سوادآموزی، آرزوی دختران نابینای حافظ قرآن در میبد

منبع خبر / یزد / 15-09-1400

سوادآموزی، آرزوی دختران نابینای حافظ قرآن در میبد

یزد- ایرنا- فرشته و راضیه بارکزهی دختران نابینا و بی سواد ساکن میبد که با وجود نابینایی تاکنون موفق به حفظ 9 جزء قرآن کریم شده‌اند، آرزوی باسواد شدن دارند.

گاهی اوقات محدودیتهای جسمی دست و پای افراد را می بندد وآنها را از انجام کارهایی که دوست دارند ، باز می دارد و گاهی نیز افراد با وجود محدویت های جسمی و سختی انجام کارها تلاش می کنند تا به هدف خود برسند.

فرشته و راضیه بارکزهی از اتباع افغانستانی ساکن شهرستان میبد هستند، آنها با توجه به مشکل نابینایی نتوانستند مانند بچه‌های هم سن و سال خود در زمانی که باید به مدرسه‌های عادی بروند و سواد بیاموزند.

فرشته ۲۹ سال سن دارد و خواهرش راضیه نیز ۲۲ ساله است ، آنها از هفت سال پیش حفظ قرآن را شروع کردند و با وجود سختی های متعدد که مهمترین آن بی سواد است، هم اکنون حافظ جزء ۳۰ و هشت جزء اول قرآن هستند.

راضیه بارکزهی در گفت و گو با گزارشگر ایرنا گفت: هر روز بین سه تا چهار آیه را که در کلاس با ما کار می‌شود را با استفاده از قلم قرآنی ابتدا کلمه‌ به کلمه و سپس کل آیه ها را به ترتیب حفظ می‌کنم.

فرشته بارکزهی نیز گفت: حفظ قرآن را با رفتن به کلاس شروع کردم و در این سال ها چندین بار با تغییر کلاس ها آن را ادامه دادم و از حدود یک سال پیش تاکنون نیز در کانون آیت الله اعرافی میبد زیرنظر مربی آموزش حفظ قرآن می‌بینم .

آنها از تشکیل پرونده در اداره بهزیستی میبد خبردادند و مشکلات خود را برای ادامه حفظ قرآن و پرداختن به فعالیت های دیگر بی سوادی ، مشکل کار با خط بریل و نداشتن مستمری عنوان کردند.

فرشته و راضیه بارکزهی همچنین درکلاس بافندگی جامعه نابینایان شرکت کرده‌اند و با وجود علاقه ای که در یاد گرفتن بافتنی دارند بر اساس گفته خودشان با توجه به گران بودن نخ بافتنی و فقدان توان مالی برای تهیه مواد اولیه کار با مشکل مواجه هستند.

پدر این دختران نابینا نیز گفت: هشت فرزند داردم، سه پسر و پنج دختر که سه نفر از دخترانم نابینا هستند و همراه با خانواده از ۴۰ سال پیش تا کنون در میبد ساکن شده‌ایم.

عبدالله بارکزهی افزود: به مدت هفت سال و سه ماه در جهاد سازندگی خدمت کردم و بعد از آن نیز به عنوان کارگر کوره آجرپزی فعالیت دارم و کارهایی از قبیل تهیه نان برای کارگران ، درست کردن دستگاه و فروش آجر امور زندگی را می گردانم .

وی با قدردانی از حمایت و کمک شرکت های صنعتی میبد ، خیرین و اداره بهزیستی ادامه داد: بالاخره لقمه نانی پیدا می‌شود ، خودم کار می‌کنم و تا بتوانم خرج تحصیل آنها را می‌دهم ، فقط می‌خواهم از فرزندانم حمایت شود تا سواددار شوند.

سوادآموزی، آرزوی دختران نابینای حافظ قرآن در میبد

رییس اداره بهزیستی میبد نیز در گفت و گو با گزارشگر ایرنا گفت: مدارک اتباع بعد از ثبت نام در اداره بهزیستی و تشکیل پرونده به کمیسیون ارجاع می‌شود و بر اساس شدت معلولیت برای آنها کارت صادر می شود و با این وجود به خاطر ایرانی نبودن و نداشتن کد ملی، امکان پرداخت مستمری به آنان وجود ندارد و تنها کمک‌های موردی که از خیرین گرفته می‌شود را دریافت می کنند.

سیدمحسن فلاح اظهار داشت : با همکاری واحد مشارکت های اداره بهزیستی و کمک خیرین ، مددجویانی که به کمک نیاز دارند و نمی توانند مستمری دریافت کنند، شناسایی و مورد حمایت قرار می گیرند.

رییس جامعه نابینایان میبد نیز گفت: خط بریل در کتابخانه مرکزی میبد به افراد نابینا آموزش داده می‌شود و با این وجود افراد دارای مشکل حس لامسه در انگشتان دست ، موقع آموزش این خط به مشکل برمی خورند و نمی توانند به آسانی آن را یاد بگیرند.

حسین برزگر با بیان اینکه دختران نابینای حافظ قران ، آموزش خط بریل را دیر شروع کرده اند و به این دلیل در یاد گرفتن آن مشکل دارند، افزود: آنها می‌توانند از طریق ضبط درس‌ها بر روی سی دی و مرور آن و گرفتن منشی در هنگام امتحان، باسواد شوند.

وی همچنین با بیان اینکه مدرسه عقیل در میبد برای آموزش نامعلولان از سنین پایین دایر است ، تصریح کرد: فرشته و راضیه بارکزهی تا چند سال پیش خانه نشین بودند و مدرسه نرفتند، با توجه به پرونده ای که در اداره بهزیستی داشتند از سوی جامعه نابینایان شهرستان شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند و حفظ قرآن را شروع کردند.

سه هزار و ۳۳۷ معلول در اداره بهریستی میبد پرونده دارند و از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۱ پرونده فعال است و یک هزار و ۳۶۰ مورد هم پرونده‌های مستمری بگیر را شامل می‌شود.

از ۲ هزار و ۳۰۱ فقره پرونده فعال افراد، یک هزار و ۳۷۴ نفر مرد و بقیه زن هستند که مستمری بگیر نیستند وکمک‌های موردی دریافت می‌کنند.

۵۶ مرکز و ۲۰ موسسه با فعالیت ۳۲۰ پرسنل و پوشش دهنده ۹۵ درصد از فعالیت‌های اداره بهزیستی در شهرستان فعال هستند.

مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.



تولید کیک یزدی در کارگاه سنتی