شهروندان فریب تبلیغات اغواکننده ارزهای دیجیتال را نخورند
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان از ترفند جدید کلاهبرداران در حوزه ارزهای دیجیتال به عناوین مختلف در فضای مجازی استان خبر داد و گفت: شهروندان فریب تبلیغات اغواکننده ارزهای دیجیتال را نخورند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، سرهنگ مهدی دانشپور پیش از ظهر امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران از کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال به عناوین مختلف از جمله «طرح پانزی» در فضای مجازی استان خبر داد و اظهار کرد: در این ترفند کلاهبردارانه، فرد کلاهبردار وعده میدهد که چنانچه سرمایههای خود را در اختیار او قرار دهند میتواند با آنها ارز دیجیتال خرید و فروش کرده و سود تضمین شده قابل توجهی به این افراد بپردازد.
وی ترفند کلاهبرداری با عنوان «صرافی جعلی» اشاره کرد و افزود: شایعترین شیوه کلاهبرداری صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال سوءاستفاده از نام سایتها و کیف پولهای معتبر و اقدام به جعل کیف پول و درگاه واریز ارز است.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان فروش «توکنهای بیارزش» را دیگر شیوه کلاهبرداریهای رایج حوزه ارزهای دیجیتال خواند و ادامه داد: در این طرح کلاهبردار با ادعای اینکه توکن عرضه شده توسط او در آینده بسیار کاربردی و ارزشمند خواهد بود و سودی بسیار بالا نصیب کاربران خواهد شد، اقدام به فروش توکن میکند.
سرهنگ دانش پور با بیان اینکه کلاهبرداران در کمین سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال هستند، یادآور شد: فرد کلاهبردار در طرح «پامپ و دامپ» بهطور ناگهانی میزان زیادی ارز کمارزش را خریده و با تبلیغات و هیاهوی گسترده موجب افزایش تقاضا برای آن ارز و افزایش شدید قیمت آن میشوند.
وی همچنین از کلاهبرداری اینستاگرامی در پوشش خرید از ترکیه و دبی خبر داد و بیان کرد: مجرمان سایبری با راهاندازی فروشگاههای جعلی در اینستاگرام تحت عنوان فوش کالا از ترکیه و دبی، سعی در جلب توجه شهروندان داشته و پس از دریافت وجه از کاربران، دیگر پاسخگوی آنان نخواهند بود.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان با بیان اینکه کلاهبرداران با سوءاستفاده از ضعف احراز هویت در سایتهای واسط و با درج آگهی دروغین و اعلام قیمتهای پایینتر از عرف بازار، اعتماد مشتریان را جلب کرده و آنها را به دام خود میاندازند، خطاب به شهروندان هشدار داد بسیاری از کالاهایی که از سوی آگهیدهندگان با هویت جعلی و با تخفیفات ویژه تبلیغ میشود کالای تقلبی یا باکیفیت پایین بوده و مجرمان با استفاده از این روش این اجناس را باقیمتی بسیار بالاتر از ارزش آن به فروش میرسانند.
سرهنگ دانش پور اظهار کرد: همچنین دریافت بیعانه و یا وجه کامل و عدم ارسال کالا از دیگر ترفندهای کلاهبرداران است که در این روش فرد کلاهبردار پس از دریافت وجه دیگر پاسخگوی تعهد خود نیست.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان بهسادگی فریب وعدههای پوچ و تبلیغات اغواکننده کلاهبرداران را نخورند، افزود: خریداران کالا و اجناس اینترنتی حتماً قبل از رؤیت و اطمینان از اصالت کالا اقدام به پرداخت بیعانه نکنند و درباره صحت هویت فرد آگهیدهنده بررسیهای لازم را انجام داده و از فروشگاههایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند، اقدام به خرید کنند.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان به ترفند جدید کلاهبرداری باعنوان ثبتنام کاروانهای پیادهروی اربعین اشاره کرد و ادامه داد: کلاهبرداران سایبری با ارائه تبلیغات کذب و فریبنده باعنوان ثبتنام و اعزام زوار به پیادهروی اربعین بهدنبال سرقت اطلاعات بانکی و شخصی افراد هستند که باید کاربران برای جلوگیری از سرقت اطلاعات بانکی و شخصی خود در فضای مجازی از نصب نرمافزار و یا کلیک بر روی لینکهای ارسالی از طرف افراد ناشناس خودداری کنند.