مجموعه کاریکلماتور کودتا با لبخند به چاپ 2 رسید
مجموعه کاریکلماتور کودتا با لبخند به کوشش اصغر رضایی گماری به چاپ دوم رسید. به گزارش شیرین طنز، این مجموعه کاریکلماتور شامل 270 صفحه و... ادامه مطلب...
مجموعه کاریکلماتور کودتا با لبخند به کوشش اصغر رضایی گماری به چاپ دوم رسید.
به گزارش شیرین طنز، این مجموعه کاریکلماتور شامل ۲۷۰ صفحه و با حضور بیش از ۸۰ نویسنده موفق و فعال کاریکلماتور توسط انتشارات کتاب هرمز در اسفند ماه ۱۴۰۰ به چاپ رسید و قیمت هر جلد ۸۵ هزار تومان میباشد.
دوستان علاقمند جهت تهیه این کتاب میتواند به انتشارات کتاب هرمز مراجعه کنند.
لازم به ذکر است که چاپ دوم با مقدمه و بررسی آثار توسط اساتید کاریکلماتور جناب آقای سهراب گل هاشم و علیرضا جمشیدی و حمیدرضا شکارسری همراه شده است.
کاریکلماتور جملهای بین شعر و جملهی قصار معلّق که با طنز همراه است به بیان دیگر، کاریکلماتور یعنی شیرین کردن حقیقت. طنزپردازان گلولههای نمکی هستند که با شلیک حرفهایشان در دل همه کودتا به پا میکنند و همه جا را بدون حتی خونریزی تصرف میکنند.
بخشی از مجموعه کاریکلماتور کودتا با لبخند
با هم چند نمونه از آثار کتاب را مرور میکنیم :
تاریخ مصرف موش و ماهی را گربه تعیین میکند. (پرویز شاپور)
◾ پابرهنهها را دوست دارم چرا که ریگی در کفششان نیست. (سهراب گل هاشم)
◾شیطان کتاب ندارد اما خوب در جلد بعضیها رفته است. (اصغر رضایی گماری)
◾ با رادیو، میشود تمام کشورها را گرفت! (منظر ابراهیم پور)
◾ قلبی که عاشق نشود، مثل کلیه سنگساز میشود. (علیرضا جمشیدی)
◾بعضی مسئولین مردم را از دریچهی چشمشان، مردمک میبینند. (حمیدرضا کنگیا)
◾ بیخانمان در ملاقات با عزراییل، صاحبخانه شد. (رضا جراح نژاد)
◾ خیاط بود، طوری تکّه میانداخت که دیده نمیشد. (محبوبه بوری)
کاریکلماتور چیست؟
کاریکلماتور یعنی کاریکاتوری که با کلمات نوشته میشود. کاریکلماتور کلمهای است ترکیب یافته از کاریکاتور و کلمه به عبارتی دیگر، کاریکلماتور بازی با کلمات است.
دقیق شدن در معانی گوناگون کلمات و قرار دادن آنها با ظرافت در کنار هم با استفاده از ترکیبی از آرایههای ادبی؛ همانند کنایه، تشبیه، ایهام، تمثیل، استعاره، تضاد تلمیح و … همینطور کوتاه بودن، پختگی بیان از ویژگی های این نوع ادبی یعنی کاریکلماتور میباشد.
نباید فراموش کرد که زیادهروی و افراط بیش از حد باعث بیمعنی شدن جملات میشود. لازم به یادآوری است که نام کاریکلماتور را شادروان احمد شاملو بر نوشتههای پرویز شاپور گذاشته است. چرا که نوشتههای پرویز شاپور کوتاه بود (اغلب تک خطی) با ظرافت و دیدی شاعرانه و طنزآمیز. (ادبستان فرزانگان مشگین شهر)