چگونه امنیت ارزهای دیجیتال خود را حفظ کنیم؟
بدست آوردن ارز رمزنگاری شده یک چیز است در حالی که بخواهید آن را با خیال راحت ذخیره کنید به مهارت و دانش کاملاً متفاوتی نیاز دارد. تامین امنیت ارزهای دیجیتال، از ابتدای ورود آنها تا به امروز یکی از اصلیترین چالشها در این حوزه است، زیرا در دنیای کریپتوکارنسی هر فرد بانک شخصی خودش […]
بدست آوردن ارز رمزنگاری شده یک چیز است در حالی که بخواهید آن را با خیال راحت ذخیره کنید به مهارت و دانش کاملاً متفاوتی نیاز دارد. تامین امنیت ارزهای دیجیتال، از ابتدای ورود آنها تا به امروز یکی از اصلیترین چالشها در این حوزه است، زیرا در دنیای کریپتوکارنسی هر فرد بانک شخصی خودش بوده و مسئولیت نگهداری و حفظ داراییهایش به عهده خودش است. این راهنما آموزش رایگان ارز دیجیتال به شما میآموزد چگونه از وجوه خود محافظت کنید، کیف پول مناسب را انتخاب کنید و از شایعترین خطرات امنیت رمزنگاری و حساب کاربری خود جلوگیری کنید.
چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل صرافی بایننس
با وجود آگاهی افراد از امنیت ارزهای دیجیتال، هنوز هم افراد زیادی که در این حوزه فعالیت میکنند این موضوع را جدی نمیگیرند. همچنین از سوی دیگر متخصصانی که در حوزه مرتبط با امنیت رمز ارزها فعالیت میکنند با تصور اینکه همه افراد فعال در این حوزه به درک عمیقی از مسائل امنیتی رسیدهاند، اقدام به طراحی سیستمهایی میکنند که کار کردن با آنها دارای پیچیدگیهای زیادی است. در این مقاله که مفاهیم آن توسط مدیرعامل بایننس شرح داده شده است، قصد داریم تا با زبانی ساده به مفاهیم مرتبط با حوزه امنیت ارزهای دیجیتال بپردازیم.
تعریفی کوتاه از امنیت کافی
امنیت کافی برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. به عنوان مثال اگر شما مبلغ ۱۰۰ دلار برای خریدهای روزانه خود در کیف پولتان داشته باشید، بدون شک نیازی به راهکارهای امنیتی برای نگهداری کیف پول نخواهید داشت؛ اما اگر تمام پس اندازتان یا مقدار بسیار زیادی پول در کیف پولتان باشد، اقدامات امنیتی و محافظتی برای شما حائز اهمیت و سخت گیرانهتر میشود. برای ایجاد امنیت کافی سه نکته زیر حائز اهمیت است:
از سرمایه تان در مقابل سرقت جلوگیری کنید. مراقب باشید تا آن را گم نکنید. بعد از مرگتان، راهی برای رسیدن سرمایهتان به دست کسانی که دوستشان دارید، بگذارید.موارد بالا شاید ساده به نظر برسد، اما رسیدن به آنها نیازمند برنامه منسجم، تلاش، پشتکار و یادگرفتن راههای امنیتی است، که اکثریت مردم از آن برخوردار نیستند و یا آن را جدی نمیگیرند.
بایدها و نبایدهای نگهداری ارزهای دیجیتال نزد خودمان
اکثریت خورههای ارزهای دیجیتال بر این باورند که تنها زمانی ارزهای شما، از جایگاه امنی برخوردارند که پیش خودتان نگهداری شود. اما آیا از نظر فنی نگهداری این چنین داراییهایی ممکن است؟ آیا نگهداری ارزهای دیجیتال نزد خودتان، بهترین گزینه ایست که پیش روی شما قرار دارد؟ با نگاهی عمیقتر به این قضیه و نگاهی به کلید خصوصی بیت کوین به ادامه این مطلب میپردازیم. کلید خصوصی بیت کوین چیزی شبیه زیر است:
KxBacM۲۲hLi۳o۸W۸nQFk۶gpWZ۶c۳C۲N۹VAr۱e۳buYGpBVNZaft۲p
این رشته از کارکترهای بالا کلید خصوصی بیت کوین را تشکیل میدهند و هر فردی که به این رشته متنی دسترسی داشته باشد به راحتی میتواند هر مقدار بیت کوین را که داخل یک آدرس ذخیره شده باشد را جابهجا کند.
عبارت بازیابی یا (Seed Phrase) مفهوم دیگری است که برای تولید مجموعههای کلید خصوصی از آنها استفاده میشود و یک رشته ۱۲ الی ۲۴ تایی از کلمات انگلیسی است که با ترتیب خاصی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. بیشتر کیف پولهای ارز دیجیتال از سیدها استفاده میکنند. اما در این مقاله ما از عبارت “کلید خصوصی” استفاده میکنیم.
برای برقراری امنیت ارزهای دیجیتال دانستن نکات زیر حائز اهمیت است:به منظور جلوگیری از ورود هکرها، محافظت از رایانه در برابر ویروس، محافظت در فضای اینترنت و… هیچ گاه کلید خصوصی خود را در اختیار کسی قرار ندهید.
مراقب باشید تا کلیدهای خصوصی شما گم نشود. همچنین یک نسخه پشتیبان در یک مکان امن برای خود نگهداری کنید تا در صورت آسیب دیدن دستگاهتان یا گم کردن آن به آن دسترسی داشته باشید.
این مورد زیاد خوشایند نیست، اما نباید آن را نادیده گرفت. همیشه راهی برای انتقال کلیدهای خصوصی خود بعد از مرگتان در نظر بگیرید.
راهکارهایی برای حفظ امنیت ارزهای دیجیتال
۱. محافظت از کلیدهای خصوصی و دسترسی ندادن به دیگران
بدون شک شما نیز با حمله هکرها، ویروسهای رایانهای، تروجانها و… آشنا هستید. اگر میخواهید که سیستم خود را از این مشکلات دور نگه دارید، هیچگاه نباید از وای فایهای عمومی برای اتصال و دانلود استفاده کنید. اما چگونه دستگاههای خود که با آنها عملیات مربوط به ارزهای دیجیتال را انجام میدهیم امن نماییم؟ در ادامه به راههای ایمن نگه داشتن هریک از این دستگاهها میپردازیم.
۲. استفاده از رایانه های شخصی
یکی از گزینههای شما برای نگهداری رمزارزها استفاده از رایانه است. دقت کنید که اگر از رایانه برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود استفاده میکنید، بهتر است حتی امکان آن را به هیچ شبکه اینترنتی متصل نکنید، زیرا اتصال به اینترنت بستر مناسبی را برای حمله هکرها فراهم میکند، که با استفاده از باگ سیستم عامل یا برخی نرم افزارهایی که بر روی دستگاهتان نصب میکنید، به رایانهتان نفوذ میکنند. این نکته را به خاطر داشته باشید که نرمافزارها هیچوقت بدون باگ نیستند.
اگر قصد دارید تا از رایانه شخصی خود برای نگهداری کیف پولتان استفاده کنید، دانستن نکات زیر ضروری است. قبل از استفاده از سی دی یا فلش مموری برای نصب برنامه یا سایر موارد دیگر، از محتویات آنها اطمینان حاصل کنید که دارای فایلهای مخرب نباشد. حداقل ۳ آنتی ویروس متفاوت برای اسکن کردن محتویات داخل سی دی یا فلش مموری که به سیستم تان متصل میکنید داشته باشید. برای نصب هر نرم افزار مورد نیاز برای رایانه خود، ابتدا برنامه مورد نیاز خود را از یک وب سایت معتبر با استفاده از یک دستگاه دیگر دانلود کنید، سپس آن را به فلش مموری منتقل کرده و پس از اسکن در دستگاه و اطمینان از مخرب نبودن اقدام به نصب آن کنید. وب سایتهای رسمی نیز بارها فایلهای آنها با فایلهای حاوی ویروسها و بدافزارهایی مانند تروجان جایگزین شدهاند؛ اما با این حال باز هم بهترین و مطمئنترین گزینه برای دسترسی به یک برنامه دانلود آنها از وب سایتهای رسمی است. برای اطمینان از اینکه گرفتار بدافزارهای بکدور (Backdoor) نشوید، قبل از دانلود و نصب مطمئن شوید که نرم افزار موردنظرتان متن باز (Open Source) باشد.برای انتخاب کیف پول باید یک نسخه پایدار لینوکس (نه ویندوز یا مک) را با یک نرم افزار متن باز کیف پول استفاده کنید. (توجه کنید که نسخههای ویندوز و مک متن باز نیستند و احتمال خطر را افزایش میدهند.) برای امضای آفلاین تراکنشهایتان حتماً از یک فلش مموری بدون ویروس استفاده کنید؛ قابلیت امضای آفلاین بجز بیت کوین برای کیف پولهای سایر ارزهای دیجیتال وجود ندارد. امضای آفلاین به این صورت است که شما در کامپیوتر خود بدون نیاز به اینترنت تراکنش مورد نظر خود را امضا میکنید و سپس تراکنش امضا شده را با استفاده از یک سیستم متصل به اینترنت، برای شبکه ارسال میکنید.
علاوه بر همه موارد گفته شده در بالا، مهم ترین نکته فراهم کردن امنیت فیزیکی دستگاهتان است، تا در صورت دزدیده شدن به آن دسترسی داشته باشید. بنابراین دقت کنید که دیسک شما به شکل مناسبی رمزگذاری شده باشد، تا در صورتیکه اگر کسی به هارد شما دسترسی پیدا کرد، نتواند اطلاعات آن را بازیابی کند.
۳. استفاده از تلفن همراه
استفاده از تلفن همراه یکی دیگر از راههای ذخیره ارزهای دیجیتال است. شاید با خود تصور کنید که امنیت رایانه از تلفن همراه بیشتر است، اما جالب است بدانید که امروزه تلفنهای همراهی که روت نشده هستند، از بیش تر رایانه ها امنتر میباشند، زیرا هکرها خیلی نمیتوانند خیلی روی سیستم عاملهای موبایل مانور دهند. اما توجه کنید که اگر قصد استفاده از تلفن همراه برای نگهداری کیف پولتان دارید بهتر است از یک موبایل جداگانه برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود استفاده کنید.
اگر قصد دارید تا از تلفن همراهتان برای کیف پول رمز ارزهای خود استفاده کنید، به منظور امنیت ارزهای دیجیتال رعایت نکات زیر را فراموش نکنید. تلفن همراه خود را به تنظیمات کارخانه یا همان Reset Factory برگردانید و مطمئن شوید که تمام دادههای تلفن همراه شما پاکسازی شده است. فقط کیف پول مورد نظرتان را دانلود کنید و از دانلود برنامههای دیگر خودداری کنید. برای برقراری امنیت کامل تلفن همراه خود را همیشه در حالت پرواز قرار دهید و فقط زمانی آن را از حالت پرواز خارج کنید که قصد انجام تراکنش را داشته باشید. پیشنهاد میشود که از یک سیم کارت جداگانه برای این تلفن همراهتان استفاده کنید. هیچ گاه تلفن همراه خودتان را به شبکههای وای فای عمومی متصل نکنید و فقط از اینترنت سیم کارت خود استفاده کنید. تنها زمانی از اینترنت استفاده کنید که قصد انجام تراکنش یا به روز رسانی نرم افزارتان را داشته باشید.حتی الامکان از کیف پولهایی استفاده کنید که امکان امضای آفلاین تراکنشها را با استفاده از QR برای شما فراهم میکنند، بنابراین پس از تمام شدن مراحل نصب کیف پول و قبل از تولید کلیدهای خصوصی، حتماً آفلاین باشید. با این کار شما میتوانید مطمئن شوید که کلیدهای خصوصی هیچگاه بر روی تلفن همراه متصل به اینترنت قرار نمیگیرد.
در خصوص هارد دیسکهای جدید آیفون که رمزگذاری شده هستند، نیز گزارشهایی وجود دارد که در صورت دسترسی فیزیکی به تلفن همراه، دستگاههای خاصی وجود دارد که میتوانند رمزنگاری هارد دیسک این تلفن همراه را بشکنند.
۴. کیف پول های سخت افزاری؛ محافظ کلیدهای خصوصی شما
کیف پولهای سخت افزاری به منظور جلوگیری از دسترس خارج شدن کلیدهای خصوصی شما طراحی شده اند؛ به همین دلیل هنگامی که آنها را به رایانه متصل میکنید، هیچ نسخهای (چه بهصورت رمزگذاریشده و چه بهصورت معمول) از آن روی رایانه شما ذخیره نمیشود. با وجود اینکه امضای تراکنش در داخل کیف پول سخت افزاری صورت میگیرد، اما باز هم هیچ چیز ۱۰۰ درصد مصون نیست؛ زیرا این کیف پولها نیز میتوانند دارای باگهایی در فریمور، نرم افزار یا دیگر بخشهای خود باشند.
بنابراین، اگر شما نیز قصد استفاده از کیف پولهای سخت افزاری را دارید، به شما پیشنهاد میشود که به منظور افزایش امنیت ارزهای دیجیتال از بین برندهای مختلفی که در بازار وجود دارد، به دنبال آنهایی باشید که برندی ثابت شده دارند و امتحانشان را پس دادهاند. حتی از بین تمامی برندهای مشهور این کیف پولها طبق گزارشاتی که داده شده، یک یا دو مورد از آنها دارای باگ است و در صورت دسترسی فیزیکی به آنها میتوان سرمایه کاربر را سرقت کرد؛ بنابراین باید مطمئن شوید که به شکلی کاملاً امن از کیف پول خود نگهداری میکنید.
از سوی دیگر تمامی کیف پولهای سخت افزاری نیازمند اتصال به تلفن همراه یا رایانه شما هستند. در نتیجه در این مورد نیز باید مطمئن شوید که رایانه یا تلفن همراه شما نیز دارای ویروس یا مشکل امنیتی نباشند. همچنین در هنگام تایید تراکنشها و وارد کردن آدرسهای ورودی بسیار دقت کنید، زیرا برخی از ویروسها وجود دارند که در آخرین لحظه جای آدرس مورد نظر شما را با آدرس هکر تغییر میدهند.
و در نهایت با وجود اینکه کیف پولهای سخت افزاری جلوی بسیاری از حملات معمول برای دزدیدن کلیدهای خصوصی را میگیرند، باز هم فراهم کردن موارد مربوط به امنیت رایانه خود را نیز فراموش نکنید و همیشه اطمینان حاصل کنید که فایروال شما در سخت گیرانهترین حالت محافظتی قرار گرفته باشد. اگر شما نیز از آن دسته افراد هستید که تمایل به نگهداری رمز ارزهایتان کنار خود دارید، کیف پولهای سخت افزاری مناسبترین گزینه برای شما هستند.
راهکارهایی برای محافظت از کلیدهای خصوصی
گاهی اوقات ممکن است به هر دلیلی، دستگاهی که رمز ارزهای خود را در آن نگهداری میکنید گم شود یا آسیب ببیند، در ادامه به معرفی راهکارهای مناسب برای قرار گیری در این شرایط میپردازیم:
۱. نسخه های پشتیبان و نقش آن در امنیت ارزهای دیجیتال
برای تهیه نسخه پشتیبان راهکارهای مختلفی وجود دارد که هرکدام داری نقاط مثبت و منفی مختص خود هستند. تنها کاری که لازم است برای تهیه نسخه پشتیبان انجام دهید این است که چند نسخه مختلف از آن را تهیه کنید و در مکانهای مختلف که امکان مشاهده آن توسط افراد دیگر نباشد و رمزگذاری شده باشد، تهیه کنید.
به عنوان مثال میتوانید نسخه پشتیبان خود را بر روی چند کاغذ کوچک بنویسید. اما به این نکته توجه کنید که برای نوشتن کلیدهای خصوصی، به دلیل داشتن حروفهای کوچک و بزرگ زیاد، امکان اشتباه یا بدخط نوشتن آنها وجود دارد. مثلاً ممکن است عدد ۰ با حروف O اشتباه گرفته شود. از سایر مشکلات کاغذ میتوان به گم شدن آن در میان سایر کاغذها، آسیب دیدن آن و عدم امکان رمزگذاری اشاره کرد.
بنابراین، برای تهیه نسخه پشتیبان از هر روشی، ابتدا تمام جوانب آن را بررسی کنید و سپس اقدام به انتخاب روشی درست و ایمن نمایید.
۲. استفاده از صرافی های متمرکز معتبر
منظور ما از کلمه صرافی (Exchange)، یک صرافی متمرکز است که ارزهای دیجیتال شما را به صورت امانی نگهداری میکنند. شاید در اینجا با خود بگویید که از ابتدا بجای اینکه خود را به دردسر بیندازیم، پولهای خود را در یک صرافی ذخیره میکنیم؛ اما بدانید که نگهداری پول در صرافی نیز عاری از خطر نیست. بنابراین، هنگام انتخاب صرافی متمرکز نیز باید به دقت تمام جوانب را بررسی کنید؛ بهترین گزینه برای شما انتخاب صرافیهای بزرگ و معتبر در جهان مانند بایننس است که علاوه بر تعداد کاربرهای بالا، امنیت حساب کاربری شما را نیز تضمین کند.
۳. تامین امنیت حساب کاربری
زمانیکه از صرافیها استفاده میکنید، بدیهی است که حفظ امنیت حساب کاربری از اهمیت ویژهای برخوردار است. لازم است حتی زمانیکه از یک صرافی متمرکز استفاده میکنید، به مسائل مربوط به امنیت ارزهای دیجیتال که در زیر به برخی از آن ها اشاره میکنیم نیز توجه کنید.
۴. امنیت ارزهای دیجیتال و استفاده از کیف پول سرد
برخلاف کیفهای گرم، کیفهای سرد به اینترنت متصل نمیشوند، بنابراین مستعد حملات سایبری نیستند. ذخیره کلیدهای خصوصی در کیف پول سرد، که به عنوان کیف پول سخت افزاری نیز شناخته میشود ، مفیدترین گزینه است زیرا این کلیدها رمزگذاری شده و کلیدهای شما را ایمن نگه میدارند.
در سال ۲۰۱۹ ، مبادله ژاپنی BITpoint برداشت ۳۲ میلیون دلار غیر مجاز از کیف پول گرم خود را در ارزهای رمزنگاری شده مختلف که بیش از ۵۰،۰۰۰ کاربر را هدف قرار داده بود، کشف کرد. این صرافی پنج ارز رمزنگاری شده در کیف پول داغ خود داشت: بیت کوین ، بیت کوین کش ، اتریوم ، لایت کوین و ریپل. با این حال، BITpoint تصریح کرد که کیف پول سرد و داراییهای نقدی آن در این حادثه تحت تأثیر قرار نگرفت.
۵. از اینترنت امن استفاده کنید
هنگام معامله یا انجام معاملات رمزنگاری به منظور امنیت ارزهای دیجیتال، فقط از یک اتصال اینترنتی ایمن استفاده کنید و از شبکههای Wi-Fi عمومی اجتناب کنید. حتی هنگام دسترسی به شبکه خانگی خود، از VPN برای امنیت بیشتر استفاده کنید. VPN آدرس IP و مکان شما را تغییر میدهد و فعالیت مرور شما را ایمن و خصوصی از عوامل تهدید نگه میدارد.
۶. کیف های متعدد را نگهداری کنید
از آنجا که هیچ محدودیتی برای ایجاد کیف پول وجود ندارد، میتوانید سرمایه گذاریهای رمزنگاری شده خود را در کیف پولهای مختلف متنوع کنید. برای معاملات روزانه خود از یک کیف پول استفاده کنید و بقیه را در یک کیف پول جداگانه نگه دارید. این کار از مجموعه شما محافظت میکند و از بین رفتن هرگونه نقض در حساب رمزنگاری شده شما را کاهش میدهد.
۷. امنیت ارزهای دیجیتال و ایمن سازی دستگاه شخصی خود
مطمئن شوید که دستگاه شخصی شما با آخرین تعاریف ویروس به روز است تا از آسیب پذیریهای تازه کشف شده دفاع کند. از یک آنتی ویروس و فایروال قوی برای بهبود امنیت دستگاه خود استفاده کنید تا هکرها از مزیت ضعف با نوشتن کد برای هدف قرار دادن آسیب پذیری جلوگیری کنند.
۸. رمز عبور خود را به طور مرتب تغییر دهید
هنگامی که در مورد امنیت صحبت میکنیم، نمیتوانیم اهمیت رمز عبور قوی را نادیده بگیریم. بر اساس یک مطالعه، سه چهارم افراد در ایالات متحده از رمز عبور یکسانی در بیش از ۱۰ دستگاه، برنامه و سایر حسابهای رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. همچنین اظهار داشت که اکثر آنها از رمز عبور یکسانی در بیش از ۵۰ مکان مختلف استفاده میکردند. مطمئن شوید رمز عبور قوی و پیچیدهای دارید که حدس زدن آن دشوار است و آن را به طور منظم تغییر دهید. در صورت داشتن چند کیف پول، از رمزهای عبور جداگانه استفاده کنید. برای امنیت بیشتر، احراز هویت دو عاملی (۲FA) یا احراز هویت چند عاملی (MFA) را انتخاب کنید.
۹. از حمله های فیشینگ غافل نشوید
کلاهبرداریهای فیشینگ از طریق تبلیغات و ایمیلهای مخرب در دنیای ارزهای رمزنگاری شده بیداد میکند. هنگام انجام معاملات رمزنگاری شده مراقب باشید و از هرگونه پیوند مشکوک و ناشناخته خودداری کنید.
در سرقت اخیر ارزهای رمزنگاری شده، یک گروه هکری “CryptoCore” مبادلات ارزهای رمزپایه را از طریق کمپینهای فیشینگ هدف قرار داد. مهاجمان در مدت دو سال ارزهای رمزنگاری شده به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را سرقت کردند و از سال ۲۰۱۸ شرکتهای ایالات متحده و ژاپن را مورد هدف قرار دادند. ClearSky اظهار داشت که CryptoCore قبل از انجام یک حمله فیشینگ به منظور شناسایی حسابهای ایمیل کارکنان صرافی ارزهای رمزپایه و مدیران امنیتی ، مرحله شناسایی را آغاز کرد. این حملات با استفاده از دامنههای جعلی و جعل هویت سازمانها و کارکنان وابسته و با پیوندهای مخرب در اسناد از طریق ایمیل انجام شده است.
۱۰. نرمافزارهای خود را به روز نگه دارید
شاید به روز رسانی سیستم عامل خسته کننده به نظر برسد، اما به منظور امنیت ارزهای دیجیتال همین به روزرسانیها سبب رفع اشکالات امنیتی میشوند که به تازگی کشف شده باشند. بروز رسانی از این جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند که هکرها با دنبال کردن بروز رسانیهای جدید به دنبال اشکالاتی که رفع شده میروند تا به وسیله آن اشکالات رایانه افرادی که هنوز سیستم خود را به روز نکردهاند، مورد حمله قرار دهند. نرم افزارهای کیف پول و صرافیها نیز از این قائده مستثنی نمیباشند؛ بنابراین از به روز رسانی آنها قافل نشوید و همیشه نرم افزارها و سیستم عامل خود را به آخرین نسخه به روز رسانی کنید.
۱۱. حواستان به کلاهبردار یوتیوب باشد
کلاهبرداران یوتیوب برای کلاهبرداری و به خطر انداختن امنیت ارزهای دیجیتال با دستکاری ویدیوهای قلابی، شروع به ساخت فیلمی از چانگ پنگ ژائو میکنند، که در حال اهدای رایگان رمز ارزهاست. افراد ساده یا دیدن این ویدیوها گول میخورند. بنابراین از این پس هرگاه با چنین ویدیوهایی مواجه شدید آنها را ریپورت کنید.
کلاهبرداری در شبکه های اجتماعییکی دیگر از مسائل مهم در امنیت ارزهای دیجیتال مربوط به کلاهبرداری از طریق شبکههای اجتماعی است. در طرحهای مطرح شده در شبکههای اجتماعی معمولاً از شما خواسته میشود که ابتدا مقداری ارز دیجیتال را به آدرسی مشخص ارسال کنید تا مقدار بیشتری ارز دریافت کنید. ساده نباشید! شما هیچ گاه ارز بیشتری دریافت نخواهید کرد. بنابراین هنگام انتقال ارزهای دیجیتال بسیار مراقب باشید.
۱۲. بر لینک های ناشناس کلیک نکنید
برای برقراری امنیت ارزهای دیجیتال، هیچ گاه روی لینکهای ناشناس که به ایمیل شما ارسال میشود کلیک نکنید و تحت هیچ شرایطی نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار هیچ سایتی قرار ندهید. اینها همه ترفندهای هکرها برای گول زدن شماست که تنها به ارسال ایمیل ختم نمیشود؛ بنابراین، هیچ گاه بر روی هیچ لینک ناشناسی در هیچ شبکه اجتماعی کلیک نکنید و اطلاعات خواسته شده از شما را وارد نکنید.
۱۳. آدرس صرافی مورد نظرتان را دستی وارد کنید
برای امنیت ارزهای دیجیتال و اینکه گرفتار سایتهای فیشینگ که با تغییر یک یا چند حروف شما را به دام میاندازند، توصیه میشود که همیشه برای وارد شدن به وب سایت صرافی متمرکز خود، آدرس آن را به صورت دستی وارد کنید یا آن را در فهرست آدرسهای مورد علاقه خود (Book Mark) قرار دهید.
سخن آخرصنعت ارزهای رمزنگاری شده دائماً در حال پیشرفت است و تنها مسئولیت شما این است که با محافظت از کیف پول خود با رعایت نکات ایمنی اولیه، از وجوه دیجیتال خود محافظت کنید. بنابراین همیشه امنیت ارزهای دیجیتال خود را با آخرین اخبار امنیتی، تکنیکهای حمله و استراتژیهای پیشگیری به روز کنید.
همچنین به شما پیشنهاد میکنیم که از صرافیهای متمرکز در کنار کیف پولهای مربوط به همان صرافی استفاده کنید. شما میتوانید بخشی از سرمایه خود را در صرافی قرار دهید و بخش دیگر را در کیف پولی مانند تراست ولت قرار دهید. به عنوان نکته آخر، هیچ گاه همه تخم مرغهای خود را در یک سبد قرار ندهید، زیرا صرافیهای متمرکز هرچند وقت یکبار ممکن است به دلایل فنی از دسترس خارج شوید، در این مواقع شما برای انجام تراکنشهایتان نیاز به یک راه حل دارید که کیف پولها در اینجا به کارتان خواهد آمد.