3 نکته بسیار مهم قبل از سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها


سارا راتنر (Sara Rathner) کارشناس شرکت خدمات مالی نِردوالت (NerdWallet) برای خبرگزاری آسوشیتدپرس مطلبی آموزشی در مورد سرمایه‌گذاری...

سارا راتنر (Sara Rathner) کارشناس شرکت خدمات مالی نِردوالت (NerdWallet) برای خبرگزاری آسوشیتدپرس مطلبی آموزشی در مورد سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها نوشته است که برگردان آن را می‌خوانید:

سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها هر چند پس از مواجه با اخبار آن و صحبت با دوستان، وسوسه‌انگیز به نظر برسد و با چند بار لمس صفحه نمایش گوشی هوشمند تلفن همراه به سادگی امکان‌پذیر باشد ولی بسته به وضعیت مالی و میزان توان و علاقه شما برای مواجهه با ریسک‌های سرمایه گذاری، شاید نه تنها الان بلکه هرگز برای شما گزینه مناسبی نباشد.

چنان که تایرون راس (Tyrone Ross)، مدیر عامل شرکت اُنرمپ اینوست (Onramp Invest) که از قدیمی‌ترین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مشاوره در زمینه سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزهاست می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم عموم مردم باید در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری کنند.»

در واقع، مجموعه دارایی‌های مالی و سبد سرمایه‌گذاری‌های یک فرد شبیه یک دسر بستی دارای چند اسکوپ از طعم‌های مختلف به اضافه کمی شکلات است که در بالای همه آنها یک دانه گیلاس به عنوان تزئین قرار گرفته است. این گیلاس همان رمزارزها هستند که بخش کوچکی از مجموع دسر بستنی را تشکیل می‌دهد و به طور طبیعی بسیاری از علاقمندان به این نوع دسر هم از آن خوششان نمی‌آید.

پس قبل از این که به سراغ گیلاس بروید، ابتدا باید بقیه دسر خود را و یا به تعبیر دیگر یک بنیان قوی مالی ایجاد کنید و پیش از انتخاب تزئین دسر خود نیز باید همه چیز را به خوبی در مورد آن یاد بگیرید و بدانید.

۱-تامین پشتوانه مالی لازم

اول از همه باید خود را برای شرایطی آماده کنید که همه چیز طبق برنامه پیش نمی‌رود. طی یک سال و نیم گذشته کم نبودند کارگران و کارمندانی که درآمد خود را به دلیل تبعات همه‌گیر ویروس کرونا از دست دادند و یا ناگزیر شدند که از پس‌انداز خود خرج کنند و اگر هم که اندوخته‌ای نداشتند ناچار به دریافت وام شدند و زیر بار قرض و بدهی رفتند. پس داشتن یک اندوخته اضطراری برای همه واجب است.

به طوری که ترزا موریسون (Theresa Morrison)، برنامه‌ریز امور مالی در شهر توسانِ آریزونا می‌گوید:«وقتی جوان هستید، تصور می‌کنید سوپرمن یا سوپر زن هستید اما وقتی این حباب می‌ترکد که با یک بیکاری ۹ تا ۱۲ ماهه مواجه می‌شوید.» او تاکید می‌کند: «هرگز شوک‌های سیستماتیک بازار را دست کم نگیرید.»

خانم موریسون توصیه می‌کند: «در صورتی که مجرد هستید حتما پس‌اندازی معادل شش ماه از هزینه‌های زندگی خود داشته باشید یا اگر هم زندگی مشترک دارید یا هزینه‌های زندگی خود را با شریک کاریتان تقسیم می‌کنید، هر کدامتان به اندازه سه ماه از هزینه‌های جاری زندگی پس‌انداز کنید.» این کارشناس مالی خاطرنشان می‌کند که این ذخیره افزون بر دوران بیکاری وقتی هم که با هزینه پیش‌بینی‌ نشده‌ای مواجه می‌شوید، بسیار کارآمد خواهد بود؛ در صورتی هم که بدهی و قسط وام داشته باشد، این رقم کمک می‌کند که اعتبار مالی خود را از دست ندهید.

علاوه بر پس‌انداز نقدی، داشتن پوشش بیمه‌ای نیز می‌تواند در شرایط دشوار مالی کمک‌حال شما باشد. پس اگر چندین افراد وابسته به خود دارید، حتما به سراغ بیمه عمر بروید.

۲-پس‌انداز و سرمایه‌گذاری برای برنامه‌های آتی

پس از آن که یک اندوخته اضطراری برای خود در نظر گرفتید، نوبت به تعیین اهداف مالی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت می‌رسد. بازنشستگی که مهمترین مساله هر فردی است و نباید از پرداخت حق بازنشستگی برای تضمین دریافت مستمری کافی در دوران پیری اجتناب کرد. اما گذشته از این، اهداف خاص دیگری هم برای خود تعیین کنید.

خانم موریسون یادآور می‌شود: «اکثر مردم علاقه دارند که هر سال به سفر بروند و طی ۱۰ سال پس از آغاز به کار، خانه‌ای بخرند و ازدواج کنند ولی باید هزینه‌های آنها را از همان آغاز برآورد کنند و کنار بگذارند.» به باور او هر فرد آمریکایی برای تامین هزینه‌های آتی این برنامه‌ها باید ماهانه حداقل هزار دلار کنار بگذارد.

۳-آموزش در مورد رمزارزها

پس از در نظر گرفتن اندوخته اضطراری و پس‌انداز مورد نیاز برای برنامه‌های آتی زندگی، اگر پولی باقی ماند، می‌توان آن را در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری کرد. اما هنوز یک مشکل وجود دارد و آن این که هنوز نمی‌دانید که رمزارز خریداری کنید و یا این که این کار چقدر برای شما ریسک دارد و با توجه به برنامه‌های مالی شما، این ریسک قابل تحمل است یا نه.

پس قبل از هزینه کردن هر پولی، مدتی را به یادگیری هر آنچه که می‌توانید در مورد رمزارزها فرابگیرید، صرف کنید. فارغ از فرآیند معامله آنها سعی کنید این را برای خود روشن کنید که این نوع سرمایه‌گذاری تا چه حد برای شما مناسب است و نتیجه آن تا چه حد بر مجموع سرمایه‌گذاری‌ها و سبد متنوع دارایی‌های مالی شما که دارای اهمیت بیشتری هستند، می‌تواند تاثیرگذار باشد.

آقای راس توصیه می‌کند که این سوال‌ها را پیش از سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها از خود بپرسید: برنامه آتی زندگی من چیست؟ الان چند سال دارم؟ اهداف مالی‌ مهم من کدام‌ها هستند؟ چقدر در زمینه رمزارزها تخصص دارم؟ آیا پس‌انداز کافی و منابع مالی لازم را دارم؟ آیا دارایی‌های فعلی من بیمه شده‌اند؟ اگر اتفاقی برای من بیفتد، چه کسی در خانواده از وضعیت مالی من آگاهی دارد و می‌تواند سرمایه‌گذاری‌ها و دارایی‌های من را بازیابی کند؟

در نهایت اگر پس از پاسخ دادن به این سوال‌ها هنوز علاقمند به سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها هستید، باید از خرید‌های کوچک آغاز کنید. هنگامی که با این بازار به خوبی آشنا شدید، می‌توانید بخشی بیشتری از پول نقد اضافی خود را که پس از پرداخت هزینه‌های ماهانه زندگی و تامین پس‌انداز ماهانه لازم برای رسیدن به اهداف مالی خود، به خرید رمزارزها تخصیص بدهید. اما در هر صورت، مجموع سرمایه‌گذاری خود را کوچک و قابل مدیریت نگه دارید. توصیه آقای راس، سرمایه‌گذاری تا سقف ۵۰۰ دلار است چرا که اگر همه آن نیز از دست برود، خیلی به دارایی‌ها، پس‌انداز و برنامه‌های مالی آتی شما آسیب وارد نمی‌شود.

دنی لی (Danny Lee)، برنامه‌ریز مالی در دنورِ آمریکا هم این توصیه را مطرح می‌کند: «اگر در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری می‌کنید، آن پول را برای همیشه از دست رفته بدانید و در عین حال حواستان باشد که این یک سرمایه‌گذاری سوداگرانه است که بر نوسان‌گیری کوتاه‌مدت از قیمت‌ها متکی است.»



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران