روش تشخیص ارزن خوب و مرغوب برای پرنده از دانه کهنه


روش تشخیص ارزن خوب و مرغوب برای پرنده از دانه کهنه

بذر ارزن یک دانه باستانی محسوب می‌شود که از 10000 سال پیش در آسیای شرقی کشت می‌ شده است. انواع مختلفی دارد که انواع مرواریدی و انگشتی از معروف‌ ترین آن‌ ها می‌ باشند.

بهترین ارزن - فرق ارزن ایرانی و خارجی

اولین تفاوت ارزن خارجی و ایرانی این است که ارزن داخلی ایران درشت تر از ارزن خارجی است البته ارزن خارجی که در ایران کشت می شود نیز داریم .
ارزن ایرانی از ارزن خارجی گرانتر است چون ارزن ایرانی کیفیت بالاتری دارد . البته نه همه ارزن های داخلی .
برای اینکه ماندگاری ارزن خارجی بیشتر شود به آن نگهدارنده می زنند تا از آفت و کپک محفوظ بماند که در نتیجه کیفیت ارزن خارجی را پایین می‌آورد.
ارزن های خارجی بیشتر از طریق کشتی وارد ایران می شوند و در نتیجه در معرض رطوبت دریا هستند و کیفیت خود را از دست می دهند و گاها بصورت ظاهری و یا داخل ارزن کپک می زند
گفته می شود پرندگانی که از ارزن خارجی تغذیه می کنند عمر کمتری خواهند داشت !
ارزن ریز (ارزن خارجی) برای پرندگان زینتی کوچک مناسب است و ارزن درشت (ارزن ایرانی) برای مثلاً کبوتر ، طوطی و …
رنگ ارزن ایرانی روشنتر از ارزن خارجی است ‌.

البته گفته می شود ارزن خارجی برای مناطق سردسیری و کوهستانی مناسب است.
بجهت تشخیص مرغوبیت ارزن و پربار بودن آن ، نصف لیوان را آب بریزید و سپس در آن یک مشت ارزن اضافه کنید. اگر ارزن سالم و مرغوب باشد در کف لیوان جای میگیرد و اگر پوک و نامرغوب باشد بالا میماند از روی درصد ته نشین شدن ارزن میتوان درصد سالم بودن و مرغوبیت آنرا تخمین زد .

روش تشخیص ارزن خوب و مرغوب برای پرنده از دانه کهنه

بهترین ارزن ارزنی است که ۱- مغز بیشتر و درشت‌تری داشته باشد . ۲- رنگ آن روشن باشد و ۳- کشت امسالی باشد . البته برای خرید ارزن خوب باکیفیت باید از جای قابل اعتماد خرید کرد ، نمونه ارزن را مشاهده کرد و نیز قیمت خرید عمده ارزن را نیز در پارامترهای خرید ارزن خوب لحاظ کرد.

برای شناسایی ارزن مرغوب و ارزن با کیفیت باید به سال برداشت ، شرایط انبارداری ، خارجی/ داخلی بودن ، رنگ ارزن ، مغز ارزن و کیفیت مغز ارزن توجه کنید .پس دقت کنید ارزن بد و بی کیفیت عمر پرنده را کوتاه و حیوان را مریض خواهد کرد پس فقط قیمت ارزن را ملاک قرار ندهید .
مغز ارزن ایرانی هرچند گران است و بیشتر برای مصرف آش ارزن یا همان توگی استفاده می شود ولی بهترین غذا برای طیور و پرنده های گران قیمت می باشد .

حتماً بخوانید:
روش تشخیص ارزن خوب و مرغوب برای پرنده از دانه کهنه

آشنایی با اصول کاشت و برداشت ارزن

روش کاشت ارزن ارزن جزء غله جات دانه ریز و گیاهان یک ساله مناطق گرم و خشک می باشند که دارای انواع فراوانی هستند. نام ارزن (Millet) از کلمه لاتین…

برای داشتن یک ارزن با کیفیت و با بازدهی بالا باید به نحوه کشت و آبیاری آن دقت زیادی داشت :

زمان کاشت بذر ارزن

هنگامی که درجه حرارت خاک ۱۴ ~ ۱۵ سانتیگراد باشد زمان مناسب کاشت ارزن است . کشت ارزن در مناطق مختلف :

مناطق سرد : اواخر اردیبهشت تا نیمه اول خرداد
مناطق معتدل : کشت اول : اوایل تا اواسط اردیبهشت ، درکشت دوم : اواخر خرداد تا اواخر تیرماه
مناطق گرم : کشت اول : اواسط فروردین تا اوایل اردیبهشت ، کشت دوم : اواخر مرداد تا اوایل شهریور

روش تشخیص ارزن خوب و مرغوب برای پرنده از دانه کهنه

میزان بذر ارزن در هر هکتار :

کشت ماشینی : 15-10 کیلوگرم در هر هکتار. کشت دست داشت : حدود 20-15 کیلوگرم در هر هکتار. فاصله مناسب ردیف ها از همدیگر حدود 50 سانتیمتر و فاصله بوته ها از همدیگر حدود 15-12 سانتیمتر با عمق کاشت 3-2 سانتیمتر توصیه می‌شود و تراکم مناسب کشت 400-300 هزار بوته در هکتار می باشد.

تغذیه گیاهی ارزن – میزان کود مورد نیاز :

با توجه به وضعیت حاصلخیزی خاک و کشت قبلی می‌بایست نسبت به توصیه کودی اقدام کرد. در مجموع حدود 100 کیلوگرم کود فسفاته، 50 کیلوگرم کود ازته و 40 کیلوگرم کود پتاسه در هر هکتار مورد نیاز است. البته توصیه می‌شود قبل از کودپاشی ، خاک آن منطقه آزمایش شود.

روش آبیاری ارزن:

بایستی در آبیاری اول و دوم دقت کافی داشت که مشکل سله بستن خاک بخصوص در خاکهای سنگین بوجود نیاید. آبیاری ارزن در فواصل ۷ تا ۱۰ روز یکبار، بیشترین بازده را خواهد داشت. بطور متوسط میزان آب مصرفی این گیاه حدود ۳۰۰۰~۴۰۰۰ مترمکعب در هر هکتار می باشد.



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آموزش ساخت پادری پوم پوم برای اتاق خواب و میز آرایشی