طرز تهیه بریانی حیدرآبادی؛ این غذای اصیل هندی
بریانی حیدرآبادی غذای معطر و اصیل هندی است که هر کسی را شیفته خود میکند. بریانی حیدرآبادی با مرغ آبدار، پیاز داغ و برنج باسماتی تهیه میشود. چیکن بریانی حیدرآبادی از غذاهای معروف جشنهای عروسی حیدرآباد هند است. اگر به غذاهای هندی علاقه دارید، امروز قصد داریم طرز تهیه بریانی حیدرآبادی را به سادهترین شکل […] نوشته طرز تهیه بریانی حیدرآبادی؛ این...
بریانی حیدرآبادی غذای معطر و اصیل هندی است که هر کسی را شیفته خود میکند. بریانی حیدرآبادی با مرغ آبدار، پیاز داغ و برنج باسماتی تهیه میشود. چیکن بریانی حیدرآبادی از غذاهای معروف جشنهای عروسی حیدرآباد هند است. اگر به غذاهای هندی علاقه دارید، امروز قصد داریم طرز تهیه بریانی حیدرآبادی را به سادهترین شکل توضیح دهیم تا بهراحتی آن را در خانه تهیه کنید و لذت ببرید.
بریانی حیدرآبادی چیست؟
یکی از غذاهای سنتی هند بریانی است که ریشه در غذاهای آسیای مرکزی دارد. الماس غذاهای هندی لقبی است که به بریانی حیدرآبادی دادهاند.
بریانی حیدرآبادی با گوشت یا مرغ طعمدار و تند و برنج باسماتی تهیه میشود. نکته اصلی برای پخت بریانی، برنج کرکی آن است که مثل مروارید پخش میشود و با این دستور پخت میتوانید آن را به بهترین نحو تهیه کنید.
مواد لازم برای بریانی حیدرآبادی (برای ۱۲ نفر)
پیاز زرد نگینی خردشده ۴ عدد؛ روغن بادامزمینی ۱٫۵ فنجان؛ ران مرغ استخوانی ۱ کیلوگرم؛ ماست معمولی دوسوم پیمانه؛ برنج باسماتی دانه بلند اعلا ۲ پیمانه؛ روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری؛ آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری؛ گشنیز تازه یکچهارم پیمانه؛ نعناع تازه یکچهارم پیمانه؛ زعفران ۱ قاشق چایخوری؛ گیلاس ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)؛ چاشنی سیر و زنجبیل ۱٫۵ قاشق غذاخوری؛ نمک ۱ قاشق چایخوری؛ فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری؛ زردچوبه نصف قاشق غذاخوری؛ فلفل چیلی ۱ قاشق چایخوری؛ ادویه بریانی ۱ قاشق غذاخوری؛ چوب دارچین ۱ عدد؛ هل سیاه ۱ عدد؛ میخک ۵ عدد؛ برگ بو درشت ۱ عدد؛ زیره ۱ قاشق غذاخوری؛ فلفل سیاه نصف قاشق غذاخوری.طرز تهیه بریانی حیدرآبادی
۱. پیاز نگینی خردشده را با روغن بادامزمینی تفت دهید تا ترد و طلایی شود.
۲. مرغ را با ماست، چاشنی زنجبیل و سیر و ادویهجات مزهدار کنید و اجازه دهید ۳ تا ۵ ساعت بماند که خوب مزهدار شود.
۳. برنج باسماتی را خوب بشویید و نصف آن را یک ساعت در آب خیس کنید و بقیه را برای پخت در پلوپز یا قابلمه بریزید.
۴. برنج را داخل پلوپز یا آب جوشآمده داخل قابلمه بریزید و سپس نمک، روغن زیتون و ادویهجات را اضافه کنید. نکته مهم برای پختن برنج این است که آب آن کامل بخار شود و بعد برنج را به ظرف دیگر بریزید. اگر برنج را در پلوپز میپزید، مدت پخت برنج ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خواهد بود.
۵. مرغ مزهدارشده را با تمام مواد آن به قابلمهای ۵ یا ۶لیتری بریزید و سپس گشنیز، نعناع، نصف آبلیمو، نصف روغن زیتون و پیازداغ را به آن اضافه کنید.
۶. برنج باسماتی خیسشده را آبکش کنید و روی لایههای پیازداغ پخش کنید. در این مرحله برنج خام با آب مرغ پخته خواهد شد.
۷. برنجی را که از قبل پخته شده لایهلایه با باقیمانده آبلیمو، زعفران، پیازداغ و چاشنی زنجبیل و سیر روی مواد بریزید و خوب پخش کنید.
۸. برای بخارپزکردن این غذا میتوانید روی آن فویل آلومینیوم قرار دهید و آن را بهمدت ۱ ساعت با فر بپزید.
۹. اگر ترجیح میدهید بریانی را با اجاقگاز بپزید نیز مدت زمان آن ۱ ساعت خواهد بود.
۱۰. بعد از پخت بریانی، ۵ دقیقه صبر کنید که خنک شود و بعد غذا را لایهلایه در بشقاب بریزید و با گشنیز یا پیاز حلقهای تزئین کنید.
سؤالات متداول درباره بریانی حیدرآبادی
۱. بریانی عالی چگونه است؟
اگر برنج بریانی دانهدانه روی بشقاب پخش شود و مرغ آن طوری آبدار و خوب پخته شده باشد که استخوانش بهراحتی جدا شود، موفق به پخت بریانی حیدرآبادی ایدئال شدهاید.
۲. برای پخت بریانی از چه نوع قابلمهای استفاده کنم؟
بهترین گزینه برای پخت بریانی قابلمههای ضخیم و پهن است. از نظر حجمی نیز قابلمههای ۵ تا ۶لیتری مناسب خواهد بود.
۳. میتوان از ته گرفتن و سوختن برنج بریانی جلوگیری کرد؟
بله، میتوانید از سینی یا شعلهپخشکن در زیر قابلمه استفاده کنید.
۴. بهترین برنج برای تهیه بریانی حیدرآبادی کدام است؟
برنج باسماتی دانه بلند و اعلا یکی از بهترین گزینهها برای پخت چیکن بریانی حیدرآبادی محسوب میشود.
۵. زمان ایدئال برای پخت برنج باسماتی چقدر است؟
اگر از روش سنتی یعنی جوشاندن برای پخت برنج باسماتی استفاده میکنید، زمان مناسب ۴ تا ۵ دقیقه خواهد بود.
۶. نسبت ایدئال برنج به آب چقدر است؟
برای روش سنتی یک فنجان برنج را با ۳ فنجان آب و ۲ قاشق چایخوری نمک بپزید. برای پلوپز یک فنجان برنج را با یکچهارم فنجان آب بپزید.
۷. نسبت ایدئال برنج به مرغ چقدر است؟
قاعده کلی برای پخت بریانی حیدرآبادی استفاده مساوی از برنج و مرغ است. مثلا ۲ کیلو مرغ با ۲ پیمانه برنج همخوانی دارد.
۸. برای پیازداغ چه پیشنهادی دارید؟
از پیازهای نازک استفاده کنید. اجازه ندهید پیازداغ قهوهای تیره شود. بعد از ترد و طلاییشدن پیازها، آنها را روی دستمال کاغذی حولهای بگذارید که روغنشان گرفته شود.
۹. از کجا مطمئن شوم برنج بریانی چسبناک نیست؟
اگر از روش سنتی استفاده میکنید، برنج را فقط بهمدت ۴ تا ۶ دقیقه بپزید تا نیمپَز شود. اطمینان حاصل کنید که برنج کامل نپزد و برنج را قبل از پخت خیس کنید. همانطور که گفته شد، برای پخت بریانی از قابلمه پهن و ضخیم استفاده کنید تا دانههای برنج فضای بیشتری داشته باشند و به هم نچسبند.
۱۰. چطور بریانی خشکشده را قابلخوردن کنیم؟
کمی آب روی برنج بپاشید و اجازه دهید دوباره برنج خوب دم بکشد. روی مرغ کمی آب و ماست بزنید تا به حالت معمولی بازگردد.
۱۱. چطور بریانی چسبناک را قابلخوردن کنیم؟
قبل از مزهدارکردن مرغ، سعی کنید زیاد از ماست استفاده نکنید و ماست استفادهشده معمولی با مزه ترش باشد. اگر بریانی شما چسبناک و حالت آبدار دارد، بهتر است آب اضافی آن را دور بریزید و سپس قابلمه دیگری را برای پخت دوباره استفاده کنید. برای تبخیرشدن آب اضافی بریانی آن را روی حرارت زیاد و بدون درب قابلمه قرار دهید.
۱۲. چطور بریانی حیدرآبادی را تبدیل به غذای سالم کنم؟
بهراحتی میتوانید برنج باسماتی را با برنج قهوهای یا کینوا جایگزین کنید و غذای رژیمی بپزید.
سخن پایانی
بریانی حیدرآباد غذای مراسمهای عروسی هندوستان است. با روش طبخ آسانی که گفتیم میتوانید بهراحتی این غذا را در خانه تهیه کنید و از مزه دلپذیرش حسابی لذت ببرید.
شما بگویید
تا به حال چیکن بریانی حیدرآبادی خوردهاید؟ شما هم از غذاهای هندی لذت میبرید؟ آیا روش طبخ بریانی حیدرآبادی که گفتیم برای شما مفید بود؟ لطفا نظرات و تجربیات خود درباره بریانی حیدرآبادی را با ما و کاربران عزیزمان در میان بگذارید.