به گزارش ایرنا، علیاکبر صفایی روز یکشنبه در نشست بررسی توانمندیها و برنامه ریزی های ایران برای پشتیبانی از جام جهانی اظهار داشت: با توجه به زیرساخت های مناسب در هرمزگان، بوشهر و خوزستان این مسیرها در این استان ها ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی این نوع حمل نقل از جزیره کیش به عنوان یکی از نقاط اصلی خواهد بود اضافه کرد: هم اکنون نیز ۲ شناور دریایی در این استان ها برای حمل و نقل و تردد ایمن مسافران بکار گرفته شده و سعی می شود این خدمت را تا پایان شهریور در بنادر هدف با بکارگیری شناورهای بیشتر تقویت کرد.
صفایی با بیان اینکه تاکنون سه سند همکاریهای مشترک حملونقلی در حوزههای بندری، دریایی و هوایی با کشور قطر در دولت سیزدهم به امضا رسیده است، گفت: یکی از ظرفیتهای مناسب کشور، استفاده از پتانسیلهای بخشخصوصی فعال در این زمینه است که باید بسترهای فعالیت این حوزه را فراهم کرد.
وی از رفع مشکل پهلوگیری شناور در بندر بوشهر در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: یکی از موارد تسهیل تردد هواداران فوتبال ایرانی، گرفتن مجوز کاپوتاژ خودرو است تا بتوانند با خودروهای شخصی تردد کنند.
امکان جابجایی ۴۰۰ مسافر دریایی از بوشهر به قطر فراهم است
استاندار بوشهر نیز در این جلسه با بیان اینکه ۲۵۰ کیلومتر از ۷۲۷ کیلومتر مرز دریایی جمهوری اسلامی در بوشهر با کشور قطر است گفت: فاصله این استان با کشور قطر از طریق دریا ۱۲۵ تا ۲۵۰ کیلومتر است که کمترین مسیر دریایی از ایران تا کشور میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ است.
احمد محمدی زاده افزود: در کنار فرودگاه های استان بوشهر، هم اکنون ۲ کشتی مسافری با ظرفیت ۴۰۰ صندلی و یک کشتی هتلی با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ صندلی، ۴۰۰ اتاق و پارکینگ ۷۰۰ دستگاه خودرو در این استان فعال است که می توان این تجهیزات را در پشتیبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بکار گرفت.
روزهای یکشنبه و دوشنبه ۲۱ و ۲۲ فروردین ماه رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و جاسم بن سیف السلیطی وزیر حمل و نقل و ارتباطات دولت قطر با حضور در جزیره کیش دیدارهای دوجانبه باهم خواهند داشت.
این سفر در پی دستور ویژه آیتالله رئیسی رییس جمهور کشورمان برای بهرهگیری از ظرفیت گردشگری جام جهانی قطر و همچنین پیگیری دیدار وزیر راه و شهر سازی کشورمان با وزیر حمل و نقل و ارتباطات دولت قطر در جریان سفر آیت الله رییسی به کشور قطر برنامه ریزی شده است.
این وزرا در خصوص پشتیبانی ایران از برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از جمله راهاندازی خطوط منظم کشتیرانی بین بنادر ۲ کشور و توافق برای استفاده بیشتر خطوط هوایی تجاری قطر از آسمان ایران دیدار، گفت و گو خواهند داشت و تفاهمنامه هایی نیز امضا خواهند کرد.
بازدید از برخی جاذبه های گردشگری و زیرساخت های حمل و نقل کیش از دیگر برنامه های این وزرا از سفر به جزیره کیش است.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی شامگاه - شنبه ۲۰ فروردین - و جاسم بن سیف السلیطی وزیر حمل و نقل و ارتباطات دولت قطر ظهر یکشنبه - ۲۱ فروردین - وارد جزیره کیش شدند.
آبان ماه امسال قطر میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال است با توجه به نزدیکی کیش به این کشور استفاده از این فرصت از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته و در این راستا مقرر شده ۵۲۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های ورزشی جزیره کیش از جلمه استانداردسازی ۲ زمین چمن و احداث سه زمین دیگر تا مرداد ماه امسال هزینه شود.
همچنین این جزیره برای بهرهگیری از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر دارای ظرفیت هایی همچون ۵۲ هتل با ۱۹ هزار تخت، یک فرودگاه بین المللی با ظرفیت پذیرش حدود ۲ میلیون مسافر در سال، بندرگاه به وسعت ۱۱۰ هکتار با امکان ارایه خدمات مختلف مسافری و باری با اسکله با ظرفیت پذیرش شناورهای ۱۲ هزار تنی است.
فاصله جزیره کیش تا قطر ۲۷۰ کیلومتر است که مدت زمان مسافرت از این جزیره به دوحه با هواپیما حدود ۴۰ دقیقه و با کشتی پنج تا ۶ ساعت است.
جزیره کیش با ۹۲ کیلومتر مربع مساحت و ۴۲ هزار نفر جمعیت از توابع شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان بوده در آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است.