طرز تهیه چند دسر ساده و سریع مخصوص افطار
ماه مبارک رمضان شروع شده است و باید فکری به حال تزئین سفره افطار کرد و در عین حال غذا و دسر ساده و مقوی درست کرد. ما چند دسر برای افطار را به شما آموزش می دهیم.نبض ما-بیشتر کشورهای مسلمان برای ماه رمضان دسرهای مخصوص به خودشان را دارند.آموزش چندین...
ماه مبارک رمضان شروع شده است و باید فکری به حال تزئین سفره افطار کرد و در عین حال غذا و دسر ساده و مقوی درست کرد. ما چند دسر برای افطار را به شما آموزش می دهیم.
نبض ما-بیشتر کشورهای مسلمان برای ماه رمضان دسرهای مخصوص به خودشان را دارند.
آموزش چندین دسر برای افطار
در این مقاله چندین دسر برای افطار را معرفی می کنیم.
رنگینگ (برای چهار نفر) :
مواد لازم:
آرد گندم ۵۰۰ گرمروغن ۳۰۰ گرمخاکه قند ۱۲۵ گرمخرمای سیاه نرم ۵۰۰ گرممغز گردو ۱۲۵ گرمدارچین کوبیده نرم ۱ قاشق سوپخوریهل کوبیده ۱ قاشق مرباخوریپسته چرخ کرده ۱ قاشق سوپخوریطرز تهیه:
روغن را در ظرفی ریخته، روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. آرد را داخل آن می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم.
مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شده و طلائی شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا کمی سرد شود، آنگاه خاکه قند و دارچین و هل کوبیده را با آرد سرخ شده مخلوط می نمائیم. هسته های خرما را می گیریم و داخل هر یک خرما را یک تکه گردو می گذاریم.
نیمی از آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و خرماها را روی آن می چینیم.
با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را می پوشانیم و باز با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و کمی خاکه قند و دارچین روی آن می پاشیم و پسته چرخ کرده را نیز روی آن می ریزیم. حال با کارد رنگینگ آماده شده را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می دهیم و در ظرف می چینیم. این دسر برای افطار آماده است.
شیربرنج (برای چهار نفر) :
مواد لازم:
برنج یک پیمانه (۲۰۰ گرم)شیر دو لیترگلاب نصف پیمانهطرز تهیه:
برای درست کردن این دسر برای افطار برنج را به دقت می شوئیم و در آب به مدت دو ساعت خیس می کنیم. سپس آن را با دو لیوان آب می گذاریم بپزد تا نرم شود.
آنگاه شیر را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم تا شیر برنج آهسته بجوشد و کاملاً پخته و غلیظ شود.
گلاب را اضافه کرده و بعد از دو سه جوش آن را از روی حرارت بر می داریم و با شکر یا شیره و یا انواع مربا مصرف می کنیم.
حلوا (برای چهار نفر)
مواد لازم:
آرد گندم ۲۵۰ گرمشکر ۲۰۰ گرمروغن ۲۰۰ گرمزعفران نصف قاشق چایخوریآب ۲ لیوانگلاب نصف لیوانخلال بادام و پسته به میزان لازمطرز تهیه:
روغن را در ظرف ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود و رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود.
آرد را پس از سرخ شدن می گذاریم کمی سرد شود، سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم، در صورتیکه مایه کمی شل بود ۱ الی ۲ دقیقه حلوا را روی حرارت قرار می دهیم، آنگاه حلوا را در دیس می کشیم و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین می کنیم. این دسر برای افطار آماده است.
مسقطی (برای چهار نفر)
مواد لازم:
نشاسته ۱۰۰ گرمشکر ۲۰۰ گرمروغن ۵۰ گرمگلاب ۱ قاشق سوپخوریآب ۳ یا ۴ لیوانخلال بادام ۵۰ گرمطرز تهیه:
برای تهیه این دسر برای افطار نشاسته را در آب ریخته، مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و کمی غلیظ شود. سپس شکر، گلاب و روغن را به مخلوط اضافه می کنیم و مجدداً بهم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شوند. سپس مایه را در ظرف ریخته و می گذاریم سرد شود. آنگاه آن را به شکل لوزی لوزی بریده و تزئین می کنیم.
شله زرد (برای چهار نفر)
مواد لازم:
برنج ۵۰۰ گرمشکر ۱ کیلوروغن نصف پیمانهزعفران سائیده نصف قاشق چایخوریگلاب نصف پیمانهخلال بادام ۱۰۰ گرمخلال پسته ۵۰ گرمدارچین یک قاشق سوپخوریطرز تهیه:
برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس آن را با ۶ برابر آب روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. هر از چند گاه، کف برنج را می گیریم. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه می کنیم و مرتب آن را بهم می زنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم.
سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه می کنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و ما بقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد می ریزیم و کاملاً آن را بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند، سپس در ظرف را می گذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنیم. این دسر برای افطار آماده است.