با خطاهای رایج آشپزی آشنا شوید
آماده سازی وعدههای غذایی ظاهرا کار پیچیده ای نیست، اما اشتباهات رایجی در این زمینه وجود دارند که هم کیفیت غذا را پایین میآورند و هم لذت بردن از غذا را کمتر می کنند. بسیاری از افراد فکر می کنند که مرتکب این اشتباهات نمی شوند، اما واقعیت چیز...
آماده سازی وعدههای غذایی ظاهرا کار پیچیده ای نیست، اما اشتباهات رایجی در این زمینه وجود دارند که هم کیفیت غذا را پایین میآورند و هم لذت بردن از غذا را کمتر می کنند.
بسیاری از افراد فکر می کنند که مرتکب این اشتباهات نمی شوند، اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد.
غلات سبوس دار، سبزی های بخارپز یا تف داده شده و لوبیاها نیز تا چندین روز تازه می مانند
آشپزی براساس دستورالعمل های اشتباه
بعضی از غذاها برای این که به بهترین حالت خودشان برسند، باید مدتی در یخچال باقی بمانند. برای مثال، انواع سوپ ها یا خورش ها در روز دوم یا سوم پس از پخت، طعم بهتری نسبت به روز اول به خودشان می گیرند. غلات سبوس دار، سبزی های بخارپز یا تف داده شده و لوبیاها نیز تا چندین روز تازه می مانند.
با این حال، همه مواد غذایی و در همه حالت های آماده سازی دارای چنین قابلیتی نیستند. سبزی های نرم تر و برگ دار باید تازه مصرف شوند، چون در صورت کهنه شدن سریعا حالت خیس و غیرقابل خوردن پیدا می کنند. اگر این مواد غذایی را در فریزر نگهداری می کنید، باید از هر گونه رطوبت دور بمانند. سبزی های نرم و برگ دار باید پس از شستن کاملا خشک شوند و تا آخرین لحظه قبل از مصرف هم چیزی به آن ها اضافه نشود.
عدم تعادل در روند آماده سازی غذا
هیچ کاری بدتر از این نیست که یک هفته فقط از غلات سبوس دار یا فقط از انواع سبزیها بهعنوان غذا استفاده کنید. درواقع، یک وعده غذایی کامل باید از همه ترکیبات غذایی اصلی تشکیل شده باشد، نه فقط از یک یا دو مورد از آنها. پس همه وعده های غذایی شما باید حاوی این گروههای غذایی اصلی باشند: پروتئین بدون چربی، کربوهیدرات های پیچیده و چربی های سالم. غلات سبوس دار و انواع سبزی ها یا میوه ها نیز باید در کنار همین ترکیبات غذایی استفاده شوند.
انتخاب مقادیر نامناسب از مواد غذایی
افرادی که مقادیر لازم برای تهیه غذاها را به طور تصادفی و شانسی انتخاب می کنند، از چند جنبه به خودشان آسیب می رسانند و رژیم غذایی خودشان را دچار آشفتگی می کنند. درواقع، این افراد نمیدانند که هر کدام از مواد غذایی اولیه تا کدام روز از هفته به پایان میرسند. بدتر آنکه میزان زیادی از غذایی که آنان آماده میکنند، بدون استفاده باقی میماند و تا هفته بعد همچنان درون یخچال نگهداری میشود.
بنابراین، برای هر هفته خودتان برنامهریزی داشته باشید و مواد غذایی اولیه را براساس نیازهای متناسب با هفته تهیه کنید. شما تقریبا برای هر وعده غذایی به ۱۱۵ گرم پروتئین بدون چربی، یک فنجان سبزی و نصف فنجان غلات سبوسدار یا کربوهیدرات نشاسته ای نیاز دارید. با در نظر گرفتن این مقادیر، میتوانید تعداد وعدههای غذایی هر هفته و مواد غذایی مورد نیازتان را بهخوبی تخمین بزنید.
نداشتن ظرف های نگهدارنده مناسب
ظرفهای نگهدارنده بزرگی که چندین وعده غذایی درون شان جا می گیرند، در نوع خودشان مفید هستند. با اینحال، ظرفهای نگهدارنده کوچکتری که متناسب با یک یا دو وعده غذایی طراحی شدهاند، زندگی شما را واقعا راحت تر می کنند. این ظرف ها، وزن کمی دارند و بهطور خودکار فقط برای یک یا دو وعده غذایی جا دارند. به علاوه، فرآیند یخ زدن و یخ زدایی این ظرفها نیز سریع تر و راحت تر از ظرف های بزرگ انجام میشود.
عدم استفاده درست از فریزر
ترکیباتی مانند غلات سبوس دار یا سبزی های خُردشده معمولا ۵ روز در ظروف پلاستیک و در یخچال دوام می آورند. با اینحال، مواد غذایی فاسدشدنی مانند گوشت قرمز، ماهی و مرغ باید در فریزر نگهداری شوند، و گرنه سریعا فاسد می شوند. افرادی که گوشت های پخته شده را تا چندین روز درون یخچال نگه می دارند و بعد آن ها را می خورند، آسیب های ناگواری را به دستگاه گوارش خودشان وارد می کنند.
در موارد شدیدتر هم خطر مسمومیت غذایی وجود دارد که می تواند سلامتی فرد را تهدید کند. بنابراین، اگر قصد دارید که دیرتر از این غذاها استفاده کنید، حتما آن ها را داخل فریزر بگذارید.
منبع : salamatism.com