آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک


اگر جراحی کرده باشید یا دچار دردهای حاد شده باشید، احتمالا با آمپول کتورولاک آشنایی دارید. اما آیا دقیقا می‌دانید آمپول کتورولاک برای چیست؟ یا اصلا کتورولاک چیست؟ سوزن کتورولاک برای چه تزریق می‌شود؟ نحوه تزریق آمپول کتورولاک چگونه است؟ آمپول کتورولاک برای کمردرد استفاده می‌شود؟ آمپول کتورولاک برای درد پریود تزریق می‌شود؟ کتورولاک یک […] The post...

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاککتورولاک

اگر جراحی کرده باشید یا دچار دردهای حاد شده باشید، احتمالا با آمپول کتورولاک آشنایی دارید. اما آیا دقیقا می‌دانید آمپول کتورولاک برای چیست؟ یا اصلا کتورولاک چیست؟ سوزن کتورولاک برای چه تزریق می‌شود؟ نحوه تزریق آمپول کتورولاک چگونه است؟ آمپول کتورولاک برای کمردرد استفاده می‌شود؟ آمپول کتورولاک برای درد پریود تزریق می‌شود؟

کتورولاک یک داروی ضددرد و از دسته داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای مدیریت دردهای متوسط تا شدید و حاد استفاده می‌شود. کتورولاک دارویی نیست که برای مدت طولانی یا برای دردهای معولی تجویز شود، بلکه زمانی تجویز می‌شود که درد بیمار به قدری شدید باشد که نیاز به داروهای مسکن اپیوئیدی مثل مورفین داشته باشد. به خاطر عوارض جانبی این دارو نباید بیش از ۵ روز تجویز شود و اگر دارو کارساز نبود یا برای مدت طولانی‌تری نیاز بود، پزشک داروی شما را تعویض خواهد کرد. در ادامه با این داروی ضددرد، عوارض جانبی، موارد احتیاط، تداخلات دارویی و هر آنچه لازم است در مورد این دارو بدانید با شما صحبت خواهیم کرد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو می‌توانید با متخصص داخلی مشورت کنید. در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان آشنا شوید، به‌صورت تلفنی و آنلاین با آنها مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

مشاوره با متخصصان
داخلی دکترِتو

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

آمپول کتورولاک برای چیست؟

نام رایج دارو: کتورولاک – Ketorolac، کتورکس، پین لاک، تورادولاک، توراپین، پمرولاک، کتورین، کتروفال، کتورولاکس.

نام تجاری دارو: تورادول

آمپول کتورولاک برای درمان کوتاه‌مدت دردهای متوسط تا شدید استفاده می‌شود. از کتورولاک معمولاْ قبل یا بعد از جراحی‌های پزشکی استفاده می‌شود. کاهش دردی که به وسیله‌ی کتورولاک آمپول ایجاد می‌شود، کاری می‌کند تا ریکاوری راحت‌تری داشته باشید و زودتر بتوانید به زندگی روزمر‌ه‌تان بازگردید.

این دارو جزو داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) به حساب می‌آید. این دسته‌ی دارویی برای درمان التهاب و درد استفاده می‌شود. از داروهای دیگر این گروه می‌توان به ایبوپروفن و ناپروکسن اشاره کرد، اما کتورولاک نسبت به سایر NSAID ها در کاهش درد‌های التهابی و غیر التهابی موثرتر است.

این دارو برای مدیریت کوتاه مدت درد حاد (تا ۵ روز)، با دوز متوسط تا ​​زیاد استفاده می‌شود. نباید این دارو برای درد جزئی یا مزمن مورد استفاده قرار گیرد.

هرگز از کتورولاک برای دردهای طولانی‌مدت مثل التهاب مفصلی استفاده نکنید.

نحوه عملکرد داروی کتورولاک

عملکرد کتورولاک از طریق انسداد تولید برخی مواد طبیعی در بدن شما است که موجب التهاب می‌شود. این انسداد باعث کاهش تورم، درد یا تب می‌شود. این دارو، تولید مواد شیمیایی توسط سیستم ایمنی بدن را که باعث قرمزی، تب، درد و التهاب می‌شوند را کاهش می‌دهد. کاهش درد به شما کمک می‌کند راحت‌تر بهبود پیدا کنید تا بتوانید به کارهای عادی روزمره خود برگردید.

این داروی NSAID با مدت اثر متوسط است و باعث مهار شدن PG می شود که بیشتر به عنوان یک ضد درد است تا یک داروی ضد التهاب. بیشتر به صورت تزریقی مصرف می شود.

اشکال دارویی کتورولاک

قرص: قرص کتورولاک ۱۰ میلی گرمی خوراکی قطره چشمیآمپول تزریقی: آمپول کتورولاک ۱۵ میلی گرمیآمپول کتورولاک ۳۰ میلی گرمیآمپول کتورولاک ۶۰ میلی گرمی.
آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

نام تجاری کتورولاک در ایران

این دارو در ایران در اشکال دارویی مختلف و توسط شرکت‌های مختلفی تولید می‌شود. در بازار دارویی ایران می‌تواند این دارو را با اسم‌های زیر پیدا کنید:

قطره چشمی سینارولاک 0.5% 5 میلی لیتر
قرص کتورولاک ایران هورمون ۱۰ میلی گرم
آمپول کتورکس ۳۰ میلی گرم/میلی لیتر
قرص پین لاک 10 میلی گرم
قرص تورادولاک 10 میلی گرم
قرص توراپین 10 میلی گرم
آمپول کتورولاک-کمبکسونا 30 میلی گرم/میلی لیتر
قرص کتورولاک ۱۰ میلی گرم
آمپول پمرولاک ۱۵ میلی گرم/میلی لیتر
آمپول پمرولاک ۳۰ میلی گرم/میلی لیتر
آمپول کتورین مد 30 میلی گرم/میلی لیتر
آمپول کتروفال 30 میلی گرم/میلی لیتر
قطره چشمی کتروفال 5%
آمپول کتورولاک ۳۰ میلی گرم/میلی لیتر
آمپول کتورولاک ۱۵ میلی گرم/میلی لیتر
آمپول کتورولاک ۶۰ میلی گرم/میلی لیتر
اسامی تجاری داروی کتورولاک در ایران

نحوه مصرف کتورولاک چیست؟

اگر پزشک داخلی یا هر پزشک دیگری این دارو را برای شما تجویز کرده است، حتما از دستورات پزشک تبعیت کنید. برای مصرف صحیح داروی کتورولاک لازم است از اطلاعات روی جلد دارو به دقت پیروی کنید. این دارو به صورت محلول (مایع) برای تزریق عضلانی یا به صورت داخل وریدی، استفاده می‌شود. برای استفاده از این دارو نکات زیر را در نظر بگیرید. اگر به صورت مداوم کتورولاک برای شما تجویز شده است، معمولا مصرف آن به صورت هر ۶ ساعت یک آمپول تزریقی است که باید توسط پزشک تزریق شود.قرص خوراکی کتورولاک معمولا هر ۴ تا ۶ ساعت یک عدد قابل مصرف است.نباید این آمپول را داخل ستون فقرات تزریق کرد.نباید این دارو را به داخل قفسهٔ سینه تزریق کرد.برای جلوگیری از خطر خونریزی معده و دیگر عوارض جانبی این دارو از کمترین دوز موثر برای کمترین دوره تزریق استفاده کنید.اگر بیشتر از ۵ روز از مصرف این دارو می‌گذرد و احساس بهبود یا کاهش درد نداشتید برای تعویض دارو یا استفاده داروهای دیگر با پزشک خود مشورت نمایید.قبل از استفاده آمپول کتورولاک موارد ایمنی مانند تغییر رنگ دارو یا مشاهده ذرات در داخل دارو را بررسی کنید و در صورت مشاهده این موارد از استعمال دارو خودداری کنید.اگر هنگام تزریق دارو احساس درد افزایش یافت و یا حال عمومی شما بهبود نیافت و بدتر شد حتما با پزشک خود مشورت کنید.به صورت منظم آزمایش‌های پزشکی مانند فشار خون و آزمایش‌های عملکرد کلیه را انجام دهید و برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگر و حتی مشابه بدون تجویز دکتر آن را مصرف نکنید.برای تاثیر حداکثری این دارو بر روی وضعیت شما بهتر است سر وقت این دارو را مصرف کنید.در صورتی که فرم خوراکی دارو برای شما تجویز شده است، جهت کاهش عوارض گوارشی آن را پس از غذا مصرف نمایید .از مصرف چند داروی ضد درد با هم برای اثر بیشتر خودداری نمایید.

این دارو کاربرد گسترده‌ای دارد و توسط پزشکان مختلف تجویز می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو بهتر است با متخصص داخلی مشورت کنید. در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان آشنا شوید، با آنها به‌صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

مشاوره با متخصصان
داخلی دکترِتو

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

دوز مصرفی کتورولاک چقدر است؟

دوز مصرف داروی کتورولاک به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. پس به هیچ عنوان دوز مصرفی خود را به صورت خودسرانه تغییر ندهید.

در بزرگسالان یعنی اشخاصی که بالای شانزده سال سن دارند، ۱۵ یا ۳۰ میلی گرم در روز از راه تزریق عضلانی و یا وریدی چهار بار در روز به فاصله شش ساعت.بیمارانی که به یک دوز در روز نیاز دارند می توانند ۶۰ میلی گرم را از راه تزریق عضلانی دریافت کنند.حداکثر دوز روزانه نباید بیش از 120 میلی گرم باشد.

موارد مصرف کتورولاک چیست؟

همان‌طور که گفته شد آمپول کتورولاک ۳۰ میلی گرمی و قرص کتورولاک ۱۰ میلی گرمی برای کاهش درد استفاده می شود. برخی از بیماری‌هایی که با قرص کتورولاک بهبود می‌یابند را در زیر خواهید دید:

۱. کتورلاک برای سردرد

به نظر می‌رسد کتورولاک دارویی ایمن و قابل تحمل در کنترل درد بیمارانی است که با سردرد اولیه به اورژانس مراجعه می کنند. براساس نتیجه‌ی بدست‌آمده از این مطالعه، این دارو بعد از گذشت یک ساعت از تزریق و به صورت واضح‌تر دو ساعت بعد از تزریق تاثیر خود را در کاهش شدت درد بیماران نشان می‌دهد.

۲. کتورولاک و دندان درد

مهمترین داروهای تسکین دندان درد، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) هستند که به کاهش علائم التهاب و تورم کمک می کنند. داروهای مبتنی بر ایبوپروفن، کتوپروفن و کتورولاک بیشترین تاثیر را روی دندان درد می گذارند. به نظر می‌رسد بهترین داروهای ضدالتهاب برای درمان سریع دندان درد، کتانوف- کتورولاک (دولاک، کتوکام، کتورول، کتوفریل) باشند.

۳. آمپول کتورولاک برای دیسک کمر

از نظر تزریقی آمپول های زیادی برای درمان کمردرد وجود دارد. آنچه بین مردم از همه رایج‌تر است آمپول متوکاربامول یا آمپول روباکسین است. این آمپول که در جامعه با عنوان آمپول کمردرد هم معروف شده است، نقش شل‌کننده عضلانی دارد و بر خلاف تصور عامه نقش درمانی زیادی در درمان کمردرد ندارد. آمپول مهم دیگری که در زمینه کمردرد به‌خصوص در موارد دیسک کمر استفاده می شود، آمپول کتورولاک است. این دارو در دسته داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی هستند که در مرحله اول به میزان ۲ تا ۳ عدد استفاده می شوند.

۴. آمپول کتورولاک برای کرونا

داده‌های موثقی در خصوص تأثیر مستقیم داروی کتورلاک بر درمان علائم کرونا وجود ندارد. اما از آنجا که داروهای ضدالتهابی از قبیل ناپروکسن و آسپرین توانسته‌اند تا حدودی اثربخشی مثبتی بر کنترل التهاب و درد و تب در بیماران کرونایی داشته باشند، پیشبینی می شود که آمپول کتورلاک برای کرونا هم می‌تواند مفید باشد. اما برای استفاده از این دارو الزامی است که با پزشک داخلی مشورت کنید. در ضمن اگر برای درمان بیماری خاصی داروی کتورلاک مصرف می‌کنید و در حین مصرف دچار بیماری کرونا شدید، باید با پزشکتان در خصوص ادامه‌ی مصرف این دارو مشورت کنید.

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکسوزن کتورولاک در سه دوز آمپول کتورولاک ۱۰ میلی گرم، آمپول کتورولاک ۳۰ میلی گرم، آمپول کتورولاک ۶۰ میلی گرم موجود است.

عوارض جانبی آمپول کتورولاک

درصورتی که پزشک داخلی داروی کتورولاک را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن برای شما بیش از مضراتش بوده است. لازم است بدانید اکثر افرادی که آمپول کتورولاک را مصرف کرده‌اند، عوارض کتورولاک را تجربه نکرده‌اند. آمپول کتورولاک به فرم خوراکی و تزریقی در بازار دارویی موجود است که هر فرم این دارو عوارض جانبی خاصی را ایجاد می‌کند:

شایع‌ترین عوارض کتورولاک

تزریق آمپول کتورولاک ممکن است منجر به عوارضی مانند موارد زیر شود:

گیجیعدم هوشیاریسردرددل‌پیچه.

اگر هرکدام از این عوارض شدت یافت، سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

سایر عوارض جانبی

این دارو ممکن است باعث افزایش فشارخون شود، لذا همیشه فشار خون خود را حین مصرف این دارو بررسی کنید.NSAID ها توانایی لخته‌شدن خون را کاهش می‌دهند، بنابراین میزان خونریزی از محل زخم را پس از آسیب افزایش می‌دهد.حمله‌ی قلبی یا سکتهزخم معده زخم معده باعث ایجاد علائمی مانند دل درد، مدفوع سیاه رنگ و شبیه به قیر، ضعف و سرگیجه هنگام ایستادن می‌شود. خونریزی روده کاهش عملکرد کلیه نارسایی کبدی.

عوارض جانبی جدی

غش تپش قلبتغییر در شنوایی (زنگ‌زدن گوش)تغییر حالات روانی (مانند گیجی و افسردگی)سردرد شدید و مداومدرد شکممشکلات بینایی (تاری دید)کبودیخونریزیعلائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر حجم ادرار)نشانه‌های عفونت (مانند تب و لرز یا خلط گلو)علائم مننژیت (مانند گلودرد بی‌دلیل و تب)نشانه‌های مشکلات قلبی (مانند عرق کردن زانو و پاها، خستگی مفرط، افزایش ناگهانی وزن).

اگر هر کدام از علائم بالا را تجربه کردید، سریعا از فوریت‌های پزشکی یا اورژانس کمک بگیرید.

عوارض جانبی نادر کتورولاک عبا‌رت‌اند از:

تفکر غیر عادی واکنش‌های آلرژیک جدیاسپاسم برونشزردیمشکل در تمرکزاختلال چشاییسندرم همولیتیک اورمیکافزایش سطح پتاسیم خونکاهش سطح سدیمآمپول مسکن کتورولاک به ندرت ممکن است موجب مشکلات کبدی شود. اگر درخود نشانه‌هایی از آسیب کبدی مانند موارد زیر دیدید، سریعا با پزشک تماس بگیرید. ادرار تیرهدردهای غیرطبیعی شکماحساس ضعف و تهوع بیش‌از‌حدسرگیجه مفرطمشکلات تنفسی.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد آمپول کتورولاک نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید.

برای اینکه اطلاعات دقیق‌تری از این دارو، عوارض آن و تداخلات دارویی‌اش به دست آوردید، بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

مشاوره با پزشکان
مشاوره دارویی
دکترِتو

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

موارد احتیاط تزریق آمپول کتورولاک

اگر به تزریق آمپول مسکن کتورولاک یا آسپرین و دیگر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDها) مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و سلکوکسیب آلرژی دارید، قبل از مصرف کتورولاک با پزشک خود مشورت کنید. این دارو ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

سابقه پزشکی

چنانچه سابقه‌ی بیماری‌های زیر را دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید:

آسم (مخصوصا حمله‌های تنفسی پس از مصرف آسپرین یا دیگر NSAIDها)خونریزی یا مشکلات خونی (مانند آنمی)مشکلات قلبی (مانند سابقه حمله قلبی)فشارخون بالابیماری‌های کبدیمشکلات بینی (پولیپ بینی)مشکلات گلو، شکم، (مانند خونریزی، سوزش، زخم)سکته و تورم مفاصل (مانند مچ پا و دست)

هنگام مصرف داروهای (NASID) مانند سوزن کتورولاک ممکن است مشکلات کلیوی به‌وجود بیاید. این مشکلات زمانی که دچار کم آبی، حمله قلبی، مشکلات کلیوی باشید و یا از داروهای دیگری (به قسمت تداخلات دارویی مراجعه شود) استفاده کنید تشدید می‌شوند.

مقدار مایعاتی که پزشک برای جلوگیری از کم آبی تجویز کرده است را همواره بنوشید و در صورت تغییر در مقدار ادرار، این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.

هشدار در مورد داروی کتورولاک

آمپول مسکن کتورولاک ممکن است موجب گیجی، ناهوشیاری، تاری دید شما بشود. الکل و ماری جوآنا این حالات را تشدید می کند. لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید.هنگام مصرف این دارو از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری جوآنا با پزشک خود صحبت کنید.قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.این دارو ممکن است باعث خونریزی معده و روده شود لذا توصیه می‌شود مصرف روزانه سیگار و الکل مخصوصا زمانی که این دارو را مصرف کرده‌اید را متوقف کنید. چون خطر خونریزی معده را بالاتر می‌برد.این دارو ممکن شما را نسبت به نور خورشید حساس‌تر کند. لذا زمان حضور خود در نور خورشید را محدود کنید و از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید و آفتاب‌سوختگی یا التهابات پوستی را به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف دارو برای سالمندان

سالمندان نسبت به عوارضی مثل خونریزی معده و روده و یا مشکلات کلیوی حساسیت بیشتری دارند و مصرف طولانی‌مدت این دارو این خطر را افزایش می‌دهد.

بارداری و شیردهی و آمپول کتورولاک:

اگر قصد بارداری دارید قبل از مصرف این دارو با پزشک زنان و زایمان در مورد مزایا و خطرات مصرف آن مانند سقط جنین یا مشکلات بارداری مشورت کنید.در زمان بارداری این دارو فقط موقع نیاز باید مصرف شود. بسیاری از پزشکان هم مصرف این دارو را منع می کنند.توصیه می‌شود در سه ماه اول و آخر بارداری به دلیل آسیب احتمالی به جنین و تاثیر در زایمان طبیعیُ مصرف نشود.این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد انتقال می‌یابد، قبل از شیردهی به نوزاد با پزشک مشورت نمایید. بسیاری از پزشکان مصرف این دارو را منع می‌کنند.

موارد منع مصرف کتورولاک

پیشگیری از درد در جراحی‌های بزرگدرمان درد بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر (CABG) زنان باردار: زیرا ممکن است روی گردش جنین تاثیر منفی بگذارد و از انقباضات رحمی جلوگیری کند.مادران شیرده: زیرا متابولیت‌های این دارو وارد شیر مادر می‌شود و بر نوزاد اثرات منفی می‌گذارد.بیماری‌های کلیوی پیشرفته و در بیمارانی که به دلیل کاهش حجم در معرض خطر نارسایی کلیه هستند.بیماران مبتلا به زخم معده‌ی فعال یا سابقه‌ی سوراخ شدن و خونریزی از دستگاه گوارشاگر به بیماری‌های زیر مبتلا هستید، این دارو را نباید مصرف کنید. در صورت داشتن هر یک از موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید: کم خونیبیماری التهابی رودهخونریزی در مغزسکته‌ی مغزینارسایی شدید قلبفشار خون بالاهرگونه اختلال خونریزی دهندهسابقه‌ی سندرم استیونس جانسون (یک عارضه‌ی دارویی نادر که باعث علائم پوستی با تاول‌های شدید و خونریزی در لب‌ها، چشم‌ها، دهان، بینی و دستگاه تناسلی می‌شود).
آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکقبل از تجویز کتورولاک سابقه پزشکی خود را با پزشکتان در میان بگذارید.

تداخلات دارویی آمپول کتورولاک با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر کتورولاک آمپول را تغییر دهد، یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را باپزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاح‌دید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز کتورولاک آمپول نکنید.

پروبنسید نباید با داروی کتورولاک ترکیب شود، زیرا باعث کاهش دفع داروی کتورولاک توسط کلیه‌ها می‌شود. این موضوع ممکن است منجر به افزایش سطح کتورولاک در بدن و افزایش عوارض جانبی آن شود.مصرف همزمان داروی این دارو با لیتیوم باعث کاهش دفع لیتیوم توسط کلیه‌ها می‌شود، در نتیجه سطح خونی لیتیوم افزایش می‌یابد. افزایش سطح لیتیوم ممکن است منجر به مسمومیت با لیتیوم شود.افرادی که از داروی رقیق‌کننده‌ی خون یا ضد انعقاد خون مثل وارفارین یا آسپرین مصرف می‌کنند، باید از مصرف این دارو خودداری کنند زیرا کتورولاک هم خون را رقیق می‌کند. رقیق‌شدن بیش‌از‌حد خون ممکن است منجر به خونریزی شود.اکثر داروها شامل داروی کاهنده درد و تب مانند آسپرین و NSAIDهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن هستند، لذا برچسب تمام داروهای تجویزی و غیرتجویزی را با دقت مطالعه کنید. این داروها مشابه با کتورولاک عمل می‌کند. لذا مصرف هر دوی این داروها خطر عوارض جانبی آن را بالا می‌برد. اگر پزشکتان دوز کم آسپرین (۸۱ تا ۳۲۵ میلی‌گرم در روز) جهت جلوگیری از حمله قلبی برای شما تجویز کرده است به مصرف آن ادامه دهید.

داروهای زیر ممکن است با داروی کتورولاک تداخل داشته باشد. در صورت مصرف این داروها، پزشک خود را مطلع سازید.

آلیسکرنمهارکننده‌های ACE مانند کاپتوپریل و لیزینوپریلمسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین مانند والسارتان، لوسارتانکورتیکواستروئیدها مانند پردنیزونمتوترکسات، پروبنسید و داروهایی که ممکن است بر روی کلیه تاثیر بگذارند مانند سیدوفوویرقرص‌های آب و دیورتیک‌ها مانند فوروسماید.

دیگر داروهایی که با کتورولاک تداخل دارند عبارت‌اند از:

آتنولول، کاپتوپریل، کارودیلول، انالاپریل، اسمولول، لوزارتان، متوپرولول، پروپرانولول، والسارتان، آسپرین، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ایندومتاسین، کتوپروفن، مفنامیک اسید، ملوکسیکام، ناپروکسن، اکسی فن بوتازون، پارکوکسیب، پنتوکسی فیلین، پیروکسیکام، پروبنسید، اسید سالیسیلیک، سولفاسالازین، آمی تریپتیلین، بتامتازون، بومتانید، کلروتیازید، سیتالوپرام، کلومیپرامین، کلوپیدوگرل، کورتیزون، سیکلوسپورین،‌ دسیپرامین، دگزامتازون،‌ دیگوکسین، دی پیریدامول، دوکسپین، دولوکستین، انوکساپارین، اپلرنون، فلووکسامین، هپارین،‌هیدروکلروتیازید، هیدروکورتیزون، ایمی پرامین، متوترکسات، متیل پردنیزولون، نورتریپتیلین، پاروکستین، ریواروکسابان، سرترالین، اسپیرونولاکتون، تاکرولیموس، ترازودون و ونلافاکسین.

استفاده از الکل همزمان با مصرف این دارو، باعث اختلال در عملکرد این دارو می‌شود و احتمال بروز عوارض ناخواسته را افزایش می‌دهد.

علائم اوردوز آمپول کتورولاک

اگر علائم اوردوز را تجربه کردید سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. این علائم عبارت‌اند از:

درد شدید شکمیاستفراغ قهوه‌ای رنگخواب‌آلودگی شدیدمشکلات تنفسی.

نکاتی اساسی در مورد کتورولاک

افرادی که به آسپرین و سایر NSAID ها حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده کنند.استفاده از این دارو در افراد مبتلا به آسم یا پولیپ بینی باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک به NSAID ها می‌شود.استفاده از این دارو در ۳ ماه آخر بارداری ممکن است به نوزاد متولد شده آسیب برساند. این دارو در افرادی که کم‌تر از ۱۷ سال سن دارند، نباید استفاده شود.استفاده از این دارو در بیماران با سن بالای ۶۵ سال، ممکن است واکنش شدیدتری ایجاد کند و در نتیجه این افراد به دوز کمتری نیاز دارند.اگر فکر می‌کنید مقدار زیادی از این دارو را مصرف کرده‌اید، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکقطره چشمی کتورولاک برای درمان خارش چشم استفاده می‌شود.

سؤالات متداول شما

در این قسمت از مطلب، طبق روال همیشه به سؤالات شما در مورد این دارو جواب می‌دهیم.

کتورولاک بهتر است یا مورفین؟

برتری این دارو نسبت به مورفین، نداشتن عارضه دپرشن تنفسی و عدم وابستگی و همچنین طولانی‌تربودن اثر ضددرد آن نسبت به اپیوئیدهای تزریقی از جمله مورفین است.

آیا می شود کتورلاک را در خانه مصرف کرد؟

هرچند این دارو باید توسط پزشک و در درمانگاه استفاده شود، اما اگر در خانه از این دارو مصرف می کنید از پزشک خود بخواهید نحوه مصرف آن را به شما آموزش دهد و حتما به یاد داشته باشید که بیشتر از پنج روز از این دارو استفاده نفرمایید.

آمپول کتورولاک عضلانی است؟

این دارو ابتدا به صورت داخل وریدی (IV) یا داخل عضلانی (IM) آغاز می شود و در صورت لزوم، درمان با فرم خوراکی ادامه می‌یابد. پس از آن، در اسرع وقت داروهای ضد درد دیگری برای بیمار جایگزین می شوند. به دلیل خطر خونریزی گوارشی و سایر عوارض، درمان خوراکی با کتورولاک نباید بیش از ۵ روز ادامه داشته باشد.
نکته مهم دیگر این است که هنگام تزریق کتورولاکس، تزریق وریدی مستقیم نباید بیش از 15 ثانیه انجام شود. تزریق عضلانی باید به آرامی و عمیق به عضله انجام شود.

مدت زمان تاثیر داروی کتورولاک چقدر است؟

اثر تسکین درد در حدود 30 دقیقه با حداکثر تأثیر در 1 تا 2 ساعت پس از تزریق وریدی یا تزریق عضلانی شروع می‌شود. مدت زمان اثر آمپول کتورلاکس معمولاً 4 تا 6 ساعت است.

آمپول کتورولاک کورتون است؟

خیر، کتورولاک یک داروی کورتونی نیست.

نحوه تزریق کتورولاک چگونه است؟

این دارو به صورت عضلانی یا وریدی تزریق می‌شود به این صورت که ۱۵ یا ۳۰ میلی گرم در روز از راه تزریق عضلانی و یا وریدی چهار بار در روز به فاصله شش ساعت برای بیمار تجویز می‌شود. بیمارانی که به یک دوز در روز نیاز دارند می‌توانند ۶۰ میلی گرم را از راه تزریق عضلانی دریافت کنند.

آمپول کتورولاک برای چیست؟

این دارو یک داروی ضددرد است که با کاهش التهاب باعث کاهش درد‌های متوسط و شدید می‌شود. سوزن کتورولاک را بعد از جراحی یا برای مدیریت دردهای شدید تجویز می‌کنند.

چند روز می‌توان از کتورولاک استفاده کرد؟

این دارو نهایتا برای 5 روز تجویز می‌شود. اگر این دارو نتواند درد را کاهش دهد و یا اگر برای مدت طولانی‌تری نیاز به داروی مسکن قوی داشتید، پزشک بعد از ۵ روز باید داروی شما را عوض کند.

نگهداری صحیح آمپول کتورولاک چیست؟

برای نگهداری صحیح داروی کتورولاک، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید. همچنین آن را فریز نکنید و در حمام نگهداری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی‌شده را مصرف نکنید.

اگر مصرف یک دوز آمپول کتورولاک را فراموش کنم باید چه کار کنم؟

باید این دارو را به صورت منظم مصرف می‌کنید، در صورت فراموش کردن موعد دوز مصرفی سریعا با پزشک تماس بگیرید تا زمان‌بندی مصرف جدیدی دریافت کنید. از مصرف دوبرابر محصول اجتناب کنید.

هر فرد حداکثر چه دوزی از آمپول کتورولاک را می‌تواند دریافت کند؟

دوز توصیه شده در بیماران با سن کم‌تر از ۶۵ سال، تزریق ۳۰ میلی گرم هر ۶ ساعت است. حداکثر دوز روزانه نباید بیش از ۱۲۰ میلی گرم باشد.
دوز توصیه شده در بیماران با سن بیش‌تر از ۶۵ سال، بیماران دارای مشکلات کلیوی و بیماران با وزن ک‌متر از ۵۰ کیلوگرم، ۱۵ میلی گرم تزریق کتورولاک هر ۶ ساعت است. حداکثر دوز روزانه برای این افراد نباید بیش از ۶۰ میلی گرم باشد.

کتورولاک برای کودکان تجویز می‌شود؟

این دارو برای افراد زیر ۱۷ سال عموما تجویز نمی‌شود و تجویز آن برای افراد زیر دو سال مجاز نیست.

قطره چشمی کتورولاک برای زخم قرنیه تجویز می‌شود؟

خیر؛ قطره کتورولاک چشمی یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که سطح هورمون‌هایی که باعث التهاب و درد در بدن می شوند را کاهش می‌دهد. قطره چشمی کتورولاک برای تسکین خارش چشم که از حساسیت فصلی ناشی می‌شود، استفاده می‌شود. قطره کتورولاک چشمی همچنین برای کاهش تورم، درد و سوزش پس از عمل آب مروارید یا دیگر انواع عمل چشم و قرنیه کاربرد دارد.

آمپول کتورولاک برای سنگ کلیه تجویز می‌شود؟

بله؛ یکی از موارد مصرف سوزن کتورولاک برای مدیریت درد سنگ کلیه هم تجویز می‌شود. آمپول کتورولاک برای درد کولیکی صفرا هم تجویز می‌شود.

آمپول کتورولاک برای درد پریود تزریق می‌شود؟

مسکن‌های زیادی برای تسکین درد پریود ممکن است تجویز شود، اما بعید است که پزشک این دارو را تجویز کند. همان‌طور که گفتیم این دارو برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود و تجویز آن برای تسکین درد پریود به نظر پزشک بستگی دارد. از این رو از مصرف خودسرانه این دارو برای دردهای معمولی پریودی پرهیز کنید.

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

مشاوره با متخصصان
داخلی دکترِتو

آمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاکآمپول کتورولاک چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف کتورولاک

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

داروی کتورولاک که یک داروی ضدالتهابی و ضددرد قوی است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید استفاده می‌شود. این دارو عموما قبل و بعد از جراحی زمانی تجویز می‌شود که برای تسکین درد بیمار نیاز به مسکن‌های اپیوئیدی باشد. کتورولاک فقط برای 5 روز تجویز می‌شود و اگر کارساز نبود یا اگر بیمار برای مدت طولانی‌تری نیاز به دارو داشت، پزشک داروی بیمار را عوض خواهد کرد. پس از این دارو به صورت خودسرانه و برای دردهای معمولی استفاده نکنید.

کتورولاک به سه شکل دارویی قطره چشمی، قرص خوراکی و تزریقی موجود است. عوارض شایع این دارو شامل گیجی، عدم هوشیاری، سردرد و دل‌پیچه است اما می‌تواند عوارض جدی‌تری مثل خون‌ریزی معده هم داشته باشد. کتورولاک مانند هر مسکن دیگری توسط پزشکان مختلفی تجویز می‌شود. اگر د رمورد این دارو به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، می‌توانید از خدمات مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید و یا اینکه با متخصص داخلی مشورت کنید. در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان در زمینه‌های مختلف مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

منابع
https://www.webmd.com/drugs/2/drug-4688/ketorolac-intramuscular/details
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/20912-ketorolac-injection
https://www.healthline.com/health/is-toradol-a-narcotic
https://www.drugs.com/mtm/ketorolac-oral-injection.html
https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a614011.html
https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6419/ketorolac-injection/details
https://www.medicinenet.com/ketorolac_vs_ibuprofen_advil/article.htm

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

سرطان استخوان چیست؟ +علائم، علت و روش های درمان