رکورد تاریخ حراج ایران شکست/ 15 میلیارد تومان فقط یک اثر !+ فیلم
شب گذشته رکورد تاریخ حراج تهران با 14 میلیارد و 600میلیون تومان شکسته شد.
هنر شاخه های وسیعی دارد. یکی از هنرهای مهم و بسیار تخصصی هنر مدرن است. پانزدهمین حراج هنر مدرن ایران صورت گرفت. در این دوره از حراج هنر مدرن ایران، 80 اثر از 60 هنرمند ارائه شده است.
به گزارش رکنا، طی ۱۴ دوره حراج تجسمی تهران، میلیاردها تومان پای معامله تابلوهایی پرداخت شده که نه با ملاکها و معیارهای هنری، بلکه با شیوه معروف به «اقتصاد سفتهای» قیمتگذاری شدهاند و قیمت این تابلوها هم نه با ارزشگذاری منتقدان و کارشناسان نقاشی، بلکه با کلکل صوری سوداگران تعیین میشود. کالاهایی که ارزش هنری آنها با معیارهای هنری قابلاثبات نیست، چطور و با چه انگیزهای با این رقمهای سرسامآور معامله میشوند؟ چرا مشتریان و فروشندگان این آثار تقریبا ثابت هستند و مرتب قیمتها بالا میرود؟ کالاهای دستدوم که نه ارزش مولد دارند و نه ارزش خدماتی؛ و حتی ارزش آنها جزء GDP کشور هم محاسبه نمیشود، چطور در این بازار مکاره دچار تورم قیمتی میشوند و بیاینکه چیز جدیدی به همین مجموعه اضافه شود، مرتب به ارزش «هیچ» اضافه میشوند؟ خلق پول، پولشویی، بازی با قیمت ارز و مسائل مختلف دیگری از این دست را میتوان منشأ اصلی و انگیزه بنیادین برای برپایی چیزی مثل حراج تهران دانست.
اثر حسین زندهرودی در حراج تهران 11میلیارد فروخته شد
پانزدهمین حراج هنر مدرن ایران درحالی به لحظات پایانی خود نزدیک میشود که اثری از حسین زنده رودی که با قیمت پایه ۸ میلیارد ارئه شده بود، به قیمت ۱۱ میلیارد تومان فروخته شد.
مراسم حراج تهران عصر امروز جمعه ۲۴ دی ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی با اجرای حسین پاکدل به عنوان مجری و با حضور علیرضا سمیعآذر مدیر حراج تهران و جمع محدودی از نمایندگان رسانهها و فعالان حوزهی هنرهای تجسمی برگزار شد.
در پانزدهمین حراج هنر مدرن ایران، ۸۰ اثر از ۶۰ هنرمند ارائه شده است که ۳۵ اثر با قیمت پایه بالای یک میلیارد تومان برآورد شدهاند.
اثر عنایتالله نظرینوری اولین اثر این رویداد بود که با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان چکش خورد و سپس دومین اثر از صداقت جباری به قیمت ۸۵۰ میلیون تومان فروش رفت.
تابلوی نقاشی خط نصرالله افجهای فروخته شد
تابلوی نقاشی خط نصرالله افجهای، سومین اثری بود که با قیمت پایه ۸۵۰ میلیون تومان ارائه شده بود و با قیمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
عینالدین صادقزاده با اثری بدون عنوان ۴۶۰ میلیون تومان چکش خورد و سپس اثری از منصوره حسینی به قیمت ۷۵۰ میلیون تومان فروش رفت.
اثر محمدعلی ترقیجاه با قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
تابلوی نگارگری سه لتهای شکار آبی آسمان اثر رضا درخشانی با قیمت ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
تابلوی بدون عنوان پروانه اعتمادی با قیمت ۶۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
آرامش در طبیعت کوهین عنوان تابلوی نقاشی رنگ روغن روی بوم از حسین محجوبی است که با قیمت ۵۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
تابلوی بدون عنوان یعقوب امدادیان نیز با قیمت ۴۲۰ میلیون تومان فروخته شد.
تابلوی نقاشی بدون عنوان از عبدالرضا دریابیگی با قیمت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
اثر جلال شباهنگی بود که با قیمت ۴۶۰ میلیون تومان فروخته شد.
اثر بدون عنوان فرامرز پیلارام به قیمت ۷۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
اثر حسین زنده رودی قیمت ۱۱ میلیارد تومان فروخته شد.
آثار چه هنرمدانی در چهاردهمین دوره حراج تهران حضور دارد؟
در این دوره حراج تهران، آثاری از سیدمحمد احصایی، ژازه تباتبایی، حسین زدهرودی، سهراب سپهری، مسعود عربشاهی، فرامرز پیلارام، هانیبال الخاص، منیر شاهرودی فرمانفرماییان، صادق تبریزی، پرویز کلانتری، توکل اسماعیلی (مش اسماعیل)، نصرالله افجهای، هوشنگ پزشکنیا، صادق تبریزی، منصوره حسینی، عبدالرضا دریابیگی، جعفر روحبخش و دیگر هنرمندان حضور دارند.
حراج تهران نهادی مستقل و خصوصی است که فعالیت خود را رسماً از خرداد ۱۳۹۱ با فروش (حدودی) دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان آغاز کرد و از آن زمان تا کنون چهارده دوره از آن به تناوب هر سال یک یا دو دوره برگزار شده است.
چهاردهمین دوره حراج تهران با ارائه ۱۲۰ اثر، ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۰ با حضور تعداد محدودی از شرکت کنندگان در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.