بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران یک مرحله مهم در زندگی آنهاست. دخترکوچولو شما به طور ناگهانی چنداینچ بلندتر، بالغ تر و تقریبا شبیه یک زن جوان می شود.

حالا زمان آن است که در مورد تغییرات جدید در بدن خود بدانند. برای دختران، بلوغ کیسه ای آمیخته از تجربه است آنها ممکن است به خاطر تغییرات فیزیکی و عاطفی ناگهانی هیجان زده شوند و کمی مضطرب می شوند.

دختر شما ممکن است نیاز به حمایت کامل داشته باشدتا بتواند این مراحل را طی کند. این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام، تمام اطلاعاتی که شما در مورد مراحل مختلف بلوغ در دختران و نحوه کمک به فرزندتان نیاز دارید را به شما می دهد. بلوغ مرحله بیولوژیکی است که تغییر شکل بدن را از نوجوانی تا مرحله بالغ نشان می دهد.

این زمانی است که بدن به حد بلوغ رسیده است و ویژگی های لازم برای تولید مثل جنسی ظاهر شده اند. مغز یک سری از هورمون ها را آزاد می کند که باعث تحریک تغییرشکل بدن در دوران بلوغ می شود. تاثیر این هورمون ها در پسران و دختران متفاوت است.

علائم بلوغ زودرس در پسران و دختران/ آشنایی با خطرات ناشی از آن

در بلوغ زودرس بدن کودک خیلی زود شروع به تغییر به سمت بدن بزرگسالان (بلوغ) می کند. آغاز بلوغ قبل از 8 سالگی در دختران و قبل از 9 سالگی در پسران به عنوان بلوغ زودرس شناخته می شود. بلوغ شامل رشد سریع استخوان ها و عضلات، تغییر در شکل و اندازه بدن و رشد توانایی تولید مثل بدن است.

علت بلوغ زودرس در اغلب موارد ناشتاخته باقی می ماند، اما به ندرت برخی شرایط مانند عفونت، اختلالات هورمونی، تومورها، ناهنجاری های مغزی یا جراحات باعث بلوغ زودرس می شوند. به گزارش هلث لاین، درمان بلوغ زودرس به طور معمول شامل دارو برای به تاخیر انداختن رشد بیشتر است.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

زمان بلوغ در دختران

بلوغ در دختران در سن هشت سالگی شروع می شود و تا سن 13 سالگی ادامه می یابد (مراحل بلوغ و تغییرات مربوطه اغلب ادامه می یابد تا وقتی که دختر به سال های میانه نوجوانی می رود. در بیشتر مواقع، بلوغ در دختران بین سن های 14 تا 16 سالگی به پایان می رسد.

علت بلوغ در دختران چیست؟

بلوغ زمانی شروع می شود که بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس، هورمونی به نام هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) آزاد می کند. این هورمون در مغز به غده هیپوفیز می رود. نشانه های هورمون گنادوتروپین غده هیپوفیز این است که دو هورمون به نام های هورمون مترشحه از جسم زرد (LH) و هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) آزاد می کند.

این هورمون ها از طریق جریان خون حرکت می کنند و به تخمدان می رسند LH و FSH تخمدان ها را از نهفتگی تحریک می کند و آنها را به آزاد کردن هورمون جنسی زنانه به نام استروژن برمی انگیزاند.

استروژن از طریق جریان خون حرکت می کند و باعث تغییرات مختلف در بدن در بلوغ در دختران می شود. تخمدان ها تولید استروژن را ادامه می دهند، که نشانه آغاز مرحله تولید مثل زنان است. تغییراتی که در دوران بلوغ اتفاق می افتد، هم برای کودکان و هم والدین بسیار واضح است.

علائم بلوغ زودرس

علائم و نشانه های بلوغ زودرس شامل موارد زیر قبل از 8 سالگی در دختران و قبل از 9 سالگی در پسران است.

رشد پستان و نخستین قاعدگی در دختران

بزرگ شدن بیضه ها و آلت تناسلی مرد، رشد موهای صورت و تغییر صدا در پسران

رشد موهای شرمگاهی یا زیر بغل

رشد سریع

رشد سریع قد

آکنه

بوی بدن بزرگسالان

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

نشانه های بلوغ در دختران چیست؟

علائم زیر نشان دهنده این است که دخترتان به سن بلوغ رسیده است:

1- رشد پستان ها، به عنوان بافت پستان که در داخل قفسه سینه نهفته است، به تدریج اندازه ی آن افزایش می یابد.

2- ناحیه اطراف شکم و مفصل ران که به علت افزایش ذخیره چربی در اطراف این نواحی است.

3- افزایش سریع وزن و قد که به علت رشد ناگهانی باعث رشد استخوان می شود. افزایش وزن مربوط به افزایش اندازه استخوان و ذخایر جدید چربی بدن است.

4- تغییراتی در صدا به وجود می آید. صدای دختران عمیق تر و شبیه به صدای زن است.

5- تغییر در بوی بدن، مربوط به تولید هورمون های غده فوق کلیوی است. بلوغ بر روی غده تاثیر می گذارد و تولید هورمون های اضافی را که بر بوی بدن تاثیر می گذارد، بیشتر می کند.

6- عرق کردن زیاد که غده عرق فعال تر از معمول است و باعث می شود که دختران به طور قابل توجهی بیشتر نسبت به قبل عرق کند.

7- هورمون های جنسی غده چربی (غدد چربی) را تحریک می کنند تا چربی پوست (چربی) بیشتر از حد معمول تولید کنند، که به عنوان مثال می تواند منجر به افزایش آکنه شود.

8-تغییردر الگوهای خواب که هورمون ها، خواب را تنظیم و چرخه مغز را بیدار می کنند. شما ممکن است متوجه بشوید که دختر شما برای مدت طولانی بیدار می ماند، حتی زمانی که در معرض تلویزیون یا تلفن همراه هم نباشد.

9-تغییرات در خلق و رفتار: یک تنظیم کامل از اتصالات نورون مغز وجود دارد. هورمون ها مغز را تحریک می کنند تا خود را دوباره بسازند. این می تواند ویژگی های رفتاری مانند تغییرات خلقی و اختلال نظررا ایجادکند.

10-این ها برخی از نشانه های بلوغ است که احتمالا در دختر خود متوجه شده اید. تغییرات زیادی دردوره بلوغ در داخل بدن اتفاق می افتد و تغییرات به تدریج در مراحل مختلف رخ می دهد.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر کودک شما هر یک از علائم یا نشانه های بلوغ زودرس را دارد برای ارزیابی به پزشک اطفال مراجعه کنید.

مراحل بلوغ در دختران چیست؟

هورمون های بلوغ بر روی هر قسمت از بدن تاثیر می گذارند. در اینجا چگونگی تغییرات بدن دختران در هر مرحله آورده شده است.

مرحله 1- رشد پستان:

مرحله اول بلوغ، تلارچ یا رشد پستان و بزرگ شدن آن است. پستان ها حتی قبل ازنخستین قاعدگی، یعنی شروع دوره قاعدگی رشد می کنند. رشد پستان زمانی شروع می شود که چربی در اطراف نوک پستان قرار می گیرد تا پستان های اولیه به نام جوانه های پستان ایجاد شود.

اندازه جوانه های پستان ممکن است در ابتدا یکسان نباشد اما در عرض یک سال یکسان می شوند. توجه داشته باشیدکه طبیعی است که پستان ها کمی از لحاظ اندازه حتی در میان زنان بالغ هم متفاوت باشند.

مرحله دوم بلوغ در دختران – رشد موی شرمگاهی

پیدایش موی شرمگاهی پوبارک (اولین مرحله نمایان شدن مو در شرمگاه) نامیده می شود. درحدود 10 تا 15 درصد دردختران قبل از تشکیل پستان، موهای شرمگاهی آشکار می شود. در ابتدا، موهای شرمگاهی نرم ومرتب رشد می کنند. اما در سال های بلوغ، موهای شرمگاهی می توانند ضخیم و خشن، تیره تر و پرپشت تر شوند. موهای شرمگاهی در اطراف لبه های فرج، که پیچیدگی پوست اطراف مهبل (واژن) است، ظاهر می شود. مو به آرامی شروع به گسترش به طرف شکم می کند. موها پوست را در اطراف دستگاه تناسلی در طول سال ها می پوشاند.

با پایان یافتن بلوغ، موی شرمگاهی در پوشش مثلث معکوس متمایز می شود. موهای روی پاها و دست ها معمولا در همان زمانی که اولین موی شرمگاهی در می آید، ظاهر می شود. برای دختران عادی است که موها را در اطراف نوک پستان مشاهده کنند.

چهار سال بعد از نشانه های اولیه بلوغ، موی شرمگاهی به ران داخلی گسترش می یابد.

مرحله سوم بلوغ در دختران – رشد فیزیکی

چربی در اطراف قسمت های مختلف بدن، به ویژه در ناحیه مفصل ران انباشته می شود. مفصل ران پهن تر از کمر می شود. جاهای دیگر برای انباشت چربی ران ها هستند، بالای پشت و بالای بازوها هستند. افزایش در وزن و افزایش سریع قد وجود دارد. دختران ممکن است هرسال در دوره بلوغ به قدر دو تا سه اینچ بلند قدتر شوند.

مرحله چهارم بلوغ در دختران – رشد دستگاه تناسلی

دستگاه تناسلی درشکل و اندازه رشد می کند. بخش بیرونی آلت تناسلی زن که بخش بیرونی مهبل است، تیره تر می شود. حدود چند ماه قبل از اولین پریود، دختران ممکن است ترشح غلیظ مایع زرد سفیدی به نام چک تراوی را از مهبل شان تجربه کنند. جریان چرک تراوی توسط غده ها ترشح می شود.

در داخل دیواره واژن، قبل از اولین پریود، ترشح فیزیولوژیکی نامیده می شود. این مایع مکانیسم دفاع بدن در برابر میکروب هاست و همچنین به بازگرداندن تعادل شیمیایی در مهبل (واژن) کمک می کند. اندام های تناسلی تا 4 سال بعد از اولین بلوغ به طور کامل رشد می یابند.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دخترانبلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

مرحله پنجم بلوغ در دختران – نخستین قاعدگی

نشانه های اولین قاعدگی شروع چرخه قاعدگی است. یک دختر اولین پریود خود را حدود سه تا چهار سال بعد از نشانه های اولیه بلوغ شروع می کند یا نشان می دهد. متوسط ​​سن اولین قاعدگی 12 سال است. اولین دوره ها معمولا کم، اما می تواند سخت و اغلب نا منظم باشد.

در برخی موارد با فاصله زمانی بین دو دوره است. آن طبیعی است و چیزی برای نگرانی در مورد آن به عنوان زمانی برای چرخه قاعدگی وجود ندارد. در دوران بلوغ به ندرت مشکلی وجود دارد، اما گاهی اوقات می تواند نشانه های قرمزی باشد.

چه وقت در مورد بلوغ در دختران نگران می شوید؟

بلوغ عمدتا یک فرایند ملایمی است. با این حال، ممکن است نمونه هایی وجود داشته باشد که مورد انتظار نباشد. در زیر بعضی از مواردی که باعث نگرانی می شود وجود دارد:

بلوغ قبل از سن هشت سالگی (به استثناء): بلوغ زودرس نامیده می شود. علت دقیق بلوغ زودرس شناخته شده نیست، گرچه دارو، بیماری های عصبی، شیوه زندگی و عوامل محیطی نقش مهمی ایفا می کند.

به عنوان مثال، کودکان تحت پرتودرمانی برای درمان سرطان در معرض خطر بالایی از بلوغ زودرس هستند. دختران چاق نیز در معرض خطر بیشتری هستند، اگرچه کارشناسان معتقدند استثنائاتی در این میان وجود دارد. دختران سابقه نژادی مختلفی را در سن های مختلف بلوغ به دست می آورند.

دختران آفریقایی – آمریکایی می توانند اولین سن بلوغ را درسن هفت سالگی نشان دهند. در هر صورت، اگر شما احساس می کنید چیزی در مورد دختر شما درست نیست و به نظر می رسد که نشانه های بلوغ را در اوایل نشان می دهد، رفتن پیش پزشک ایده بدی نیست.

دوره های قبل از سن هشت سالگی:

چرخه قاعدگی در دختران قبل از سن هشت سالگی صرف نظراز نژاد و قومیت شروع نمی شود. اگر شما متوجه خونریزی واژینال و تخلیه آن قبل از هشت سالگی باشید، پس از آن دخترتان را به دکتر ببرید، حتی اگر سالم باشد و دردی نداشته باشد.

هیچ علائمی از بلوغ تا سن 14 سالگی وجود ندارد

اگر دخترتان تا سن 14 سالگی علائم بلوغ را نشان ندهد، این امر می تواند مورد بلوغ دیر رس شود و هیچ جای نگرانی نیست. اگر دختر شما هر نشانه ای از بلوغ را نشان می دهد منتظر باشید. اگر او حتی تا سن 16 سالگی هم علایم بلوغ را نداشته باشد، به پزشک مراجعه کنید.

بلوغ دیر رس در دختران ممکن است به علت مشکلات غده هیپوفیز یا تخمدان ها رخ دهد. مسائل مربوط به تخمدان اغلب به دلیل ژن های معیوب است به عنوان مثال، اختلال ژنتیکی به نام سندرم ترنر می تواند مانع بلوغ ناشی از مشکلات تخمدان شود. اگروالدین در مورد بلوغ دخترشان نگران اند، بهتر است با دکترشان صحبت کنند. در عین حال ضروری است که با دخترتان درباره تغییراتی که دارد تجربه می کند صحبت کنید.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران چگونه با دختران درباره بلوغ صحبت کنیم؟

در اینجا چند نکته است که می تواند به شما کمک کند تا با دخترتان در مورد این موضوع صحبت کنید.

شروع دوره:

در مورد بلوغ با دختر خود زمانی که او هشت یا نه ساله است و اولین علائم بلوغ را نشان می دهد، صحبت کنید. با تاخیر در صحبت کردن ممکن است کودک در اوایل به دنبال پاسخ در جای دیگری باشد و گیج و سرگردان شود.

کم کم در مورد آن صحبت کنید به جای اینکه همه را یک جا بگویید، تمام اطلاعاتی را که می خواهید در یک گفتگوی طولانی به اشتراک بگذارید، توضیح ندهید.

به جای آن، نکات مختلف را در مراحل مختلف بلوغ دختر خود به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال، هنگامی که او هشت ساله است می توانید در مورد بلوغ به طور کلی صحبت کنید وزمانی که یازده ساله است در مورد قاعدگی صحبت کنید.

اگر شما فکر می کنید دخترتان به سن بلوغ رسیده است و سوالات مربوط به بلوغ را درک می کند پس می توانید اطلاعاتی را در مورد این موضوع هر زمانی که او آماده باشد با او در میان بگذارید.

برای شروع ارتباط از منابع استفاده کنید:

آیا آگهی مربوط به دستمال بهداشتی را در تلویزیون دیدید؟ از آن به عنوان یک منبع برای شروع بحث در مورد بلوغ با دختر خود استفاده کنید.

اگر او بخش علمی در مورد زیست شناسی انسان را داشته باشد، می تواند یک نقطه شروع عالی باشد. از شرایط و ایده های روزمره استفاده کنید که آن بهترین راه برای ایجاد رابطه با دختر و بلوغ جنسی بهتر است.

شما نباید مبهم صحبت کنید:

اگر درباره جنسیت توضیح می دهید، از نام های درست مانند واژن یا واژینال استفاده کنید تا به آنها مراجعه کنند. استفاده از کلمات مبهم می تواند دختر را گیج کند و باعث ایجاد اضطراب یا خجالت در مورد بلوغ شود.

با استفاده از واژگان صحیح نشانی دادن بخش هایی از سیستم تولید مثل زنان، ضروری است تا دختر شما احساس راحتی کند.

توضیح زیست شناسی:

توضیح بیولوژیکی از تغییراتی که او تجربه می کند می تواند یک ایده خوب باشد. به دختر خود بگوئید که تخمدان تخمک آزاد می کند در حالی که رحم تخم های بافت غنی از خون را پیش بینی می کند تا تخمک را بارور کند.

اما هنگامی که تخمک بارور نمی شود، رحم بافت و عروق خونی مرتبط را از طریق مهبل می ریزد که این امر سبب قاعدگی می شود. آزاد سازی تخمک توسط تخمدان به صورت چرخه ای است و آن قاعدگی است، به همین دلیل است که آن چرخه قاعدگی یا پریود نامیده می شود. این چرخه معمولا یک بار در 28 روز اتفاق می افتد.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران علل بروز بلوغ زودرس

برای درک اینکه چه چیزی باعث بلوغ زودرس در برخی از کودکان می شود باید بدانید چه عواملی باعث شروع بلوغ می شود. مغز این فرآیند را با تولید هورمونی به نام هورمون آزادکننده گنادوتروپین ‌ها (GnRH) آغاز می کند.

هنگامی که این هورمون به غده هیپوفیز می رسد – غده لوبیایی شکل کوچکی در پایه مغز- منجر به تولید هورمون های بیشتری در تخمدان برای خانم ها (استروژن) و بیضه برای مردان (تستوسترون) می شود.

استروژن در رشد و نمو خصوصیات جنسی زنان نقش دارد و تستوسترون مسئول رشد و نمو ویژگی های جنسی مردان است. اینکه چرا این روند در برخی از کودکان از اوایل آغاز می شود به این مسئله بستگی دارد که آنها بلوغ زودرس مرکزی دارند یا بلوغ زودرس محیطی.

بلوغ زودرس مرکزی

علت این نوع بلوغ زودرس اغلب قابل شناسایی نیست. در بلوغ مرکزی زودرس روند بلوغ خیلی زود شروع می شود. در غیر این صورت الگو و زمان بندی مراحل کار طبیعی است. برای اکثر کودکان مبتلا به این بیماری هیچ مشکل اساسی پزشکی و هیچ دلیل قابل تشخیصی برای بلوغ زودرس وجود ندارد. در موارد نادر بلوغ زودرس مرکزی به دلیل موارد زیر ایجاد می شود:

تومور در مغز یا نخاع (سیستم عصبی مرکزی)

نقص در مغز هنگام تولد مانند تجمع مایعات اضافی (هیدروسفالی) یا تومور غیر سرطانی (هامارتوم)

برخورد اشعه به مغز یا نخاع

آسیب به مغز یا نخاع

سندرم مک کین آلبرایت به عنوان یک بیماری ژنتیکی نادر بر استخوان ها و رنگ پوست تاثیر می گذارد و باعث بروز مشکلات هورمونی می شود

هیپرپلازی آدرنال مادرزادی، گروهی از اختلالات ژنتیکی شامل تولید غیرطبیعی هورمون توسط غدد فوق کلیوی

کم کاری تیروئید، وضعیتی که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند

بلوغ زودرس محیطی

استروژن یا تستوسترون در بدن کودک باعث این نوع بلوغ زودرس می شود. کمتر بلوغ زودرس محیطی بدون درگیری هورمونی در مغز (GnRH) رخ می دهد که به طور معمول شروع بلوغ را تحریک می کند.

در عوض، علت انتشار استروژن یا تستوسترون در بدن به دلیل مشکلات تخمدان ها، بیضه ها، غدد فوق کلیوی یا غده هیپوفیز است. در دختران و پسران موارد زیر منجر به بلوغ زودرس محیطی می شود:

توموری در غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز که استروژن یا تستوسترون آزاد می کند

سندرم مک کین آلبرایت به عنوان یک اختلال ژنتیکی نادر روی رنگ پوست و استخوان ها تاثیر می گذارد و باعث بروز مشکلات هورمونی می شود

قرار گرفتن در معرض منابع خارجی استروژن یا تستوسترون مانند کرم ها یا پماد ها

در دختران بلوغ زودرس محیطی نیز ممکن است با موارد زیر همراه باشد:

کیست های تخمدان

تومورهای تخمدان

در پسران، بلوغ زودرس محیطی نیز می تواند به دلیل موارد زیر ایجاد شود:

توموری در سلول های تولید کننده اسپرم (سلول های زایا) یا در سلول های تولید کننده تستوسترون (سلول های لیدیگ)

یک اختلال نادر به نام زودرس جنسی خانوادگی مستقل از گنادوتروپین که به دلیل نقص در یک ژن ایجاد می شود منجر به تولید زودرس تستوسترون در پسران به طور معمول در سنین 1 تا 4 سالگی می شود

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران عوامل خطر بلوغ زودرس

عواملی که خطر بلوغ زودرس کودک را افزایش می دهد عبارتند از:

جنسیت دختر: دختران به احتمال بسیار زیاد دچار بلوغ زودرس می شوند.

نژاد آفریقایی آمریکایی: به نظر می رسد بلوغ زودرس بیشتر از کودکان نژادهای دیگر آفریقایی آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

چاقی: کودکانی با اضافه وزن قابل توجه بیشتر در معرض خطر بلوغ زودرس قرار دارند

قرار گرفتن در معرض هورمون های جنسی: تماس با کرم یا پماد استروژن یا تستوسترون یا سایر مواد حاوی این هورمون ها (مانند داروهای بزرگسالان یا مکمل های غذایی) خطر ابتلا به بلوغ زودرس کودک را افزایش می دهد.

داشتن سایر شرایط پزشکی: بلوغ زودرس ممکن است عارضه سندرم مک کین آلبرایت یا هیپرپلازی مادرزادی آدرنال باشد، شرایطی که شامل تولید غیرطبیعی هورمون های مردانه (آندروژن) است. در موارد نادر بلوغ زودرس نیز ممکن است با کم کاری تیروئید همراه باشد.

دریافت پرتودرمانی از سیستم عصبی مرکزی: پرتودرمانی برای تومورها، سرطان خون یا سایر شرایط می تواند خطر بلوغ زودرس را افزایش دهد.

عوارض بلوغ زودرس

عوارض احتمالی بلوغ زودرس عبارتند از:

قد کوتاه: کودکانی که دچار بلوغ زودرس می شوند در مقایسه با همسالان خود در ابتدا به سرعت رشد کرده و قد بلندی دارند، اما از آنجا که استخوان های آنها سریع تر از حد طبیعی بالغ می شوند آنها اغلب زودتر از حد معمول رشد نمی کنند.

همین امر باعث می شود قد آنها در بزرگسالی کوتاه تر از حد متوسط باشند. درمان زودهنگام بلوغ زودرس به ویژه هنگامی که در کودکان بسیار خردسال اتفاق می افتد به آنها کمک می کند تا از آنچه که بدون درمان رشد می کنند بلندتر شوند.

مشکلات اجتماعی و عاطفی: دختران و پسرانی که بلوغ را بسیار پیش از همسالان خود آغاز می کنند نسبت به تغییراتی که در بدن آنها رخ می دهد به شدت خودآگاه می شوند. این امر بر عزت نفس شان تاثیر می گذارد و خطر افسردگی یا سوءمصرف مواد را افزایش می دهد.بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران سوالات رایج در مورد بلوغ در دختران

بلوغ مرحله مهمی است که می تواند برای یک دختر کوچک ترسناک باشد. آنها ممکن است از شما سوالاتی بپرسند تا آن را بهتر درک کنند. در اینجا یازده سوال در مورد بلوغ مطرح می شود که ممکن است یک دختربپرسد.

1- آیا پریود صدمه می زند؟

چند دوره اول بدون درد هستند و شما ممکن است هیچ چیز احساس نکنید. با این حال، تخمک یک چرخه ایجاد می کند، ممکن است گرفتگی عضلات و درد در اطراف پایین شکم است.

برخی از اثرات دیگر شامل التهاب، پستان های دردناک، سردرد، کمر درد و بدخلقی است. مطمئن باشید که تاثیر فیزیکی پریود دخترتان هنگامی که بزرگتر می شود، قابل تحمل و قابل کنترل می شود.

اگر درد قاعدگی دردناک است، پس دختر خود را به دکتر ببرید تا ورزش هایی را توصیه کند و داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن را برای کاهش درد تجویز کند.

2- دختران چقدر خون در طول پریود از دست می دهند؟

بدن در طول یک دوره حدود 3-5 قاشق سوپ خوری خون را از دست می دهد، اما نه همه در یک زمان. این چکیدن از خون در طول سه تا هفت روز، بستگی دارد که پریود چقدر طول می کشد.

3- آیا باید پد های بهداشتی یا پارچه قاعدگی استفاده کند؟

متخصصین پزشکی توصیه می کنند که با پدهای بهداشتی، تا زمانی که قاعدگی منظم می شود، شروع شود. جریان خون در دوران قاعدگی نامنظم است و بعضی ازپریودها می توانند شدید باشند، در حالی که دربعضی دیگرسخت نیست.

هنگامی که پریود رخ می دهد، دختر شما می تواند پد های بهداشتی یا کهنه قاعدگی را انتخاب کند.

خون قاعدگی می تواند مهارت لازم برای جا دادن را داشته باشد و می تواند کمی برای پاک کردن خسته کننده باشد. پد های بهداشتی و کهنه های قاعدگی گزینه های مناسب تری برای دختربالغ است.

شما می توانید به دختر خود اجازه دهید که هر دو را امتحان کنند قبل ازاینکه تصمیم بگیرد چه کاری برای او بهتر است.

4- اگر از پدهای بهداشتی استفاده کند، می تواند داخل واژن گم شود؟

نه. برای کهنه قاعدگی غیرممکن است در مهبل (واژن) گم شود. پدهای بهداشتی با یک رشته ای می آیند که در خارج از مهبل قرار می گیرند و اجازه می دهد تا استفاده کننده آن را بیرون بیاورد.

حتی اگر رشته پدهای بهداشتی به مهبل (واژن) وارد شود، شما به راحتی می توانید احساس کنید و آن را پیدا کنید. همچنین، باز شدن دهانه رحم در انتهای مهبل (واژن) بسیار کم است که پدهای بهداشتی بتواند بیشتر از آن عبور کنند.

5- آیا دختر می تواند در فعالیت ها در دوران قاعدگی شرکت کند؟

بله حتما- نیازی نیست که دختران فعالیت ها و کارهای مشابه را به دلیل قاعدگی کاهش دهند. دخترتان حتی زمانی که پریود است می تواند شناکند. شما لازم است که وسایل مناسب قاعدگی را بردارید.

برای مثال پدهای بهداشتی جایگزین های بهتری هستند، وقتی که دلتان می خواهد ورزش کنید و به خصوص شنا کنید، چون که پدهای بهداشتی خارجی هستند و آب جذب می کنند. به طورکلی در دوران قاعدگی دلیلی ندارد که فعالیت های فیزیکی را متوقف کنیم.

6-چه اتفاقی می افتد اگر او پریود ناگهانی و یا تصادفی را تجربه کند؟

دخترتان می تواند زمانی که به مدرسه می رود، یک جفت پدبهداشتی یا کهنه قاعدگی در کوله پشتی اش بگذارد. خون ریزی اولیه خفیف است و به لباس های بیرونی نمی رسد. زمان کافی وجود داردکه پد های بهداشتی را درحمام بگذاریم. به هرحال تصادفی ممکن است اتفاق بیفتد.

این فکرخوبی است که اجازه می دهید دخترتان یک جفت اضافی شورت، شلوار ودامن در زمانی که پریود می شود، داشته باشد. او می تواند در موقع پریودی لباس های رنگی روشن نپوشد.

در هردوحالت دلیلی برای وحشت کردن وجود ندارد. زمانی که چرخه پریود آغاز و منظم می شود، دخترتان بهترآمادگی روبرو شدن باآن را دارد و شانس های این اتفاق را دست کم می گیرد.

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران

بلوغ در دختران؛ مراحل و نشانه های بلوغ در دختران 7-آیا باید موهای بدنش را بزند؟

دختران ممکن است بخواهند موهای بدنشان را بزنند که این به آنچه که فکرمی کنند برایشان بهتر است بستگی دارد. اگرآنها می خواهند موهای بدنشان را بزنند، پس به آن ها بهداشت مناسب مانند تمیزکردن تیغ بعد از استفاده کردن را یاد دهید و اینکه مشترکا از تیغ همدیگر استفاده نکنیدکه این شامل برادر یا خواهر هم می شود.

یک دختر ممکن است موهای تناوبی را با شیوه هایی مانند جداکردن مو به وسیله کرم انجام دهد. اگر دخترتان مایل نیست که آن ها را تیغ بزند، خیلی خوب است. هیچ دلیل پزشکی برای تیغ زدن وجود ندارد و تراشیدن موهای بدن یک ایده کاملا شخصی است.

8-آیا باید پستان بند (کرست) بپوشد؟

دخترتان می تواند یک پستان بند دنباله ای بپوشد که خصوصا برای دختران نوجوان و بالغ درست شده است. بعضی از دختران اخیرا می توانند از پستان های رشدیافته خودشان آگاه باشند در حالی که دیگران ممکن است زیاد در این باره فکر نکنند.

برای دخترتان بهتر است اگر او پستان بند دنباله ای بپوشد. تهیه کردن پستان بند دنباله ای روشی عالی برای آماده کردن او برای پستان بند بزرگسال است.

9-چرا دختران احساس تغییرات ناگهانی در خلق و خو می کنند؟

هورمون های جنسی در دوران بلوغ باعث تغییرات زیادی در مغز می شوند. این می تواند احساسات دختران را در مورد افراد، مکان ها وحوادث اطراف او را تغییر دهد. دختر خود را درک کنید و اینکه تغییر رفتار، به ویژه قبل از شروع پریود طبیعی است. همچنین به او بگویید که تغییرات خلقی، او را شخص بدی نمی سازد.

اگر او در مورد آن ناراحت است، می تواند بر روی چیزهایی تمرکز کند که به خلق و خوی او کمک می کند. در هر حال، به دختر کوچکتان اجازه دهید که درک کند تأثیرات بر روی خلق و خو موقتی است.

او به آرامی یاد می گیرد که از این به بعد بهتر برخورد کند و پریودش تاثیر ناچیزی بر خلق و خوی او بگذارد.

10. آیا او چاق تر می شود، این طبیعی است؟

بله، هیچ مشکلی دراین مورد وجود ندارد. اکثر دختران نوجوان در معرض (ایده آل) تصویر بدن زن از طریق رسانه یا اسباب بازی هستند. این می تواند در دوران بلوغ با خود تصوریش برخورد داشته باشد و باعث ناراحتی آنها شود.

به دختر خود بگویید که هیچ نوع شکل کاملی وجود ندارد و تا زمانی که او وزن بدنی سالمی داشته باشد جای نگرانی در مورد چربی اضافی که دارد وجود ندارد. چربی بدن همچنان در دوران بلوغ پخش می شود. بدن او در نهایت متناسب و کمترگرد می شود.

11. آیا او علاقه ناگهانی برای رابطه جنسی و جنسیت دارد. او چه کار می کند؟

بلوغ زمانی است که دختران علاقه مند به دانستن درباره روابط جنسی هستند. همچنین میل شدیدی نسبت به جنس مخالف وجود دارد. ضروری است که به عنوان پدر یا مادر، شما باید درباره موضوع روابط جنسی با دختر خود صحبت کنید.

در اینجا چند نکته آورده شده است که با دخترتان در میان بگذارید. آن طبیعی است که دختران جذب پسران شوند و با آنها دوست شوند. هیچ مشکلی در مورد گذراندن وقت با شخص دیگری از جنس مخالف وجود ندارد. اما محدودیت های سالم ضروری هستند.
لحظاتی وجود دارد که یک دختر ممکن است خودش را در وضعیتی بیابد که می تواند منجر به برخورد جنسی شود. به دخترتان آموزش دهیدکه اگر درچنین وضعیتی قرارگرفت مودبانه به دوست پسرش نه بگوید.

به او بگویید که از فعالیت هایی مانند مصرف الکل و مواد مخدرکه باعث آسیب پذیری به او می شود، بپرهیزد.

به او در مورد خطرات حاملگی نوجوانی بگویید. مادرنوجوان احتمال کمتری داردکه آموزششان را تکمیل کنند و خطرات بهداشتی برای مادر و کودک وجود دارد.

همچنین در هنگام فراغت از زایمان ممکن است چندین عارضه وجود داشته باشد، زیرا بدن یک دختر نوجوان هنوز در حال رشد است.
ممکن است انواع دیگری از روابط جنسی وجود داشته باشد که ممکن است مانند رابطه جنسی واقعی نباشد، اما به همان اندازه خطرناک هستند. به عنوان مثال، رابطه جنسی دهانی می تواند منجر به تماس با منی شود که می تواند منجر به گسترش شود. زمان مناسب برای همه چیز در زندگی وجود دارد.

در حال حاضر، خودداری از رابطه جنسی بهترین چیز برای دخترتان است تا سالم بماند. وقتی درباره ویژگی های رابطه جنسی توضیح می دهید با دخترتان صاف وصادق باشید، تا او بداند که چه کاری انجام ندهد. او ممکن است مفاهیم را درک نکند، بنابراین یک توضیح روشن بهترجواب می دهد. لازم نیست دخترتان را از پسران بترسانید!

اما او را برای تعیین مرزها آموزش دهید. به او بگوییدکه لازم نیست رابطه جنسی داشته باشید تا عشق را ثابت کنید و راه های دیگر برای گذراندن وقت با یک دوست پسر وجود دارد.

12. بلوغ چیست و چه زمانی بلوغ می شوید؟

بلوغ زمانی برای تغییرات و سوالات زیادی است. به عنوان مادر، شما می توانید بهترین منبع برای سوالات بی شماری باشیدکه یک دختر ممکن است در مورد بدنش در دوران بلوغ داشته باشد.

به یاد داشته باشید که مکالمه را شفاف کنید و از کلمات مناسب دریغ نکنید. راهنمایی و حمایت کردن همه چیزهایی هستند که یک خانم جوان نیاز دارد تا دوران بلوغ را بگذراند و مسولیت بدنش را بر عهده بگیرد.

جلوگیری از بلوغ زودرس

نمی توان از برخی از عوامل خطر بلوغ زودرس مانند جنسیت و نژاد جلوگیری کرد، اما مواردی وجود دارد که می توانید برای کاهش احتمال بلوغ زودرس کودک خود انجام دهید، از جمله:

دور نگه داشتن کودک از منابع خارجی استروژن و تستوسترون مانند داروهای تجویز شده برای بزرگسالان در خانه یا مکمل های غذایی حاوی استروژن یا تستوسترون

کودک خود را برای حفظ وزن سالم تشویق کنید

مترجم: الهه زارعی