حضور باشکوه مسلمانان بوسنی و هرزگوین در نماز عید سعید قربان
خبرگزاری آریا- نماز عید قربان با حضور شماری زیادی از مسلمانان و مسوولان سیاسی و مذهبی در برخی از کشورهای اسلامی منطقه بالکان امروز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، نماز عید قربان با حضور شماری زیادی از مسلمانان و مسوولان سیاسی و مذهبی در برخی از کشورهای اسلامی منطقه بالکان برگزار شد.
نماز عید سعید قربان صبح امروز از ساعت 6:00 صبح در مساجد بی شماری در بوسنی و هرزگوین و با اقدامات پیشگیرانه به دلیل همه گیری ویروس کرونا اقامه شد.
نماز عید قربان با حضور انبوه مسلمانان بوسنیایی، به امامت حسین افندی کاوازوویچ رئیس العلمای جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین در مسجد تاریخی غازی خسروبیگ سارایوو و همچنین با حضور مقامات سیاسی و مذهبی بوسنیایی از جمله شفیق جعفروویچ عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین، باقر عزت بگوویچ و جمع زیادی از مسلمانان این شهر اقامه شد.
حسین افندی کاوازوویچ رئیس جامعه اسلامی و رئیس العلمای بوسنی و هرزگوین در خطبه نماز عید قربان در مسجد غازی خسروبیگ سارایوو با اشاره به روایاتی ضمن تبریک عید سعید قربان به مسلمانان سراسر جهان، به ویژه مسلمانان منطقه بالکان، گفت: " عید زمانی میتواند باشد که ما روابط خود را تقویت کنیم که در آن دوستیهای قدیمی نقش داشته باشد و بتوانیم دوستانی جدید ایجاد کنیم. "
جمله بایرام شریف مبارک اولسون! پر تکرارترین جمله روز عید قربان در این کشور است.
امسال نیز به دلیل رعایت الزامات بهداشتی ناشی از وجود ویروس کرونا، تبریک عیدانه با ملاحظه بیشتری انجام شد.
در اولین روز عید قربان، مسلمانان در خانههای خود جشن میگیرند، مردان سحرگاهان برای نماز صبح به مساجد میروند، و نماز عید را میخوانند. سپس مراسم قربانی را انجام میدهند، اغلب آنها یک قوچ یا گوسفند را قربانی میکنند که گوشت قربانی به سه قسمت تقسیم میشود: یکی برای خانواده، دیگری برای همسایگان و اقوام و دیگری برای فقرا.
درتحولی دیگر ؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با صدور پیامی فرارسیدن عید سعید قربان را به همه مسلمانان جهان تبریک گفت.
پوتین با اشاره به اینکه عید قربان ریشه در تاریخ دارد گفت: این عید بزرگ، مومنین را به خاستگاه بنیادین انسانیت، ارزشها، ریشههای اسلام، رحمت، عدالت، تقوا و نگرش دقیق و صمیمانه به اطرافیان دعوت میکند.
رئیس جمهور روسیه افزود: چنین آرمانهای اخلاقی و انسانی والا، که مبنای همه ادیان الهی است، به عنوان یک نیروی متحد و قدرتمند، به تقویت وحدت اقوام در جامعه و حفظ تنوع فرهنگی سنتهای اصیل بشر کمک میکند.