به گزارش «اخبار خودرو»، بسیاری از جوانان هنگام خرید خودرو، بهدنبال گزینههایی در کلاس خودروهای کوپه یا کانورتیبل هستند. خودروهای اسپرتی که بهاصطلاح دو در هستند. بهعنوان مثال این روزها یکی از گزینههای پیش رو در میان خودروهای اسپرتی که در محدوده قیمتی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قرار دارند، ولوو C۷۰ است. این کانورتیبل سایز کامپکت از جمله خودروهای برند سوئدی ولوو است که در سال ۲۰۱۳ وارد بازار کشورمان شده و اکنون در بازار خودروهای دستدوم وارداتی خرید و فروش میشود. خودرو C۷۰ با توجه بهماهیت اسپرتش تعداد کمی از آن در بازار موجود بوده و این امر کاملا طبیعی است. سوالی که در این میان مطرح میشود اینکه آیا تنها خودروهای دو در کوپه یا کانورتیبل خودرو اسپرت و جوانپسند بهحساب میآیند؟ پاسخ قطعا خیر است. چون امروزه با بالا رفتن تنوع کلاسبندی خودروها، طیف وسیعی از انواع خودروهای اسپرت برای خرید موجود بوده و چاشنی اسپرت بههرکلاس خودرویی رسوخ کرده است. بهعنوان مثال با همین بودجه یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیونتومانی شما میتوانید یک خودرو اسپرت جدیدتر از ولوو C۷۰ خریداری کنید که در کلاس هاچبکها قرار دارد و نامش آلفارومئو جولیتاست. جولیتا مدل ۲۰۱۷ اکنون در بازه قیمتی مشترک با C۷۰ قرار داشته و رقیب قیمتی این خودرو سوئدی بهحساب میآید.
خودروهایی که دیگر در قید حیات نیستند
ولوو در سال ۱۹۹۶ خودرو جدید خود را با نام C۷۰ در ابتدا در نسخه کوپه و یک سال بعد در نسخه کانورتیبل سایز کامپکت تولید کرد. C۷۰ یک خودرو اسپرت پنجسیلندر بنزینسوز بود که قدرتی در بازه ۱۷۰ تا ۲۵۰ اسببخار تولید میکرد که پاسخگوی نیاز جوانان بود. نسخه کوپه C۷۰ بهاندازه نسخه کانورتیبل آن موفق نبود و تنها پس از شش سال از خطتولید خارج شد. در سال ۲۰۰۵ کمپانی ولوو نسل اول C۷۰ را بازنشسته کرد تا نسل جدید آن را معرفی کند. نسل دوم C۷۰ در سال ۲۰۰۶ رونمایی و تولید شد و این بار نام پنینفارینا (طراح خودرو معروف ایتالیایی) بهمیان آمده بود و تنوع پیشرانههای قابل سفارش برای C۷۰ نیز افزایش یافته بود. اتفاقاتی که میتوانستند موفقیت بیشتری را برای C۷۰ رقم بزنند.
در این نسل از C۷۰ شاهد استفاده از پیشرانههای پنجسیلندر بنزینسوز و چهار و پنجسیلندر دیزلی بودیم که قدرتی در بازه ۱۳۰ تا ۲۶۰ اسببخار را تولید میکردند که این خبر حاکی از افزایش تنوع مدلهای C۷۰ در بخش فنی بود. نسل دوم C۷۰ در سال ۲۰۱۰ دستخوش فیسلیفت قرار گرفت و درنهایت تولید C۷۰ در سال ۲۰۱۳ متوقف شد و هرگز دیگر نسل جدیدی برای آن معرفی نشد. خودرو C۷۰ در کنار چند مدل دیگر از محصولات ولوو همزمان با آغاز بهکار نمایندگی این برند سوئدی در ایران یعنی سال ۲۰۱۳ وارد بازار خودرویی کشور شد.
سال نخست عرضه C۷۰ در بازار ایران مصادف شد با آخرین سال تولید آن توسط کمپانی ولوو و همین دلیل اصلی کمفروغ بودن این مدل جذاب از ولوو در بازار کشورمان است. درمقابل جولیتا در یک دهه گذشته پای ثابت بازار خودروهای وارداتی کشورمان بوده و سالهای بیشتری را در این بازار حضور داشته است. نام جولیتا در تاریخ کمپانی آلفارومئو بهدهه ۱۹۵۰ میلادی بازمیگردد؛ اما ماجرای جولیتای آن زمان با جولیتای قرن ۲۱ کاملا متفاوت بوده و باید گفت ربطی بههمدیگر ندارند. جولیتا برای نخستینبار در سال ۲۰۱۰ توسط کمپانی آلفارومئو در کلاس هاچبکهای کوچک تولید و روانه بازار شد. در اصل جولیتا جایگزین آلفارومئو ۱۴۷ شد و تا سال ۲۰۲۰ روی خطتولید کمپانی آلفارومئو قرار داشت. آلفارومئو درطول یک دهه تنها یک نسل از جولیتا را تولید کرد و درحال حاضر نیز با وجود گذشت یک سال از توقف تولیدش هنوز خبری از نسل جدید جولیتا نیست. هرچند در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ دو بار شاهد فیسلیفت این هاچبک اسپرت ایتالیایی بودیم. جولیتا از سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ توسط نمایندگی برند آلفارومئو در ایران عرضه شده که مدلهای ۲۰۱۷ آن مربوط بهدومین فیسلیفت جولیتا هستند.
جولیتای زیبا، C۷۰ خاص
آلفارومئو همواره ثابت کرده که تکتک محصولاتش از نظر طراحی یک اثر هنری بوده و واقعا نمیتوان بهطراحی جولیتا ایراد گرفت. حتی با وجود گذشت این همه سال همچنان این هاچبک، جذابیتهای بصری خود را حفظ کرده است. مدل ۲۰۱۷ جولیتا بهلطف فیسلیفت انجامشده تغییرات مختصری را در بخش طراحی بهخود میبیند که همین تغییرات مختصر تاثیر زیادی در جذابتر نشان دادن آن نسبت بهمدلهای قبلی دارد.
اما در کل تفاوت زیادی میان اولین و آخرین جولیتای تولیدشده با یک دهه اختلاف سنی وجود ندارد و از این حیث باید این زبان طراحی را مربوط به ۱۱ سال پیش دانست. با وجود اینکه نخستینسال تولید نسل مورد نظر از ولوو C۷۰ بهسال ۲۰۰۶ بازمیگردد اما فیسلیفت انجامشده روی آن در سال ۲۰۱۰ سبب شد چهره این هاچبک سوئدی نسبت بهقبل متحول شود. از این رو میتوان نتیجه گرفت که قدمت طراحی هر دو خودرو در این نوشتار بهحدود یک دهه پیش بازمیگردد.
تنها برتری C۷۰ نسبت بهجولیتا از نظر طراحی، کمیاب بودن آن است. یعنی C۷۰ بهلطف کمیاب بودنش در بازار ایران همچنان چهره متفاوت و تازهتری نسبت بهرقیب همقیمت خود یعنی جولیتا دارد. در بخش کابین، جولیتا با طراحی اسپرت و جذاب در انتظار سرنشینان خود است؛ اما در C۷۰ با طراحی کابین قدیمیتری مواجهیم که شاید کمی برای جوانان امروزی خوشایند نباشد.
هرچند میتوان نیمه پر لیوان را در نظر گرفت و بهچشم یک کابین متفاوت بهآن نگریست. از تمام این موارد که بگذریم، بهبزرگترین برگ برنده C۷۰ در برابر جولیتا میرسیم و آن سقف متحرک است. C۷۰ دارای سقف متحرک فلزی بوده که اصلیترین برتری آن در بخش طراحی و بدنه نسبت بهرقیب همقیمت ایتالیاییاش بهحساب میآید.
کابینهایی که برای دو نفر ایدهآل هستند
ولوو C۷۰ یک خودرو ۲+۲ بوده و این یعنی با یک خودرو دو در طرف هستیم که چهار سرنشین را داخل کابین خود جای میدهد. البته با توجه بهمحدودیتهای فضای موجود در ردیف عقب، پیشنهاد میشود دو نفره با این خودرو سفر کنید تا اذیت نشوید. درعین حال اگر یک خانواده جوان چهارنفره و صاحب دو کودک کمسن و سال هستید هم C۷۰ همچنان همسفر خوبی برایتان محسوب میشود. جولیتا هم یک هاچبک چهار در پنجنفره بوده اما پیشنهاد میشود همچون C۷۰ دو نفره یا چهار نفره (دو بزرگسال و دو کودک) با آن بهسفر بروید. درون کابین ولوو C۷۰ از امکاناتی همچون سنسور دندهعقب، سیستم تهویههوای ۲ گانه، صندلیهای برقی راننده و سرنشین قابل تنظیم در هشت جهت، صندلیهای دارای حافظه برای سهحالت مختلف، آینههای جانبی تاشو برقی، دوربینهای نصبشده روی آینههای جانبی برای دید بهتر اطراف، آینه داخلی حساس بهنور، کروزکنترل، استارت دکمهای و ورود بهدرون کابین بدون کلید، سیستم صوتی مجهز به هشت بلندگو، شوینده چراغهای جلو، درگاه USB و AUX، بلوتوث، قابلیت شمارهگیری تلفن از روی کنسول بههمراه فهرست تماسهای داخلی، سنسور باران و ... بهرهمند خواهید شد. همچنین جولیتا نیز دارای امکاناتی همچون حالتهای مختلف رانندگی، کالیبر ترمز مسابقهای، پدالهای گاز و ترمز اسپرت، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، سقف پانوراما، سانروف، فرمان با روکش چرم طبیعی، آینههای جانبی تاشو برقی مجهز بهگرمکن با قابلیت الکتروکرومیک، سنسور دندهعقب، کروزکنترل، سنسور باران و گردوخاک، سنسور نور، سیستم تهویهمطبوع دوگانه، شوینده چراغهای جلو، صفحهنمایش چندمنظوره رنگی، سیستم صوتی حرفهای BOSE، پورت ورودی USB و AUX، صندلیهای جلو مجهز بهگرمکن، صندلیهای جلو برقی با قابلیت تنظیم ارتفاع، صندلیهای چرمی، قابلیت تاشوندگی صندلیهای عقب و ... است.
قویتر یا سریعتر؟
معمولا خودرویی سریعتر است که قدرت بیشتری داشته باشد؛ اما در این شاخبهشاخ نتیجه کاملا برعکس است. ولوو C۷۰ با وجود اینکه ۵۷ اسببخار بیشتر نسبت بهجولیتا تولید میکند، اما اختلاف وزن ۳۰۰ کیلوگرمی که کفه ترازو را بهضرر ولوو پایین آورده، سبب شده است در بخش شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت جولیتا ۰,۳ ثانیه از حریف همقیمت سوئدی خود سریعتر باشد. درحالت کلی میتوان گفت هر دو خودرو نسبت بهکلاسبندی خود از قدرت و شتاب مناسبی بهره میبرد. برگ برنده اصلی ولوو C۷۰ سقف متحرک آن بوده و برتری اصلی جولیتا در مدل بالاتر و کارکرد پایینتر است.