به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اظهار داشت: اگر بهره بردار و متقاضی پیگیر دریافت تسهیلات مورد نیاز طرح خود در بانک نیست به سرعت طرح دیگری را جایگزین آن کنید.
وی از مدیران بانک های استان خواست مسیر پرداخت تسهیلات را تسهیل کنند و گفت: ۱۰۰ درصد سهمیه استان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه باید جذب شود و از هیچ دستگاه و بانکی قابل پذیرش نیست که ریالی از این اعتبارات به مرکز برگشت داده شود.
استاندار کردستان اضافه کرد: بانک های عامل و دستگاه های اجرایی موظف اند هر شب گزارش معرفی و پرداخت تسهیلات را ارائه کنند و هر بانکی با مشکل مواجه است اعلام کند تا در تهران آن را پیگیری کنیم.
دادستان سنندج هم در این جلسه در ارتباط با دستور کار دوم که به مشکل یکی از سرمایه گذاران در استان اختصاص داشت، اظهار داشت: این جلسه تخطئه یا تحسین از یک سرمایه گذار و تولیدکننده نیست و اگر مساله حقوقی در گذشته پیش آمده طبق رای صادر شده از سوی مرجع قضایی باید عمل کرد.
محمد جباری با تاکید بر اینکه خسارت وارد شده به بیت المال از سوی هر شرکتی که اتفاق افتد باید جبران شود، افزود: بی شک معیار همه ما رونق تولید است و باید موانعی که بر سر راه این مهم وجود دارد برطرف کنیم.
پرداخت ۹۷۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در کردستان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه اظهار داشت: از محل تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، ۱۱۳ طرح به مبلغ پنج هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال به بانک های عامل در استان معرفی شده است.
بختیار خلیقی اضافه کرد: تاکنون ۹۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل مذکور پرداخت شده و ۳۳۰ میلیارد ریال طرح هم در بانک های استان در حال بررسی است.
وی با اشاره به اینکه بانک های عامل پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در استان بانک های صنعت و معدن، ملت و توسعه تعاون هستند، اعلام کرد: ملاک سهمیه اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ میزان جذب تسهیلات این محل در سال ۱۴۰۰ است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه در ارتباط با میزان جذب و پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ وضعیت استان مطلوب نیست، اظهار داشت: در مجموع از محل های مختلف تاکنون ۲ هزار و ۱۱۸ طرح به ارزش بیش از یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات در استان مصوب شدند.
محمد مشیرپناهی با اشاره به اینکه تاکنون کمتر از ۲۰ درصد مجموع ارزش طرح های معرفی شده به بانک ها به متقاضیان تسهیلات پرداخت شده است، افزود: ضمانت و میزان آورده شخصی از جمله دلایل مطرح شده بانک های استان برای عدم پرداخت تسهیلات به متقاضیان اعلام شده است.
وی اضافه کرد: هر متقاضی ۱۵ روز فرصت دارد مدارک مورد نیاز دریافت تسهیلات را به بانک تحویل دهد لذا بانک ها باید در صورت عدم پیگیری از سوی متقاضیان به دستگاه های اجرایی مرتبط اعلام کنند تا طرح جایگزین معرفی شود.
در این جلسه معرفی ۱۱ طرح برای دریافت تسهیلاتی به ارزش بیش از ۷۷۴ میلیارد ریال از محل رونق تولید توسط بانک های صادرات، آینده، سپه و تجارت بررسی و تصویب شد.