میوه های کپک زده سمی هستند
انواع کپکها و قارچهایی که وارد هسته هلو شده و موجب تغییر رنگ آن میشوند میتوانند با تولید سم سلامت انسان را به خطر بیندازند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کرمهای داخل گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند، بنابراین مصرف تصادفی آنها برای سلامت خطری ندارد.
به گزارش مهر، گلبن سهراب، با اشاره به اینکه چندین گونه مگس مختلف از آفتهای میوه گیلاس محسوب میشوند، اظهار کرد: این مگسها از مگسهای خونی کوچکتر هستند و تخمهای آنها زیر پوست گیلاس قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه معمولاً در هر گیلاس فقط یک تخم گذاشته میشود که بین ۵ تا ۸ روز به لارو یا همان کرم تبدیل میشود، افزود: این کرمهای کوچک به یک سمت هسته میروند که فرآیند آن بین ۱۰ روز طول میکشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اگر از حشره کشهای مناسب استفاده نشود در بیشتر باغها بیش از ۷۰ درصد گیلاسها آلوده به کرم هستند.
سهراب ادامه داد: کرمهای داخل میوه گیلاس سمی نیستند و نمیتوانند در بدن انسان زنده بمانند بنابراین مصرف تصادفی آنها هیچ خطری برای سلامت ندارد.
وی توصیه کرد: گیلاسهای آلوده به آفت و کرم معمولاً روی آب شناور میمانند.
سهراب، همچنین درباره کپکهای خاکستری یا آبی که وارد هسته میوه هلو میشوند نیز توضیح داد: انواع کپکها و قارچهایی که وارد هسته هلو شده و موجب تغییر رنگ آن میشوند میتوانند با تولید سم سلامت انسان را به خطر بیندازند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمان با بیان اینکه کپک خاکستری و یا سایر انواع قارچها موادی هستند که در برخی میوههای رسیده مشاهده میشود، ادامه داد: زمانی که هلو را باز میکنید اگر هسته و اطراف آن کپک زده است، بهتر است از آن استفاده نکنید.
وی افزود: معمولاً میوههایی که روی درخت دچار کپک زدگی میشوند به این دلیل که در حال اتصال با شاخه شکافهای عمیقی دارند، مکان مناسبی برای ورود حشرات، کپکها، قارچها و باکتریها هستند.