طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی
در این مقاله قصد داریم تاریخچه دمی گوجه یا استانبولی پلو را همراه با نکات کلیدی و مهم آن مورد بررسی قرار دهیم پس شما می توانید جهت اطلاع بیشتر در این خصوص همراه ما باشید. استانبولی (Istanbuli) یک غذای خوشمزه و راحت است که از نظر بسیاری از افراد این نوع غذا یک غذای وارداتی است. مردم کشور ترکیه برنج را همراه گوشت، گوجه فرنگی، انواع سبزی تازه یا خشک...
نکات مهم و کلیدی در طرز تهیه کته گوجه یا استانبولی
یکی از نکات کلیدی در طرز تهیه ای نوع غذا این است که شما می توانید از گوجه میکس شده به جای رب استفاده کنید و یا میزان استفاده رب در دمی گوجه بستگی به ذائقه شما دارد. با توجه به سلیقه و ذائقه خود می توانید به این نوع غذا ادویه پلویی و یا دارچین اضافه کنید. افزودن زعفران دم کرده عطر و طعم فوق العاده ای به دمی گوجه می دهد پس این ادویه ی خوش عطر و بو را فراموش نکنید.
طرز تهیه
برنج و رب گوجه فرنگی مهمترین مواد مورد استفاده در تهیه دمی گوجه یا استانبولی است ولی افراد می توانند با توجه به سلیقه خود از لوبیا سبز، گوشت، گوجه رنده شده و سیب زمینی در درست کردن این نوع غذا استفاده کنند. در این مطلب مواد لازم جهت تهیه استانبولی برای 6 نفر است و تقریبا بین 45 تا 60 دقیقه آماده می شود.
دستور تهیه:
ابتدا برنج را با آب گرم و کمی نمک خیس کنید. تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری کره را با پیاز خلالی شده تفت دهید تا نرم شود. گوشت چرخ کرده را به پیاز در حال تفت اضافه کرده و آنچنان تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سیب زمینی نگینی خرد شده، نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه پلویی را به آن بیفزایید و هم بزنید تا با همدیگر خوب مخلوط شوند و بعد از ده دقیقه طبخ، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. حالا قابلمه ای را همراه آب روی حرارت بگذارید و بعد از جوشیدن آب برنج و نمک را اضافه کنید. بعد از مغز پخت شدن برنج، بلافاصله آن را آبکش کنید. کف قابلمه را مقداری روغن ریخته و با برش های دایره ای سیب زمینی پر کنید. برای مطالعه ادامه طرز تهیه استانبولی پلو به سایت upcook.ir مراجعه کنید.
نکات تهیه دمی گوجه
همیشه برای دم کردن و یا پخت هر نوع غذایی بهتر است از قابلمه هایی استفاده کنید که درب آنها به خوبی چفت می شود و سوراخ هم ندارد در غیر اینصورت اگر درب قابلمه به خوبی بسته نشد حتما از دم کنی استفاده کنید تا غذای شما شکلی زیباتر را جلوه دهد. استانبولی پلو بهترین و مناسب ترین غذا برای گیاه خواران است پس افراد گیاه خوار می توانند آن را بدون گوشت میل کنند. بهترین مدت زمان برای دم کردن این نوع غذا 30 تا 45 دقیقه است. به جای اینکه در مرحله آخر سیب زمینی ها را سرخ کنید می توانید آنها را لا به لای پلو بریزید تا همراه غذا بخار پز شود. اضافه کردن تکه های مرغ، سیب زمینی و گوجه در استانبولی پلو دلبخواهی است و تنها اضافه کردن لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده و رب به برنج می تواند اکتفا کند. اگر گوشت چرخ کرده در دسترس ندارید می توانید از گوشت قورمه ای گوسفندی که ریز خرده شده استفاده کنید. استفاده کردن از کره در دمی گوجه به جای روغن جامد طعمی شگفت انگیز به آن می دهد. سرو سالاد شیرازی در کنار دمی گوجه یا استانبولی بسیار لذیذ و دلچسب است.