تحریمها علیه ایران لغو نشده‌اند


تحریمها علیه ایران لغو نشده‌اند

واشنگتن: بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، قویاً به سود منافع ملی ما است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از وبگاه وزارت خارجه آمریکا، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که نظارت بر ایران برای جلوگیری از دستیابی آن به سلاح اتمی کماکان جزو منافع ملی واشنگتن باقی می‌ماند.

وی در ادامه اظهار داشت: «می‌دانم که دولت جدید در تهران هنوز در مرحله شکلگیری است. آنها تصمیماتی را باید درخصوص جهت‌گیری درقبال جامعه بین‌المللی و دیپلماسی در چارچوب وین اتخاذ کنند. ایرانی‌ها خودشان باید درباره موضوع بازگشت به مذاکرات وین صحبت کنند. تمام تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد، سر جایشان هستند.

بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، قویاً به سود منافع ملی ما است. این مسئله به یک دلیل به نفع ما باقی می‌ماند، زیرا بازگشت متقابل به الزامات برجام بار دیگر ایران را تحت سخت‌ترین و جامع‌ترین رژیم نظارتی در تاریخ قرار می‌دهد. تمام تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد، سر جایشان هستند. درخصوص تحریم‌های‌ نفتی و بنزین نیز چیزی تغییر نکرده است».

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

مذاکرات وین درباره برجام از مارس سال 2021 با هدف بازگرداندن آمریکا به توافق هسته‌ای برجام و مجاب کردن ایران به متوقف کردن اقداماتش در جهت کاستن از تعهدات برجامی خود آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده با توجه به خروج آمریکا از برجام با نمایندگان این کشور گفت‌وگو نمی‌کند. آمریکایی‌ها از طریق سایر طرف‌های حاضر در مذاکرات، از مواضع ایران مطلع می‌شوند.

هنوز زمان برگزاری دور هفتم مذاکرات شروع نشده است و مقام‌های کشورهای غربی، کمپین فشار رسانه‌ای-روانی برای مجاب کردن ایران به مشخص کردن زمان دور جدید مذاکرات را تشدید کرده‌اند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران