افت صادرات خشکبار ایران در نیمه نخست سال 1400/ خشکسالی تولید آجیل ایرانی را تا 40 درصد کاهش داده است


افت صادرات خشکبار ایران در نیمه نخست سال 1400/ خشکسالی تولید آجیل ایرانی را تا 40 درصد کاهش داده است

عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار از افت صادرات خشکبار ایران در نیمه نسخت سال 1400 به دلیل قیمت بالای این قبیل محصول و عدم توانایی رقابت با رقبای خارجی خبر داد.

افت صادرات خشکبار ایران در نیمه نخست سال 1400/ خشکسالی تولید آجیل ایرانی را تا 40 درصد کاهش داده است

گروه بازرگانی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «محمد مهدی طباطبایی» عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار و مشاور عالی کنفدراسیون صادرات ایران در حاشیه انتخابات اتاق ایران و چین درگفتگو با بازارنیوز در ارتباط با آخرین وضعیت صادرات خشکبار‌های ایران به کشور‌های منطقه اظهار کرد: درخصوص این مسئله متاسفانه باید این نکته را خاطر نشان ساخت که با گذشت ۷ ماه از سال ۱۴۰۰، ما در زمینه صادرات این قبیل محصول شاهد یک افت چشمگیر بوده‌ایم.

عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار افزود: قیمت تمام شده بسیار بالا و عدم توانایی در رقابت با برخی از رقبای خارجی از جمله عوامل موثری است که صادرات خشکبار ایران در منطقه را تحت الشعاع قرار داده و نتیجه این امر در نهایت باعث افت صادرات خشکبار در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ شده است.

وی درخصوص رقبای بین المللی ایران در بازار منطقه‌ای خشکبار توضیح داد: پسته، خرما، کشمش و انجیر از جمله مهم‌ترین اقلام خشکبار صادراتی ایران محسوب می‌شوند؛ در این بین ایالات متحده آمریکا در زمینه پسته و در کنار آن ترکیه در خصوص کشمش از جمله مهم‌ترین رقبای اصلی ایران در بازار خشکبار منطقه محسوب می‌شوند.


مشاور عالی کنفدراسیون صادرات ایران در ادامه توانایی رقبای بین المللی ایران در بازار خشکبار را ناشی از امکانات گسترده و پیشرفته این کشور‌ها دانسته و در تشریح بیشتر شرایط رقابتی بازار آجیل منطقه گفت: درحال حاضر علاوه بر کشور‌های مذکور ما شاهد ورود کشور‌هایی همچون ازبکستان و هند در بخش تولید و تامین کشمش هستیم که این مسئله کار را برای ایران کمی با مشکل رو به رو می‌سازد؛ خرما ار دیگر اقلام خشکباری ایران است که به دلیل فراوانی آن در کشور‌های عربی منطقه، به نوعی صادرات این محصول از سوی کشور ما کمی تحت الشعاع قرار گرفته است.

این فعال بخش خصوصی به مسئله خشکسالی اخیر و تاثیر آن بر روی فرایند تولید و برداشت محصولات خشکباری اشاره و در خصوص آن اظهار کرد: متاسفانه به دلیل خشکسالی به وقوع پیوسته در اوایل سال ۱۴۰۰، میزان تولید و برداشت خشکبار در کشور کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه کرده و باید این نکته را هم یادآور شد که این موضوع در برخی از محصولات بیش از آمار مذکور است.

وی در پایان و پیرامون سهم ۵۰ درصدی گردو‌های قاچاق آمریکایی، بغارستانی و شیلیایی حاضر در بازار اظهار کرد: در مورد بازار داخلی آجیل، اطلاعات کاملی در ذهن ندارم، اما این مسئله را می‌توان به جرئت گفت که میزان برداشت سالیانه گردو در فصل برداشت این محصول به اندازه کل نیاز مصرف بازار نبوده و همین موضوع خود دلیل بر واردات این کالا از طرق مختلفی من جمله قاچاق می‌شود.

پایان پیام//



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران