چه مبالغی به «کارت معیشت» واریز می شود؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت دست به اصلاح ارز 4200 تومانی در این شرایط نزند مجبور است که از بانک مرکزی استقراض کند لکن برخیها معتقدند که اگر این استقراض صورت گیرد تورم سرسام آوری در کشور به وجود خواهد آمد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، اظهار داشت: دولت اگر دست به اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی بزند قیمت دو قلم کالای اساسی که عبارتند از گندم و دارو است افزایش قیمت نخواهد داشت زیرا دولت قرار است برای این دو قلم کالای اساسی از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده کند.
وی ادامه داد: اما درباره نهاده های دامی و دانه های روغنی دولت بنا دارد که ارز ترجیحی این اقلام را حذف کند که این اتفاق باعث می شود که این اقلام با افزایش قیمت روبهرو شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت دست به اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی در این شرایط نزند مجبور است که از بانک مرکزی استقراض کند لکن برخیها معتقدند که اگر این استقراض صورت گیرد تورم سرسام آوری در کشور به وجود خواهد آمد لکن تورم اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی کمتر از از تورم استقراض از بانک مرکزی است.
قادری با بیان اینکه دولت چارهای جز اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد، تصریح کرد: دولت مابه التفاوت قیمت کالاهای اساسی را در قالب کارت معیشتی و یارانه به مردم پرداخت خواهد کرد.
وی افزود: برآورد دولت این است که برای سه دهک اول یارانهای حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و به ۴ دهک بعدی حدود ۹۰ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت کند که این اعداد مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی است. همچنین قرار است تمام یارانه های پرداختی را در یک قالب به مردم پرداخت کند.