به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود عزیزخانی شامگاه یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی جمعیت در استان افزود: بر این اساس در ماده قانونی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تسهیلاتی از سال ۹۹ لحاظ شد که مرخصی زایمان برای همه بیمه شدگان ۹ماه محاسبه می شود.
وی اضافه کرد: همچنین نوبت کاری شب برای مادران شاغل در صورت صلاحدید خود آنان تغییر یافته و می توانند تک شیفت (شیفت روزانه) مشغول به کار شوند و علاوه بر آن اعطای دورکاری حداقل چهار ماه به مادران باردار در صورتی که شغل آنها ظرفیت دورکاری را داشته باشد و همچنین کاهش یک سال از مجموعه سالهای بازنشستگی به ازای تولد هر فرزند مد نظر قرار گرفته است.
این مسوول با اشاره به آمار ارائه شده در زمینه آینده شغلی نسل جوان نیز خاطرنشان کرد: طبق آماری که در بحث اشتغال و اقتصاد در نمودار جمعیتی طی ۱۵ سال آینده ارائه شده است به ازای هر جوان ۱۵ موقعیت شغلی خواهیم داشت پس نگرانی های امروز خانواده ها در خصوص آینده شغلی طی چند سال آینده کمرنگ میشود.
وی اظهار داشت: به این مهم باید توجه داشت که در نسل های گذشته به رغم سطح مالی پایین تر خانواده ها تمایل بیشتری به فرزندآوری وجود داشت اما امروز بعضی از خانواده ها با وجود سطح مالی بالا تمایلی به فرزندآوری ندارند.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری زنجان نیز در این جلسه با اشاره به روند نرخ منفی رشد جمعیت گفت: مساله جمعیت امروز فراتر از سایر مسائل است زیرا تا حدود ۳۰ سال آینده کشور ایران در صورتی که با نرخ رشد امروز پیش برود، یکی از پیرترین جوامع دنیا خواهد بود.
فائزه موسوی خاطرنشان کرد: بخشی از راه حل این موضوع مربوط به مسوولیت های دولت است و تسهیلاتی که باید قرار داده شود که شرایط را برای فرزندآوری خانواده ها فراهم کند و بخشی دیگر به حوزه اجتماعی و فرهنگی باز می گردد.
وی اظهار داشت: این موضوع باید به درستی تبیین شود که با شرایط مالی متوسط نیز میتوان اقدام به فرزند آوری کرد و این مهم به وضوح در خانواده های سطح متوسط جامعه قابل مشاهده است که تعداد فرزندان در این خانواده ها به مراتب بیشتر از خانواده های مرفه جامعه است.