلات دیگر می شود. سبک زندگی امروز ما با مواد شیمیایی و کودهای موجود باعث ورود آلودگی و آسیب هایی در بدن را افزایش داده است.

آلودگی، عادات غذایی ناسالم و دیگر عوامل خارجی باعث انباشت سموم در بافت پوست، کبد و دستگاه تنفسی می شود. بنابراین نوشیدن لیمو و عسل با آب به سم زدایی بدن کمک می کند. این باعث می شود تا تونیک موثر کبد کمک کند که عملکرد آن را با خنثی سازی رادیکال های مضر آزاد در بدن راحت تر مقابله نماید.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با سرکه سیب

مصرف سرکه سیب برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است اما باید در مصرف این خوراکی هم مانند تمام خوراکی‌های دیگر، حد اعتدال را رعایت کرد.

سیب سرشار از آنتی اکسیدان است و این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده در درمان کبد چرب بسیار موثر هستند. همچنین سیب حاوی اسید مالیک است که یک عنصر اساسی برای پیشگیری از آسیب به کبد می شود؛ در نتیجه کمک می کند که این ارگان در سلامت بهتری قرار داشته باشد. در سرکه سیب به دلیل فرآیند تخمیر این خواص بیشتر می شود. به همین دلیل سرکه حاوی مواد احیاکننده است و مصرف آن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است و به درمان این بیماری کمک می کند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با زرشک

گیاه دارویی زرشک به تغذیه‌ی کبد کمک می‌کند و به این ترتیب در انجام درست عملکردهای کبد نقش مثبت دارد. شما می‌توانید این گیاه را هر روز به صورت مکمل‌های ۴۰۰ میلی‌گرمی مصرف کنید. این گیاه اگر بیش از دوز تعیین‌شده مصرف شود، سبب ایجاد سم و همچنین منجر به سقط جنین در زنان باردار می‌شود (زنان باردار باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند). بنابراین با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید و آن را در دوز مناسب مصرف کنید.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با خارمریم

خارمریم یکی از انواع گیاهان دارویی است که مصرف آن نقش موثری در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی دارد. این گیاه حاوی ترکیبی به نام «سیلی‌مارین» است، بنابراین استفاده از آن کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد (LDL)، تری‌گلیسیرید و کلسترول را به همراه دارد. به همین علت بسیاری از درمانگران، این گیاه را از جمله موثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب می‌شناسند و مصرف دمنوش این گیاه را در این زمینه موثر می‌دانند.

مصرف این گیاه با مشورت متخصص طب سنتی می‌تواند به بهبود عملکرد کبد کمک بسزایی کند و سرعت تولید دوباره سلول‌های کبدی را افزایش دهد.

۳.۵ گرم دانه خارمریم را در ۱۵۰ سی سی آب جوش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دَم و روزانه ۳ بار (نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی) مصرف کنید.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با سویا

یکی از مهم ترین عواملی که می تواند از رسوب چربی ها در بافت کبد جلوگیری کند، اصلاح رژیم غذایی است. به گفته محققان جایگزین کردن سویا و پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز می تواند تاثیر زیادی در کاهش جذب چربی و تری گلیسیرید در بافت کبد داشته باشد.

از این رو، درمانگران به افراد مستعد ابتلا به کبد چرب و التهاب کبد توصیه می کنند در طول هفته برای تهیه غذاهای خود از گوشت قرمز و سویا کنار هم استفاده کنند و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند.

راههای درمان کبد چرب

درمان کبد چرب با هویج و چغندر

هویج و ریشه‌ی چغندر منبع غنی کاروتن گیاهی – فلاونوئیدها و بتا کاروتن – هستند که به تحریک و بهبود عملکرد کلی کبد کمک می‌کنند. هویج نقش مهمی در حذف تمام سموم از بدن ایفا می‌کند و چغندر به جلوگیری از التهاب یا عفونت کبد کمک زیادی می‌کند که در نهایت منجر به جلوگیری از هپاتیت، سیروزکبدی و کلستاز می‌شود. از این رو برای رفع مشکلات کبدی آنها را به طور منظم مصرف کنید.

گردآوری:بخش سلامت بیتوته



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

نحوه از بین بردن خط خنده با روش های خانگی