جزئیاتی از فرایند عملیاتی شدن سند همکاری ایران و چین/ حریری: هنوز مبنای تجارت ما با چین بر اساس دلار و یورو انجام می‌شود


جزئیاتی از فرایند عملیاتی شدن سند همکاری ایران و چین/ حریری: هنوز مبنای تجارت ما با چین بر اساس دلار و یورو انجام می‌شود

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ضمن استقبال از عملیاتی شدن سند همکاری ایران و چین خاطر نشان کرد: در حال حاضر تنها نقطه ضعف مادر تعامل با کشور چین این است که هنوز مبنای تجارت ما با این کشور بر اساس دلار و یورو انجام می‌شود.

جزئیاتی از فرایند عملیاتی شدن سند همکاری ایران و چین/ حریری: هنوز مبنای تجارت ما با چین بر اساس دلار و یورو انجام می‌شود

گروه بازرگانی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مجید رضا حریری» رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آغاز عملیاتی شدن سند ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین و آخرین وضعیت معاملات اقتصادی دو کشور اظهار داشت: وزاری خارجه دو کشور ایران و چین در فروردین ۱۴۰۰ سند جامع همکاری ۲۵ ساله را در تهران به امضا رسانند و اکنون «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته خبر از عملیاتی شدن این سند همکاری پس از گذشت ۱۰ ماه از تاریخ امضای آن را داد، مسئله‌ای که نوید بخش روز‌های خوبی برای روابط تجاری دو کشور ایران و چین خواهد بود.


رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در تشریح بیشتر چگونگی عملیاتی شدن این سند همکاری گفت: این سند باید در مرحله نخست به پروژه‌های گوناگونی تبدیل شود، به بیانی دیگر در رشته‌ای همچون اقتصاد که عمده همکاری‌ها بر آن استوار است، باید مشخص شود که خرید و فروش کالا، مشارکت‌های فنی و در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و همچنین در حوزه سرمایه گذاری به چه نحوی و در چه چهارچوبی عملیاتی خواهد شد.


وی تشریح کرد: برای اینکه چنین برنامه ریزی‌هایی انجام شود دو طرف به کار‌های مطالعاتی و مذاکراتی متعددی نیازمند هستند. متاسفانه از ابتدای فروردین تا انتهای مرداد ماه یعنی درست همزمان با ایام تغییر دولت، اقدام خاصی در این زمینه انجام نشد و قاعدتا اقدامات انجام شده در راستای اجرای این سند در ماه‌های اخیر دولت سیزدهم به وقوع پیوسته است.


این فعال اقتصادی در ادامه تاکید کرد: درحال حاضر بسیاری از پروژه‌های این سند مشخص شده و آماده سرمایه گذاری از سوی شرکت‌های چینی است، مضاف بر این زمینه‌های اقتصادی، ما در حوزه‌های علمی و فنی شاهد تکمیل و پایان رایزنی دو طرف ایران و چین بودیم. علاوه بر این در حوزه تاسیس شهرک‌های مشترک صنعتی نیز باید خاطر نشان کرد که از زمان سفر رئیس جمهور چین به ایران در سال ۲۰۱۴، این موضوع در دستور کار مقامات فرار داشته و اکنون شاهد پیگیری جدی آن هستیم.


مبنای کار ما با چین همچنان بر اساس دلار و یورو است!


حریری در ادامه و پیرامون تبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در استفاده از یوآن چین در جهت کمرنگ سازی نقش دلار در روابط تجاری دو کشور گفت: در حال حاضر ما با چینی معامله‌ای بر مبنای با یوآن نداریم، البته امکان دارد که تجار از یوآن استفاده کنند، اما آن هم بر اساس قیمت پایه و ثابت دلاراست یعنی ما مثلا ۱۰۰ دلار را به نرخ روز به یوآن تبدیل می‌کنیم و در حال حاضر ما در فرایند مبادله کالا با کشور چین از پول ملی استفاده نمی‌کنیم.


رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین متذکر شد؛ حداکثر اتفاقی که در تعاملات دو کشور امکان تحقق دارد این است که ما معاملاتمان را با یوآن انجام بدهیم؛ زیرا که پول ما که ارزی نیست که در دنیا کسی استفاده کند در نتیجه اگر می‌بینید که این اتفاق بین چین و روسیه افتاده است به این دلیل است که هم نوع مبادلات ان‌ها فرق می‌کند هم پول آن‌ها ثابت‌تر از پول ما است. اگر می‌بینید که این اتفاق بین چین و روسیه افتاده است به این دلیل است که هم نوع مبادلات ان‌ها فرق می‌کند هم پول آن‌ها ثابت‌تر از پول ما است.


این فعال اقتصادی از تشریح بیشتر جزئیات مبادلات بانکی ایران و چین امتناع کرده و پییرامون این مسئله گفت: نحوه مبادلات بانکی ایران و چین شکلی خاصی دارد و به همین دلیل در دوران تحریم از ارائه بیشتر جزئیات معذورم و فقط می‌توانم بگویم که به معنا و مفهوم علمی ما با کشور چین معامله با پول ملی دو طرف نیست. در حال حاضر مبنای تجارت ما با هر کشور بر مبنای دلار و یورو استوار است.


پتروشیمی و مواد معدنی همچنان در صدر کالا‌های صادراتی به چین


حریری در ادامه یادآور شد: از زمان امضای سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، کل صادرات غیر نفتی ما در سال ۱۴۰۰ به این کشور نسبت به سال گذشته (۹۹) افزایش چشمگیری داشته است و درحال حاضر وقوع این امر ناشی از افزایش قیمتی است که قیمت مواد اولیه و انرژی در تجربه کرده است.


حریری ادامه داد: ۹۳ درصد تز محصولات صادراتی ایران به چین شامل محصولات معدنی و یا کالا‌هایی است که پایه اصلی آن‌ها نفت است؛ امار ۹ ماهه با گمرک به ما نشان می‌دهد که حدود ۳۰ درصد از صادرات ما به لحاظ ارزش به چین افزایش پیدا کرده است و به لحاظ حجمی نیز ما شاهد رشد تقریبا ۶ درصد در ۹ تا ۱۰ ماهه اخیر در سال ۱۴۰۰ بوده‌ایم.


پایان پیام//



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ