چطور به اسانی لازانیا خوشمزه بپزیم؟
پختن لازانیا خوشمزه با رعایت چند نکته ساده لازانیا از غذا های بسیار محبوب و بسیار لذیذ در دنیا می باشد . اما این غذای خوشمزه همیشه در معرض نیست. امروز در مجله خبری تالاب بـه شـما اموزش میدهیم کـه چطور بـه سادگی و با رعایت چند نکته ساده یک لازانیا حرفه ای بپذید. بـه گزارش تالاب ذلازانیا را می توان نوعی پاستای چندلایه هم دانست. مواد اصلی...


پختن لازانیا خوشمزه با رعایت چند نکته ساده
لازانیا از غذا های بسیار محبوب و بسیار لذیذ در دنیا می باشد . اما این غذای خوشمزه همیشه در معرض نیست. امروز در مجله خبری تالاب بـه شـما اموزش میدهیم کـه چطور بـه سادگی و با رعایت چند نکته ساده یک لازانیا حرفه ای بپذید.
بـه گزارش تالاب ذلازانیا را می توان نوعی پاستای چندلایه هم دانست. مواد اصلی تشکیلدهنده این غذای لذیذ شامل ورقه لازانیا، مواد میانی «گوشتی یا سبزیجات»؛ ادویه مخصوص لازانیا، پنیر و سس بشامل اسـت. انتخاب مواد میانی لازانیا کاملا سلیقهای اسـت. شـما می توانید از گوشت، مرغ و سبزیجات بـه همراه پنیر طبق ذائقهتان برای تهیه مواد میانی استفاده کنید. با این حال رایج ترین و همینطور خوشمزهترین نوع ان؛ لازانیا با گوشت چرخکرده اسـت.
مواد لازم برای لازانیا با گوشت چرخکرده «برای ۴ نفر»
گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ یک شماره
سیر یک حبه
قارچ ۲۰۰ گرم
گوجهفرنگی تازه خرد شده ۴ شماره
سس «کچاب یا سالسا» یک قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده یک قاشق غذاخوری
پودر سیر نصف قاشق چایخوری
پودر پابریکا نصف قاشق چایخوری
نمک بـه مقدار لازم
فلفل بـه مقدار لازم
آویشن بـه مقدار لازم
ریحان خشک «درصورت تمایل» نصف قاشق چایخوری
جوز هندی «درصورت تمایل» بـه مقدار لازم
روغن زیتون بـه میزان لازم
لازانیا یک بسته
پنیر پیتزا «یا مخلوط پنیر پارمزان و موزارلا» بـه مقدار لازم
مواد سس شامل :
کره ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید ساده ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۲ پیمانه
پنیر خامهای «موزارلا یا چدار» ۲ قاشق غذاخوری
نمک بـه مقدار لازم
فلفل بـه مقدار لازم
اموزش پخت لازانیا با گوشت چرخکرده
قدم اول
برای تهیه مواد گوشتی لازانیا، ابتدا پیاز را نگینی و خیلی ریز خرد کنید. همینطور سیر را رنده کرده و یا ریز خرد کنید. درون تابهای کمی روغن زیتون بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز و سیر خرد شده را درون روغن تفت دهید تا سبک شده و خامی شان گرفته شود. گوشت چرخ کرده را بـه درون تابه اضافه کنید. «دراین مرحله می توانید کمی زردچوبه بـه مواد بزنید» گوشت را بـه همراه پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند.
قدم دوم
در ظرف جداگانهای قارچهای خرد شده را همراه با کمی روغن تفت دهید. می توانید چند قطره آب لیموی تازه بـه قارچها اضافه کنید تا رنگ آن ها سیاه نشود. سپس قارچهای تفت داده شده را بـه مواد گوشتی اضافه کنید.
دراین مرحله گوجه فرنگیهای خرد شده، سس سالسا و تمام ادویه ها«نمک، فلفل، پودر سیر و پابریکا، آویشن» را بـه مواد اضافه کنید و تفت دهید.«می توانید بـه جای گوجه تازه از ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید، دراین صورت ۳ قاشق غذاخوری آب هم همراه ان اضافه کنید» در تابه را بگذارید، اجازه دهید گوشت بـه همراه سایر مواد برای مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم خوب و کامل پخته شود. در آخر جعفری تازه خرد شده بـه همراه ریحان خشک و جوز هندی را بـه مواد گوشتی اضافه کرده، تفت دهید و بعد از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه زیر تابه را خاموش کنید.
قدم سوم
دراین مرحله باید سس مخصوص «یا همان سس بشامل» را برای لازانیا با گوشت تهیه کنید. کره را درون تابهای ریخته روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس آرد سفید را اضافه کنید. «توجه کنید کـه دراین مرحله شعله گاز باید خیلی ملایم باشد، و مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد».
سپس شیر را درون تابه بریزید، تند تند هم بزنید تا هم آرد درون شیر حل شده و هم گوله نشود. «شیر باید کمی گرم باشد تا آرد بـهخوبی در ان حل شود» در آخر پنیر خامهای و یا ترکیبی از پنیر موزارلا و چدار، همینطور نمک و فلفل را بـه سس اضافه کنید. هم بزنید تا سس بشامل بـه غلظت کافی و مناسب برسد. سپس زیر شعله را خاموش کنید.
قدم چهارم
اگر از ورقه لازانیا خشک استفاده می کنید، ورقههای لازانیا را درون آب، روغن و کمی نمک برای مدتی کـه روی بسته بندی نوشته شده بجوشانید. سپس با آب سرد آبکشی کنید و آن ها را روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید. اما اگر از لازانیا پیش پخت استفاده می کنید، نیازی بـه جوشاندن ندارد و کافی ست چند دقیقه درون آب ولرم قرار داده تا ورقهها نرم و قابل استفاده شوند.
قدم پنجم
برای چیدن لایههای لازانیا با گوشت یک ظرف نچسب مانند پیرکس یا قالب مخصوص فر را آماده کنید. کف و دیوارههای ظرف رابا روغن چرب کنید. سپس با برس مخصوص آشپزی، مقداری از سس بشامل را بـه کف و دیوارههای ظرف بکشید تا خوب و کامل آغشته بـه سس شوند.«این ترفند مانع از خشک شدن و چسبیدن لازانیا می شود» سپس شروع بـه چیدن ورقهها کنید. ابتدا یک لایه ورقه لازانیا بچینید، روی ان رابا برس آغشته بـه سس بشامل کنید، بعد کمی پنیر پیتزا بریزید. سپس مقدار نازک و کمی از مواد گوشتی را روی لایه قرار دهید، در این جا ادویه مخصوص لازانیا را بـه همراه آویشن روی مواد بپاشید. ودر نهایت مجددا پنیر پیتزا بریزید. لایههای بعد را بـه همین ترتیب ادامه دهید. ۴ الی ۶ لایه لازانیا بچینید. روی سطح لایه آخر را فقط با سس بشامل و پنیر پیتزا فراوان خوب و کامل پوشش دهید.
قدم ششم
مقداری آب روی سطح لازانیا اسپری کنید«ابن کار مانع از خشک شدن سطح ان خواهد شد» حالا ظرف را درون فر کـه ان را از قبل گرم کردهاند برای مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته شود. در آخر برای مدت ۲ الی ۳ دقیقه، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا روی لازانیا خوب طلایی و خوش رنگ شود. لازانیا با گوشت چرخ کرده خوشمزه شـما آماده میباشد. وقتی ان را از فر خارج کردید، ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا داغی و حرارت ان کم شود و سپس برش داده و سرو کنید. «اگر بلافاصله و داغ برش بزنید لازانیا از هم میپاشد» لازانیا را میتوانید همراه با انواع سس، سالاد و نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کنید.
نکات اساسی در پختن لازانیا با گوشت چرخکرده
شـما میتوانید بـه جای جعفری تازه و یا همراه ان؛ سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمهای، هویج، ذرت و… را بـه موادتان اضافه کنید.
پیاز مورد استفاده در مواد میانی باید نگینی و خیلی ریز خرد یا رنده شود.
مواد گوشتی را تا حد ممکن با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین از گوشت چرخ کرده بدون چربی و یا کم چربی استفاده کنید.
در هر لایه باید مقدار کمی مواد گوشتی و پنیر قرار دهید. مقدار پنیر روی سطح رویی لازانیا باید فراوان باشد و کامل پوشش دهد.
۱۰ نکته طلایی در پخت لازانیا
تا حد امکان مواد میانی لازانیا رابا کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید، گوشت بدون چربی و یا کمچربی را انتخاب کنید.
پیازی کـه در تهیه مواد میانی لازانیا بـه کار میرود، باید خیلی ریز خرد شود «میتوانید پیاز را رنده کنید».
اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده می کنید، مقدار ان کم باشد. همچنین همراه ان چند قاشق آب اضافه کنید.
لازانیا را در ظرف نچسب «پیرکس» تهیه کنید. کف و دیوارههای ظرف باید با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
وقتی لایه ها به پایان رسید، روی آخرین لایه لازانیا رابا سس سفید مخصوص «سس بشامل» و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح ان اسپری کنید «باعث می شود لازانیای شـما خشک نشود».
یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با ان درون فر قرار دهید «این ترفند مانعِ خشک شدن لازانیا میشود».
در انتهای پخت، ۲ الی ۳ دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شـما طلایی و خوشرنگ شود.
وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا حرارت ان بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید «در صورتی کـه بلافاصله و داغ برش دهید از هم میپاشد».
نکات پخت لازانیا بدون فر
همچنین می توانید لازانیا بدون فر را بـهاسانی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا میتوانید یک ردیف سیبزمینی ورقهای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دستساز و روی گاز نیز بـهاسانی تهیه میشود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی اسـت و تنها روی لازانیا طلایی نمیشود.