روابط ایران و عمان فراتر از روابط همسایگی است/ خانه تجارت ایران هر چه سریعتر در عمان تاسیس شود
رکنا سیاسی: رئیسجمهوری با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ایران و عمان اعتماد به یکدیگر است، اظهار داشت: بهترین حالت توسعه تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقویت همکاریهای دو کشور در عرصههای دوجانبهای و منطقهای و بینالمللی در بستر اعتماد متقابل محقق خواهد شد.
حجت الاسلام المسلمین سیدابراهیم رئیسی در جریان برنامههای سفر به عمان در گفتگو با شبکه ملی تلویزیون این کشور در پاسخ به این سوال که ارزیابیاش از آثار این سفر و دیدار و گفتگو با سلطان عمان بر روابط دو کشور چیست، گفت: از اینکه توفیق یافتم که به عمان سفر و با سلطان محترم این کشور دیدار و گفتگو کنم، خرسندم.
رئیسجمهوری با اظهار امیدواری نسبت به اینکه دیدارها و گفتگوهای انجامشده در این سفر باعث تعمیق و تقویت ارتباطات دو کشور شود، افزود: در دیدار و گفتگویی که با جناب «هیثم بن طارق»، سلطان عمان، داشتیم راهکارهای گسترش روابط مورد بررسی قرار گرفت و تاکید کردیم که سطح فعلی روابط خوب، اما با توجه به اراده و علائق طرفین و نیز ظرفیتهای موجود در دو کشور ناکافی است.
رئیسی اظهار داشت: ایران و عمان علاقمند به ارتقای سطح همکاریهای خود در زمینههای تجاری، اقتصادی، انرژی و بهویژه گاز و گردشگری سلامت هستند.
رئیسجمهوری در پاسخ به این سوال که امضای مجموعهای از توافقنامهها در این سفر چه افق و اهدافی را در مسیر توسعه پایدار روابط دو کشور ترسیم میکند، تصریح کرد: بزرگترین سرمایه ایران و عمان اعتماد به یکدیگر است. بهترین مسیر و بستر برای تقویت و تعمیق روابط این است که همه همکاریهای در سایه اعتماد به پیش برود.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: بهترین حالت توسعه تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقویت همکاریهای دو کشور در عرصههای دوجانبهای و منطقهای و بینالمللی در بستر اعتماد متقابل محقق خواهد شد.
رئیسجمهوری با اشاره به برگزاری نشست با تجار ایرانی و عمانی و طرح برخی مسائل و مشکلات در مسیر تسهیل و افزایش تجارت میان دو کشور در این نشست گفت: نتیجه و ماحصل این نشست این بود که تصمیم گرفتیم خانه تجارت ایران هر چه سریعتر در عمان تاسیس شود و فعالیت خود را آغاز کند. مهمترین هدف و دستاورد فعالیت این دفتر تجاری ایران در عمان، کمک به شناخت تاجران ایرانی و عمانی از ظرفیتهای متقابل است.
رئیسی تاکید کرد: دو کشور ظرفیتهای متنوع و متعددی برای گسترش تعامل و همکاری با یکدیگر دارند که بسیاری از آنها مغفول مانده است. احیا و بهرهگیری از این فرصتها میتواند منافع متقابل زیادی را نصیب دو ملت و دو کشور کند.
روابط ایران و عمان بسیار فراتر از روابط همسایگی است
رئیسجمهوری در پاسخ به این سوال که با توجه به پشت سر گذاشتن پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عمان، چه چشماندازهایی برای تقویت و پیشبرد بیش از پیش این روابط در نظر دارد، اظهار داشت: اینجا لازم است از سلطان فقید عمان، مرحوم سلطانقابوس یاد کنم که گامهای موثر و ماندگاری در راستای تحکیم روابط دو کشور برداشت.
رئیسی افزود: خوشبختانه جناب هیثم بن طارق، سلطان جدید عمان، نیز مسیر تحکیم و تقویت روابط را با قوت ادامه دادهاند که امروز نشانههای آن را مشاهده میکنیم. استنباط بنده از مجموع رایزنیهای انجامشده در این سفر آن است که دولت عمان نیز مصمم به گسترش و ارتقای سطح روابط برادرانه و دوستانه دو کشور تا جایگاه قابل قبول و شایسته آن است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه امروز مردم دو کشور و دو دولت خواهان توسعه روابط فیمابین هستند، تصریح کرد: روابط ایران و عمان بسیار فراتر از روابط همسایگی صرف است. پیشینه تاریخی کهن و اعتقادات مشترک عمیق، پیوندهای ناگسستنی میان دو ملت ایجاد کرده که باعث شده روابط دو کشور همواره رو به گسترش باشد. در همین راستا سفر بنده به کشور دوست و برادر عمان نقطه عطفی در مسیر گسترش روابط است.
کشورهای منطقه که توانمند هستند مشکلات خودشان را حل و فصل کنند
رئیسی در پاسخ به این سوال که برنامه تهران برای گسترش شراکت راهبردی با عمان و فعالترکردن تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک برای حفظ و ارتقای ثبات و امنیت منطقه چیست، خاطرنشان کرد: یکی از نقاط اشتراک جدی در سیاستهای ایران و عمان، تفاهم بر این نکته است که مسائل منطقه باید در منطقه و از طریق گفتگو حل و فصل شود.
رئیسجمهوری با بیان اینکه کشورهای منطقه توانمند هستند مشکلات خودشان را حل و فصل کنند و نیازی به مداخله کشورهای خارجی نباشد، تاکید کرد: راه گفتگو در منطقه باز است و هرگونه دخالت خارجی در منطقه یک گام در جهت وابستگی و ایجاد مشکل تلقی میشود. تجربه نشان داده که حضور بیگانگان در منطقه نه تنها به حل مشکلات کمکی نکرده بلکه خود باعث بروز مشکلات متعدد شده است.
رئیسی گفت: بر این نکته اشتراک نظر داشتیم که هر گونه دخالت خارجی در منطقه باید یک گام در جهت ایجاد مشکل تلقی شود و لذا تاکید کردیم که بیگانگان نباید در منطقه تعیینکننده باشند. دخالت و نفوذ بیگانگان در منطقه مشکل ایجاد میکند.
رئیسجمهوری افزود: دو کشور همعقیده هستند که راه حل همه مسائل منطقه از مسیر گفتگو میگذرد و مسائل منطقه باید به دست مردم منطقه حل و فصل شود. از جمله مسائل یمن باید با گفتگوهای یمنی - یمنی و به دست مردم یمن حل و فصل شود.
اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: