ویترین روزنامه ها/ انتقاد «همشهری» از سبک دورکاری غیراصولی ایرانیها در دوره کرونا /روایت «اعتماد» از قاچاق چوب در شرق استان گلستان/آنالیز آماری سفره خانوار ایرانی در گزارش «دنیای اقتصاد»
شفقنا رسانه_صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد […]
شفقنا رسانه_صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهیم.
به گزارش شفقنا رسانه، «دوربیکاری» گزارش روزنامه همشهری از سبک دورکاری غیراصولی ایرانیها در دوره کرونا است که مشکلات زیادی را برای مراجعهکنندگان، مدیران ادارات دولتی و شبه دولتی ایجاد کرده. این روزنامه توضیح داد: «اِعمال دورکاری اگرچه پیش از این نیز در نظام اداری کشور مطرح شده بود، اما هیچگاه با چنین سطح از گستردگی و فراگیری آزموده نشده بود. این الگوی کاری در ابتدا اگرچه بهدلیل برخی مزایا همچون کاهش هزینه رفتوآمد و بهینهسازی ظرفیتها به مذاق متخصصان منابع انسانی خوش آمد، اما بهتدریج و رفتهرفته خصوصا در ادارات دولتی و شبهدولتی، به یک معضل مهم برای مدیران تبدیل شد و البته امان مردم مراجعهکننده به ادارات را هم برید. معضل و معایب دورکاری به سبک ایرانی بیشتر خود را در بخش دولتی و در مشاغل خدماتی مانند بانک، بیمه، آموزش و دادگاهها که مردم با آن سروکار دارند، نشان میدهد. تحقیقات جامعی پیرامون دورکاری در دوره کرونا از سوی نهادهای مرجع انجام نشده است، اما گزارشهای میدانی نشان میدهد این شیوه کاری در ایران باعث پایین آمدن کیفیت خدماترسانی به مردم در بخشهای مختلف شده و راندمان کاری را نیز پایین آورده است.»
«شغل دوم قاچاق چوب» تیتر روزنامه اعتماد است که به بیان روایتی از قاچاق چوب در شرق استان گلستان پرداخت. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «تنها یک کارخانه است که حاضر شده چوبهایی که به شکل غیرقانونی جمعآوری شدهاند را بخرد. این منبع آگاه که نمیخواهد نامی از او در گزارش باشد، میگوید: متاسفانه در روز روشن این چوبها خریداری شده و پیگیریهای ما هم به نتیجهای نرسیده است. پلاک ماشینهایی که چوبها را به کارخانه میبرند از رامیان، آزادشهر، گنبد و… است و فروشندگان هم به یک یا دو روستا یا یک قشر خاص تعلق ندارند. راننده یک ماشین رستوراندار است، آن یکی کارمند و دیگری دامدار! قاچاق چوب در واقع در شرق استان گلستان از دهنه مینودشت تا پارک ملی گلستان تبدیل به شغل دوم بسیاری از مردم شده است.»
«تشدید گسل دارا و ندار» گزارش روزنامه دنیای اقتصاد است که به انالیز آماری سفره خانوار ایرانی پرداخت و تاکید کرد، بررسی گزارش توزیع درآمد ایرانیها در سال ۱۳۹۹ حاکی از آن است که گسل درآمدی میان دارا و ندار افزایش یافته است. جواد حسینزاده، رئیس مرکز آمار ایران در گفتگو با این روزنامه توضیح داد: «اگر فاصله بین درآمدی که ۱۰، ۲۰ و ۴۰درصد پایینترین گروه جامعه بهدست میآورند با درآمد ۱۰، ۲۰ و ۴۰درصد از پردرآمدترین افراد جامعه، تفاوت زیادی داشته باشد، نشاندهنده توزیع ناعادلانه درآمد در یک سرزمین است.در سال ۱۳۹۹ نسبت ۱۰، ۲۰ و ۴۰درصد پردرآمدترین به ۱۰، ۲۰ و ۴۰درصد کمدرآمدترین جمعیت در کل کشور به ترتیب ۹۶/ ۱۳، ۱۳/ ۸ و ۳۲/ ۴ است که نسبت به سال قبل هر سه شاخص افزایش یافتهاند. این موضوع در مناطق شهری به ترتیب ۰۲/ ۱۲، ۲۴/ ۷ و ۹۹/ ۳ است و در مناطق روستایی به ترتیب ۵۴/ ۱۰، ۴۵/ ۶ و ۶۳/ ۳ است که نسبت به سال قبل هر سه شاخص افزایش یافتهاند.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید……